Dodijeljene nagrade za društveno odgovorno poslovanje

In DOP
dop

Dobitnici nagrade Indeks DOP-a za 2017. godinu su Vetropack Straža u kategoriji velikih poduzeća, Končar Institut za elektrotehniku u kategoriji srednjih te Dvokut Ecro u kategoriji malih poduzeća, a nagrade su im uručene u utorak u okviru 9. konferencije o društveno odgovornom poslovanju (DOP).

Nagrada Indeks DOP-a ove je godine dodijeljena po deseti put, a u kategoriji javnih poduzeća dobila ju je tvrtka Odašiljači i veze. Nagradu za područje odgovorne politike i prakse u radnoj okolini osvojio je Cemex Hrvatska, a u kategoriji odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem Heineken Hrvatska.

Karlovačka tvrtka Inkasator dobila je nagradu za društveno odgovorne odnose sa zajednicom, IKEA je nagrađena za društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava, dok je nagrada za najveći napredak u usvajanju načela društveno odgovornog poslovanja unazad godinu dana dodijeljena tvrtki AquafilCRO iz Oroslavja.

Indeks DOP-a dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju. Indeksom se procjenuje društvena odgovornost tvrtki i temelji se na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

Nagrade se tradicionalno dodjeljuju u sklopu HR PSOR-ove konferencije o društveno odgovornom poslovanju.

Otvarajući konferenciju, predsjednik Upravnog vijeća HR PSOR-a i predsjednik Uprave tvrtke Messer Plin Hrvatska Robert Mustač je istaknuo kako treba poticati poslovno okruženje koje će motivirati poduzeća na odgovorno poslovanje prema zajednici, okolišu i zaposlenima, što pridonosi njihovoj konkurentnosti.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a njen izaslanik Davorin Štetner je, uz ostalo, ukazao na važnost odluke na razini Europske unije da od ove godine tvrtke, uz financijska izvješća, moraju objavljivati i nefinancijska izvješća, koja se upravo odnose na DOP. Pritom je istaknuo da na ulaganje u društveno odgovorno poslovanje ne treba promatrati kao na trošak, već investiciju.

U sklopu dvodnevne konferencije održat će se i potpisivanje Povelje o raznolikosti u Hrvatskoj, kojoj je do sada pristupilo 30-ak tvrtki. Glavni fokus Povelje je odnos prema zaposlenicima, odnosno različitim društvenim skupinama na radnom mjestu te važnost politika raznolikosti kao integralnog dijela društveno održivog razvoja.

Hrvatska je povelja dio je projekta Europska platforma – Povelja o raznolikosti, koja se provodi u 18 zemalja članica Europske unije, a okuplja više od 7.100 potpisnika. Riječ je o projektu koji će trajati dvije godine, do kraja 2018., a za cilj ima promovirati implementaciju načela raznolikosti, nediskriminacije i poštivanja ljudskih prava. (H)

You may also read!

doc

Novosti iz Designer Outlet Croatia

Uskoro otvaranje novih trgovina, a za kraj ljeta stižu primamljive ponude svjetski poznatih brandova Svi koji do 31. kolovoza posjete

Read More...
omis

HGK – Bez upravljanja obalnim područjem nema plavoga gospodarstva

Prema posljednjem izvješću Europske komisije iz lipnja ove godine plava ekonomija bilježi kontinuirani rast. S prometom od 566 milijardi

Read More...
hpb

HPB najpovoljnija: 2,90% za subvencionirane stambene kredite

HPB ponudila jednake kamatne stope od 2,90% za kredite u kunama i eurima, bez ograničenja za iznos kredita i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.