Dodijeljena priznanja učenicima pobjednicima HUP projekta Poduzetnici budućnosti

In Obrazovna rješenja
Dodjela priznanja HUP Poduzetnici buducnosti

U utorak su u prostorijama Ekonomske škole Velika Gorica uručena priznanja i plakete timovima koji su osvojili nagradu od 5.000 kuna na HUP-ovom natječaju „Poduzetnici budućnosti“ za svoje projekt „TAMM – digitalne tenisice“ i „Žvak žvak“.

Priznanja je učenicima uručio Marin Trošelj, osnivač start-upa STEMI i član Hrvatske udruge poslodavaca te izjavio: „Poduzetništvo zahtijeva puno rizika i nije jednostavno upustiti se u njega, ali ono uključuje i mnogo zabave, kreativnog rada i igre. Usprkos brojnim preprekama koje vam se mogu naći na vašem poslovnom putu, najveća je nagrada i priznanje vlastitim znanjem i sposobnostima stvoriti novi proizvod ili uslugu za korisnike – taj osjećaj je nezamjenjiv i nadam se da ćete se hrabro upustiti u taj izazov i započeti vlastitu poduzetničku avanturu.“

„TAMM digitalne tenisice“ inovativni je projekt učenica Ekonomske škole Velika Gorica, a radi se o tenisicama koje „govore“ i glasovnim porukama koristeći GPS tehnologiju pomažu korisniku u orijentaciji u prostoru te u dolasku na željenu destinaciju. Tenisice bi u sebi imale i mini kameru koja bi korisniku pomagala prilikom prelaska ceste jer bi javljale je li na semaforu crveno ili zeleno svjetlo – zbog čega bi bile posebno korisne slijepim i slabovidnim osobama.

Drugi pobjednički projekt „Žvak žvak“ odnosi se na posebne žvakaće gume koje poboljšavaju koncentraciju i namijenjene su starijima, ali i studentima, poslovnim ljudima i svima kojima je potrebno dodatno razvijati pamćenje, a u sebi bi sadržavale magnezij, željezo i ostale korisne vitamine i minerale. Učenice su projekt izradile uz podršku mentorice Marije Mohar i mentora Igora Skupnjaka, učitelja Ekonomske škole Velika Gorica.

Natječaj „Poduzetnici budućnosti“ bio je namijenjen timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, a Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna bio je otvoren od 15. ožujka 2018. do 15. svibnja 2018., a nositelji prijava za sudjelovanje bile su srednje škole. Sredstva koje su škole dobile kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje uložit će se u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika škole.

You may also read!

turizam

HTZ provodi prvu ovogodišnju brend kampanju na 16 tržišta

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) provodi prvu ovogodišnju brend kampanju koja će se na 16 ključnih tržišta, u različitim vremenskim

Read More...
Hrvatski izlagači oduševili posjetitelje najvećeg poljoprivrednog sajma

Hrvatski izlagači oduševili posjetitelje najvećeg poljoprivrednog sajma

Ovoga vikenda završio je Zeleni tjedan u Berlinu, najveća međunarodna poljoprivredna manifestacija, kojoj je ove godine upravo Hrvatska bila

Read More...
geberit

Geberit savjeti za odlaganje u kupaonskom namještaju

Gdje pospremiti sve četke, kreme, pastu za zube i sav ostali kupaonski pribor? Jedna od najboljih opcija je korištenje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.