Dobit Vira 100,4 milijuna kuna

In Tvrtke i tržišta
Dobit Vira

Viro tvornica šećera je u 2019. ostvarila dobit od 100,4 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je zabilježen gubitak od 17 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi iznosili 684,5 milijuna kuna i povećani su 11 posto u odnosu na 2018. godinu. Glavninu prihoda činili su prihodi od prodaje koji su smanjeni 6,1 posto, na 495,5 milijuna kuna.

Viro tvornica šećera u prošloj je godini smanjila ukupne rashode, za 7,8 posto, na 584,1 milijun kuna. Pritom su materijalni troškovi povećani 10,6 posto, na 490,5 milijuna kuna, dok su troškovi osoblja smanjeni za 50,5 posto, na 12 milijuna kuna.

Pad bilježe i troškovi amortizacije, za 65 posto, na 8,3 milijuna kuna. Do smanjenja je došlo zbog prijenosa najvećeg dijela opreme na novo osnovanu tvrtku, navodi se u izvješću.

U izvješću se navodi i kako je u 2019. realizacija gotovih proizvoda (šećera) prema istom razdoblju lani smanjena za tri posto, na 161,6 milijuna kilograma, s tim da je realizacija na domaćem tržištu povećana za 126 posto, na 135,6 milijuna kilograma.

Viro grupa poslovala s dobiti od 147,4 milijuna kuna

Dobit Viro grupe u prošloj godini je iznosila 147,4 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je zabilježen gubitak od 97,4 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke.

Viro tvornica šećera i društva uključena u konsolidaciju – Sladorana Županja, Slavonija Županja, Viro-kooperacija i Viro BiH – u prošloj godini su ostvarili ukupne konsolidirane prihode od 898,1 milijun kuna, što je za 21,2 posto više nego u godini ranije.

Ukupni konsolidirani rashodi grupe iznosili su 750,68 milijuna kuna i manji su za 10,47 posto. (H)

You may also read!

trgovina

U veljači zabilježen rast maloprodajnoga prometa

U veljači 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 4,9% veći u

Read More...
fortenova

PIK Vinkovci pozvali male poljoprivredne proizvođače iz Hrvatske da se prijave za otkup proizvoda koji će se plasirati u Konzumu

PIK Vinkovci pozivaju sve zainteresirane male poljoprivredne proizvođače i OPG-ove u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu, da

Read More...
Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Ovih dana čuje se mnogo pretpostavki i projekcija koliko će COVID-19 kriza trajati te kakve će sve posljedice biti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.