dm predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin

In DOP
dm

dm-ovu donaciju OB Varaždin uložit će u nabavu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju.

U četvrtak, 19. rujna dm je predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin za kupovinu infuzijske pumpe koja će olakšati i ubrzati liječenje malenih pacijenata na Odjelu za pedijatriju varaždinske bolnice.

Donaciju varaždinskoj bolnici podržali su dm-ovi kupci koji su 24. kolovoza obavili kupovinu u dm-ovoj prodavaonici u Varaždinu. Njih je na blagajni dočekao glumac Jan Kerekeš koji se rado uključio u dm-ovu inicijativu i svoj doprinos dao preuzevši ulogu dm-ovog prodavača, u kojoj se snašao odlično. Tijekom dva sata rada na blagajni poznati Varaždinac u blagajnu je „spremio“ 14.000 kuna, koje je dm zatim donirao Općoj bolnici Varaždin.

„Veliko hvala dm-u koji je prepoznao potrebe naše zajednice i donaciju namijenio djeci koja se liječe u varaždinskoj bolnici. Naš grad može biti ponosan što ima susjede kao što su dm i Jan Kerekeš koji su uvijek spremni pružiti pomoć tamo gdje je najpotrebnija. Novac koji je dm donirao uložit ćemo u kupovinu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju kako bi naši maleni pacijenti proveli što manje vremena u bolnici, a što više vremena sa svojim obiteljima i prijateljima“, izjavio je dr. med Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin prilikom primopredaje donacije.

„U dm-u uvijek nastojimo prepoznati potrebe zajednice u kojoj poslujemo i živimo, s posebnim naglaskom na potrebe zdravstvenih ustanova i osjetljivih skupina poput djece. Želimo osnaživati lokalne zajednice te doprinijeti zdravlju i kvaliteti života naših sugrađana. Zahvalni smo i ponosni što nam pozitivni poslovni rezultati omogućuju da ulažemo u projekte poput ovog i što smo dobili priliku unaprijediti rad Odjela za pedijatriju Opće bolnice Varaždin, kako bi mališani imali još bolju zdravstvenu skrb“, naglasila je Dijana Košić, područna menadžerica u dm-u.

Infuzijske pumpe koriste se pri transfuziji krvi ili kako bi se pacijentima postupno davale male količine tekućine, parenteralnih otopina i enteralne hrane. Infuzijska pumpa koju je dm donirao varaždinskoj bolnici spada u medicinsku opremu koja se vrlo često primjenjuje te će značajno doprinijeti kvalitetnijoj njezi pacijenata.

You may also read!

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

„Ako je itko prije ove krize bio skeptičan o tome koliko je važna digitalizacija, ovi posljednji mjeseci sigurno su

Read More...
shop

U travnju veliki pad maloprodajnoga prometa EU27

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u travnju 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost

Read More...
podravka

Podravki čak 14 odličja Superior Taste Award

Zvijezde među nagrađenima su Lino Lada Gold i Žito heljdin kruh s orasima s 3 STA zvjezdice i kristalnom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.