Dječji dan u A1 Hrvatska posvećen edukaciji

In DOP
Dječji dan u A1 Hrvatska posvećen edukaciji

Kampus tvrtke A1 Hrvatska bio je pretvoren u poligon za smijeh, igru, zabavu i učenje

Kao kompanija kojoj je cjeloživotno učenje jedna od glavnih strateških odrednica poslovanja ovogodišnji Dječji dan, koji se tradicionalno održava u A1 Hrvatska, bio je posvećen upravo edukaciji. Kroz nekoliko različitih radionica djeca zaposlenika imala su priliku razvijati kreativnost, eksperimentirati i dizajnirati s različitim materijalima i tehnologijom.

Osim zabavnih i edukativnih radionica, premijerno je prikazan dio predstave glumice Ane Vilenice Abeceda interneta koju, u sklopu posebnog projekta Kazalište u obrazovanju, priprema za jesen. Predstava promiče važnost odgovornog korištenja digitalnih tehnologija, posebno među školskom djecom. Predstava je dio aktivnosti kojom A1 Hrvatska želi potaknuti na razmišljanje o sigurnom korištenju digitalnih tehnologija kod svojih korisnika, ali i kod svojih zaposlenika te njihove djece.

Razvijali kreativnost, eksperimentirali i dizajnirali

Kroz desetak radionica i brojne praktične primjere, kojima se potiče kreativnost i inovativnost, djeca su imala priliku upoznati se s fizikom, kemijom i biologijom. Također, razvijali su motoričke sposobnosti pri izvođenju pokusa i socijalne vještine kroz timsko rješavanje problema.

LEGO edukacija, program učenja uz pomoć predaje znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, omogućila je malim zaljubljenicima u robotiku upoznavanje s principima rada strojeva i sustava koji ih okružuju. Kroz dizajnersku radionicu najmlađi su imali prilike oblikovati vlastite ideje te ih isprintati na majice, dok su se oni najhrabriji, u sklopu VR (virtual reality) kutka, mogli okušati u virtualnom mačevanju.

Edukativna radionica Minecraft urbani planer izazvala je veliki interes školaraca. Najmlađi ljubitelji ove planetarno popularne video igre kreirali su mobitel. Pritom su razvijali kreativnost, snalaženje u prostoru i strpljenje, a tramvajski su ih putevi vodili do stanica na kojima ih je čekao zabavan sadržaj.

U radionice za najmlađe uključili su se i zaposlenici kompanije, a pritom je Tomislav Herceg, IT stručnjak iz A1 Hrvatska, djeci predstavio ‘bespuća’ serverskih komponenti koje su zajedno sastavljali i rastavljali. Tomislav je na ideju o radionici došao tijekom razgovora sa sinom kojem je želio objasniti što je njegov posao.

Kviz znanja za roditelje

Zaposlenici A1 Hrvatska imali su prilike sudjelovati u kvizu znanja Algebra zabavni kutak na kojemu su se natjecali za vrijedne nagrade, a oni najbolji osigurali su svojoj djeci Digitalnu akademiju – program digitalnog obrazovanja za osnovnoškolce, kao i edukativne ljetne praznike u sklopu Ljetne digitalne škole.

Pogodnosti za zaposlenike A1 Hrvatska

Tvrtka A1 Hrvatska svojim zaposlenicima nudi brojne pogodnosti koje uključuju brigu o zdravlju, ravnoteži poslovnog i privatnog života, profesionalnom razvoju, razni sadržaj u sklopu kampusa, zabavne aktivnosti, kao i sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice. Prošle su godine sve zaposlenike A1 kampusa dočekali i redizajnirani radni prostori, a pritom su uvedeni i novi oblici rada kroz projekt Flexerica, koji uključuje fleksibilno radno vrijeme i mjesto rada.

You may also read!

capelli

Cappelli: Šibenik je primjer dobrih ulaganja u turističke projekte

Ministar turizma Gari Cappelli u petak je u Šibeniku na sastanku sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom i šibenskim

Read More...
Žigman

Potpisan memorandum između HANFA-e i izraelskih regulatora o suradnji u području FinTech inovacija

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Žigman jučer je s predstavnikom izraelskog regulatora svečano

Read More...
dm

dm predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin

dm-ovu donaciju OB Varaždin uložit će u nabavu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju. U četvrtak, 19. rujna dm je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.