dm predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin

In DOP
dm

dm-ovu donaciju OB Varaždin uložit će u nabavu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju.

U četvrtak, 19. rujna dm je predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin za kupovinu infuzijske pumpe koja će olakšati i ubrzati liječenje malenih pacijenata na Odjelu za pedijatriju varaždinske bolnice.

Donaciju varaždinskoj bolnici podržali su dm-ovi kupci koji su 24. kolovoza obavili kupovinu u dm-ovoj prodavaonici u Varaždinu. Njih je na blagajni dočekao glumac Jan Kerekeš koji se rado uključio u dm-ovu inicijativu i svoj doprinos dao preuzevši ulogu dm-ovog prodavača, u kojoj se snašao odlično. Tijekom dva sata rada na blagajni poznati Varaždinac u blagajnu je „spremio“ 14.000 kuna, koje je dm zatim donirao Općoj bolnici Varaždin.

„Veliko hvala dm-u koji je prepoznao potrebe naše zajednice i donaciju namijenio djeci koja se liječe u varaždinskoj bolnici. Naš grad može biti ponosan što ima susjede kao što su dm i Jan Kerekeš koji su uvijek spremni pružiti pomoć tamo gdje je najpotrebnija. Novac koji je dm donirao uložit ćemo u kupovinu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju kako bi naši maleni pacijenti proveli što manje vremena u bolnici, a što više vremena sa svojim obiteljima i prijateljima“, izjavio je dr. med Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin prilikom primopredaje donacije.

„U dm-u uvijek nastojimo prepoznati potrebe zajednice u kojoj poslujemo i živimo, s posebnim naglaskom na potrebe zdravstvenih ustanova i osjetljivih skupina poput djece. Želimo osnaživati lokalne zajednice te doprinijeti zdravlju i kvaliteti života naših sugrađana. Zahvalni smo i ponosni što nam pozitivni poslovni rezultati omogućuju da ulažemo u projekte poput ovog i što smo dobili priliku unaprijediti rad Odjela za pedijatriju Opće bolnice Varaždin, kako bi mališani imali još bolju zdravstvenu skrb“, naglasila je Dijana Košić, područna menadžerica u dm-u.

Infuzijske pumpe koriste se pri transfuziji krvi ili kako bi se pacijentima postupno davale male količine tekućine, parenteralnih otopina i enteralne hrane. Infuzijska pumpa koju je dm donirao varaždinskoj bolnici spada u medicinsku opremu koja se vrlo često primjenjuje te će značajno doprinijeti kvalitetnijoj njezi pacijenata.

You may also read!

Horvat_Altmaier

Ministar Horvat primio njemačkog ministra gospodarstva: „Vrijeme je da vratimo povjerenje njemačkih investitora“

U službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravi savezni ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier, u pratnji širokog

Read More...
bura

Zdravstveni turizam će u nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran

Zdravstveni turizam će u novoj nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran, među prva tri razvojna proizvoda, jer osim zdravstvu

Read More...
Burilović, Altmaier i Horvat

Burilović: Njemačka je motor Europe i ključni gospodarski partner Hrvatskoj

„Njemačka je četvrto najveće gospodarstvo u svijetu i naš ključni vanjskotrgovinski partner. Stoga ne iznenađuje da pomno pratimo svaki

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.