Digitalizacija nastave za odrasle – potreba, a ne samo izbor

In Dualni sustav obrazovanja
Digitalizacija nastave za odrasle

Digitalizacija nastave za odrasle snažan je trend, ali i potreba u modernizaciji obrazovanja. Obrazovnim su ustanovama tako dostupni mnogi inovativni oblici učenja, podučavanja, ali i andragoškog iskustva. Korištenjem različitih tehničkih alata može se prikazati veći broj informacija nego u klasičnoj nastavi, a prezentirani materijal je zanimljiviji.

Jedna od ustanova za obrazovanje odraslih koja osluškuje trendove obrazovanja, ali i tržišta rada, te uspješno odgovara na njih je Callidus. Njihova je misija pružati inovativne edukacijske programe i projekte, rješavati poslovne izazove te biti spona između kvalitetnih obrazovnih programa i potreba tržišta rada. Callidus je tako, u promijenjenom svijetu u kojem su svi bili primorani brzo se prilagoditi novim uvjetima, nedavno lansirao projekt započet sredinom prošle godine – novu platformu za učenje na daljinu pod nazivom Akademija Callidus.

Nova platforma jednostavnija je za korištenje, a donosi nove i bolje mogućnosti kao što su pregledni i zanimljivi nastavni materijali, snimljena video predavanja, prostor za interaktivnu komunikaciju polaznika iste edukacije, kvizovi znanja, online video predavanja uživo te brojne druge. Važno je napomenuti kako tehnologija nije namijenjena tome da se u potpunosti zamijene klasična predavanja već da se stvori što fleksibilnije okruženje za razvoj.

„Prije 4 godine pokrenuli smo online platformu za e-učenje. Tada smo bili među prvim ustanovama za obrazovanje koje su uvodile koncept tzv. blended learninga. Taj koncept kombinacija je učenja na daljinu i klasičnih predavanja koje se odvijaju u našim predavaonicama u Zagrebu. Vjerovali smo da taj koncept kombinira najbolje kvalitete; komociju i fleksibilnost učenja na daljinu u kojem svaki sudionik može birati vlastiti tempo učenja, s klasičnim predavanjima koja su jedinstvena prilika da se naučeno prodiskutira uživo u dinamičnom okruženju grupne diskusije u predavaonici. Sada s Akademijom Callidus idemo korak dalje i pružamo još više pogodnosti našim polaznicima, između ostalih, tu su zanimljivi nastavni materijali, kvizovi znanja, mogućnosti obavijesti te online video predavanja uživo “, pojasnila je Carmen Tariba, ravnateljica Callidusa.

Jedan od programa koji je također dobio određenu digitalnu ekstenziju je program „Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja“ koji provodi Callidus. U obliku animacija, nudeći vizualni prikaz teme, polaznicima je omogućeno da koncept shvate na još razumljiviji način. Čak i najteže teme mogu se predstaviti na pojednostavljen način uz pomoć animacije. Jedna od važnih značajki ovog programa je i ta što on obuhvaća ranjivu skupinu kojoj se osigurava povećanje zapošljivosti na način da pojedinci dobivaju nova tražena znanja te se povezuju s poslodavcima.

https://www.youtube.com/watch?v=bDfk5YyLM-E&list=PL9Ze4Yz4MMF-V-9TOfhOBMeL1MivBmXlD&index=1

Učenje na daljinu putem digitalne platforme onim je polaznicima koji imaju dinamičnu svakodnevicu, obiteljske obveze i druge, po prvi puta omogućilo da stječu primjenjivo znanje iz udobnosti vlastitog doma i pripremaju se za tržište rada.

https://www.youtube.com/watch?v=Y-kV9ms9_5U&list=PL9Ze4Yz4MMF-V-9TOfhOBMeL1MivBmXlD&index=2

„Navedene pogodnosti omogućuju nam da u ova izazovna vremena većini naših polaznika ponudimo potpuni komfor online učenja na daljinu, neovisno pristupaju li joj putem mobitela, tableta ili računala. Ono što rado ističemo je i mentorski odnos trenera sa svakim polaznikom osobno. Kroz pristup koji, osim online dijela, uključuje i nastavu u učionici odnosno virtualnoj učionici, uz savladavanje teorijskog dijela nastave, oni međusobno dijele svoja iskustva i problematiku s kojom se susreću u svojim profesionalnim karijerama. Također, želja nam je da, osim da im se pruži kvalitetno teorijsko znanje, polaznici razviju i vještine za uspješno savladavanje problematike s kojom se susreću u praksi. Tako smo za edukativne programe, poput onih namijenjenih 3D tehnologijama, ostavili mogućnost da naši polaznici pristupe praktičnoj nastavi za sve potrebne segmente koji se ne mogu usavršiti online putem. U svakom slučaju, možemo zaključiti kako su pred nama značajni obrazovni i tržišni izazovi, a one obrazovne ustanove koje budu dovoljno fleksibilne i progresivne pozicionirat će se za rast i uspjeh“, naglasila je Carmen Tariba, ravnateljica Callidusa.

You may also read!

MAGROS 2022 - Naglasak na novim izazovima

MAGROS 2022 – Naglasak na novim izazovima

Tema ovogodišnje 34. tradicionalne konferencije trgovaca i proizvođača MAGROS 2022 bila je vrlo izazovna. Riječ je o trgovini u

Read More...
FORTENOVA

Ugovor o suradnji Fortenova grupe i EI Hrvoje Požar na izradi studije izračuna ugljikovog otiska u Fortenova grupi

Fortenova grupa i Energetski institut Hrvoje Požar potpisali su ugovor o suradnji na izradi studije izračuna ugljikovog otiska Fortenova

Read More...
Vesna Pavković (dm) Helena Nađ

Proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača od studenog u dm-u

U ponudi dm-a od studenog 2022. godine bit će dostupni proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača koje je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design