DHT u Rovinju 9. i 10. studenoga uz nagrade najboljima u turizmu po novom konceptu

In Iz zemlje
Rovinj-1

Tradicionalno godišnje okupljanje turističke struke Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se u Rovinju 9. i 10. studenoga, kada će se uz analize trendova i planova turizma dodijeliti i godišnje turističke nagrade po novom konceptu i kategorijama u odnosu na zadnjih 20-ak godina, izvijestili su u petak iz HTZ-a.

Prijedloge za nagrade destinacijama, objektima, pojedincima i druge dionici iz turizma mogu online dostaviti do 5. rujna u ponoć, što je nešto dulje od prvobitnog roka do kraja kolovoza, a produljnen je zbog iznimno velikog interesa, kažu iz HTZ-a.

Godišnje turističke nagrade i ove godine zajedno dodjeljuju Ministarstvo turizma i sporta (MINTS), Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), koji su i organizatori DHT-a.

Iz HTZ-a napominju da novi koncept nagrada predviđa dodjelu zajedničkih nagrada za turistički događaj, aranžman, gastronomski doživljaj, hotel i kamp godine, a dodijelit će i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom i zdravstvenom turizmu te za ‘unique’ smještaj i turističku destinaciju godine (Šampion hrvatskog turizma).

Uz te, prijedlozi se primaju i za nagrade HTZ-a koje su i do sada dodijeljivali u kategoriji Ljudi u turizmu (“Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“) te nagrade “Anton Štifanić“ i za životno djelo.

Prijedloge će vrednovati posebna komisija sastavljena od predstavnika organizatora DHT-a i iz akademske zajednice te struke, pri čemu će posebice valorizirati one koji razvijaju održiv, odgovoran, uključiv, pristupačan, inovativan, cjelogodišnji, otporan, konkurentan i regionalno uravnotežen turizam, dodaju iz HTZ-a. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design