Deset kampova iz Hrvatske među najboljima u Europi

In Iz zemlje
hotel turizam

Deset kampova u Hrvatskoj osvojilo je nagrade najvećeg europskog specijalista za kampove ACSI-ja koji ih dodjeljuje na temelju glasova i ocjena kampista, a najboljim kampom u Hrvatskoj za 2023. proglasili su Zaton Holiday Resort, doznaje se iz Kamping udruženja Hrvatske (KUH).

Riječ je o nagradama ACSI Awards 2023 koje se dodjeljuju najboljim kampovima u Europi u deset kategorija, za koje su kampisti iz cijele Europe mogli glasati od rujna 2022. do siječnja 2023. godine.

Glasati se moglo putem različitih mrežnih stranica ASCI-a, koje godišnje imaju 60 milijuna pregleda i sadrže informacije o više od 9.500 kampova u 30 europskih zemalja.

Osim Zaton Holidaya, kao najboljeg u Hrvatskoj, za 2023. nagrađeni su još kampovi Lavanda (u kategoriji kampa s najboljim restoranom), Bi-Village (s najboljom lokacijom), Aminess Atea Camping Resort (najbolji dog-friendly kamp), Polari (najbolji za djecu) te Krk Premium Camping Resort (s najboljim sanitarnim objektom).

Nagrade su dobili još i Wine camp Hažić (najbolji mali kamp), Omišalj (s najboljim parcelama), Čikat (najbolji za sport) te Falkensteiner Premium Camping Zadar (s najboljim bazenom).

Neki od tih kampova nagrađeni su i prošle godine, a Hrvatsku se na mrežnim stranicama ACSI-ja (ili Eurocampings) među 30 zemalja iz Europe izdvaja i po popularnosti i broju kampova.

Sa 187 kampova Hrvatska je tu na 12. mjestu, dok je prva Francuska sa 2.719 kampova, a druga Njemačka sa 1.073. Na trećem je mjestu Nizozemska sa 1.064 kampa, pa zatim Italija sa 847, UK sa 576 te Španjolska sa 501 kampom. Ispred Hrvatske su još Švedska sa 315 kampova, Danska sa 296, Austrija sa 279, Švicarska sa 209 i Norveška sa 198 kampova.

Manje od Hrvatske kampova imaju Belgija (135), Poljska (127), Finska (119), Mađarska (110), Portugal (106) itd.

Nagradu za najbolji kamp u 2023. komentirali su i iz tvrtke Turisthotel u čijem je vlasništvu Zaton Holiday Resort (kod Zadra), ističući da unatoč kasnijem otvaranju ove godine već imaju dobre rezultate s 32 posto više noćenja nego lani.

Do sada ove godine najviše kampista im je stiglo iz Poljske, a zatim Nizozemske, Slovenije, Njemačke i iz Hrvatske, a nastavak pozitivnih poslovnih trendova očekuju i u nastavku godine, kaže članica uprave Turisthotela Meri Matešić. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design