Dodijeljena priznanja najbolje ocijenjenima u projektima Turističke zajednice grada Raba

In Iz zemlje
Rab

Turistička zajednica grada Raba na ovogodišnjem blagdanskom druženju u Rabu dodijelila je priznanja najbolje ocijenjenima u projektima „Tajni gost 2018.“, „Originalni rapski suvenir“ te „Kvarner family“. Priznanja nagrađenima dodijelili su gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić te direktorica Turističke zajednice grada Raba Ivana Matušan.

Projekt „Tajni gost 2018.“ sastoji se od akcije ocjenjivanja kvalitete usluga koju zajednički provode tvrtka Heraklea i Turistička zajednica grada Raba. Tajni gost, koji je odgovarao profilu redovnog gosta grada Raba, posjetio je od 25. do 28. srpnja te od 29. kolovoza do 1. rujna 2018. čak 28 lokacija na području grada Raba. Njegova zadaća bila je izmjeriti kvalitetu usluge u ugostiteljskim objektima, trgovini, turističkoj zajednici, turističkim agencijama te hotelima.

Priznanje za postignuti izvanredni nivo usluga u kategoriji RESTORAN dodijeljeno je restoranu „Agatini vrtovi“, a za postignuti iznadprosječni nivo usluga u kategoriji BAR priznanje su dobili „Conte Nero“ i „San Antonio club Rab“. Za postignuti izvanredni nivo usluga u kategoriji TIC, TA i TZ nagrađena je putnička agencija „Vardarika“, dok je za postignuti izvanredni nivo usluga u kategoriji SMJEŠTAJ priznanje uručeno privatnom iznajmljivaču Spomenki Pahljina. Priznanja za postignuti odličan nivo usluga u kategoriji INFORMACIJA primili su kamp „Padova Camping Resort by Valamar“, hotel „Valamar Padova Hotel“, pansion „Pio“ te apartmani „Kaldana“.

RabDodjela priznanja turističkim djelatnicima i objektima bila je prilika za prezentaciju rezultata uspješne turističke godine u Rabu.

„Iznimno mi je drago što smo se okupili na kraju još jedne kalendarske, ali i turističke godine. Ove je godine, u prvih devet mjeseci, na području grada Raba ostvareno više od 1,4 milijuna noćenja, a milijunto noćenje ostvareno je 13. kolovoza, jedan dan ranije nego lani. Vjerujemo da će do kraja godine taj broj porasti za oko 50 tisuća te će u konačnici, sezona će biti ostvarena s jedan posto više noćenja nego lani. U narednoj godini već imamo dva razloga za slavlje – Rab slavi 130 godina organiziranog turizma, a nosit će i laskavu titulu Europskog otoka sporta, prvog kao takvog u povijesti“, istaknula je Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice grada Raba.

Turistička zajednica grada Raba uručila je i potvrde „Originalni rapski suvenir“, odnosno takozvane ORS markice, kojima se označava autentičnost suvenira u cilju još boljeg prezentiranja otoka Raba na domaćem i stranom tržištu. Potvrdu „Originalni rapski suvenir“ primili su OPG Šime Grce za proizvode „Kaplak“ i „Morus Alba“, Ankica Keko za proizvod „Kuneštrasmokav“, OPG Rab Pur za proizvode Začinska sol “ArbaPur“, Začinska sol „Sol Oliva“ i Mirisni pozdrav s Raba te OPG „Lavanda Mare“ za proizvode „Rabski smokvenjak“ i „Stare kupe oslikane rapskim motivom“.

ORS markicu zaslužili su i OPG Anđelko Pahljina za proizvod Ekstra djevičansko maslinovo ulje „Anima Arba“, Nikica Pahljina za „Med od kadulje“, Konoparski obrt Vilson za proizvode „Pramcobran“, „Bokobran“, „Pandul-ukrasni privjesak“ i „Upletena boca ili demižonka“, Ivan Krstinić za „Lušijanjak s

daskom za pranje robe i peračom“, Iva Poljak Kurelić za proizvode „Podmetač rabskog bora“, kišobran „Četiri rabska zvonika“ i „Rabska lađa“ te Domaća radinost Tatjana Loborec za proizvode „Svilene marame i kravate s motivima Raba“.

Kraj blagdanskog druženja obilježen je dodjelom najbolje ocijenjenih u projektu „Kvarner Family“ koji provodi Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete turističke ponude. Ovoga puta, oznaka „Kvarner Family“ dodijeljena je iznajmljivačima Jadranki Perkić, Dariju Perkiću, Sanji Vukelić i Ivu Šubiću te Krešimiru Šipeku.

You may also read!

namjestaj

Trgovci namještajem u 2017. godini uvezli robe za 1,15 milijardi kuna, a izvezli za 69 milijuna kuna

Prema podacima koje je obradila Fina, u djelatnosti trgovine na malo namještajem, opremom za rasvjetu i ostalim proizvodima za

Read More...
budva

Na Jadranskom sajmu u Budvi od 21. do 23. ožujka održat će se 45. Sajam hraneufi, 28. Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES i 24. Sajam ekologije

Sajamske manifestacije već godinama čine jedinstvenu sajamsku platformu za plasman roba, usluga i znanja na regionalnom tržištu. Na Sajmu

Read More...
turizam

Hrvatska najbolja destinacija poslovnog turizma u Europi u 2018.

Hrvatsku je specijalizirani britanski magazin "Business Destinations" proglasio najboljom destinacijom za poslovni turizam u Europi u 2018. godini, izvijestili

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.