dm i Biobaza za unapređenje ženskog zdravlja – osigurana donacija od 24 tisuće kuna za KBC Zagreb

In DOP
Gordana Picek

U četvrtak, 28. svibnja, dm i Biobaza predali su donaciju od 24.276 kuna Udruzi P.I.N.K. – life koja je namijenjena kupnji histeroskopa za Klinički bolnički centar Zagreb.

Histeroskop je uređaj koji najnovijim i najsuvremenijim metodama odstranjuje sve sumnjive tvorbe na ginekološkim organima i time uvelike pomaže u kvalitetnijem i lakšem liječenju onkoloških

„Svoje kupce uvijek želimo potaknuti na brigu o vlastitom zdravlju i na promišljanje o načinima na koje mogu doprinijeti boljitku zajednice. Zato nam je iznimno drago što su naši kupci prepoznali važnost ove inicijative i podržali rad Udruge P.I.N.K. – life te što smo zajedno imali priliku doprinijeti senzibilizaciji javnosti o važnosti prevencije oboljenja od malignih bolesti“, naglasila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica Nabave, Marketinga i PR-a u dm-u.

Donacija je ostvarena tijekom ožujka u prodavaonicama dm-a, a uključiti su se mogli svi građani kupnjom odabranih proizvoda brendova alverde i Biobaza. dm i Biobaza su za svaki kupljeni proizvod donirali jednu kunu Udruzi P.I.N.K. – life čija je misija smanjiti broj oboljelih osoba od malignih bolesti u Hrvatskoj, povećati postotak izlječenja te poboljšati njihovu kvalitetu života.

„O raku se treba govoriti što češće i poticati građane da primarnom prevencijom pridonesu sprečavanju nastanka karcinoma. Ovom prilikom želim zahvaliti dm-u i Biobazi te svim kupcima dm-a koji su doprinijeli donaciji za medicinsku opremu i pritom širili svijest o važnosti prevencije u cilju smanjenja pojavnosti i smrtnosti od raka“, naglasila je Nives Moric, predsjednica udruge P.I.N.K. – life.

Karcinomi su drugi uzrok smrtnosti u Hrvatskoj, s udjelom od 27 posto. Kod određenih vrsta raka prevencija može imati značajnu ulogu, a usvajanje i njegovanje zdravih životnih navika može smanjiti incidenciju nekih vrsta raka.

You may also read!

industry

Oporavak europske industrijske proizvodnje u svibnju – u Hrvatskoj blaži pad

Europska industrijska proizvodnja oporavila se u svibnju u odnosu na travanj zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja pandemije koronavirusa dok je

Read More...
otp_banka

OTP banka snižava kamatne stope za kredite vezane uz NRS

OTP banka je u utorak najavila da od početka kolovoza snižava kamatne stope na kredite građana u eurima i

Read More...
Huawei

Dvoznamenkasti rast Huaweija u prvoj polovici 2020.

Huawei je objavio poslovne rezultate za prvu polovicu 2020. koji pokazuju kako je kompanija u tom razdoblju ostvarila prihod

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.