Dodijeljene nagrade Indeks DOP-a

In DOP
dop

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj održana je jedanaesta dodjela nagrade Indeks DOP-a za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju. Dodjela je održana u sklopu Konferencije o društveno odgovornom poslovanju, a radi se o metodi procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja poduzećima omogućuje objektivno upravljanje, praćenje, mjerenje i interpretiranje vlastitih specifičnih utjecaja.

U kategoriji velikih poduzeća dobitnik nagrade je: AD PLASTIK d. d., u kategoriji srednjih poduzeća HiPP Croatia d. o. o., a u kategoriji malih poduzeća Media Val d. o. o. U kategoriji javnih poduzeća dobitnik nagrade je EKO – MURVICA d. o. o. Za područje Odgovorne politike i prakse u radnoj okolini dobitnik nagrade je Ericsson Nikola Tesla d. d., a za područje Odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem Heineken Hrvatska d. o. o. Dm-drogerie markt d. o. o. dobitnik je za područje Društveno odgovorni odnosi sa zajednicom, dok je za područje Društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava dobitnik Valamar Riviera d. d. Nagradu za najveći napredak dobilo je poduzeće GALEB d. d.

Tvrtkama Privredna banka Zagreb d. d., Hartmann d. o. o., Končar – Institut za elektrotehniku d. d., Ericsson Nikola Tesla d. d., Hauska & Partner d. o. o. i Vetropack Straža d. d. dodijeljeno je posebno priznanje za predanost projektu Indeks DOP-a. Priznanje je dodijeljeno poduzećima koja su se u posljednjih deset godina istaknula po kontinuitetu i ustrajnosti popunjavanja upitnika.

„Tvrtke koje nagrađujemo kroz Indeks DOP-a svojim su primjerom, ugrađivanjem društveno odgovornih praksi u svoje poslovne strategije, predvodnici napretka u gospodarstvu i društvu. Naš daljnji zajednički izazov na nacionalnoj razini je usklađivanje politika, strateških i planskih dokumenata s ciljevima održivog razvoja. Kako bismo to postigli i kako bismo kreirali održivo gospodarstvo i društvo, nužno je podići razinu svijesti o Ciljevima održivog razvoja te održivost i društvenu odgovornost učiniti opće prihvaćenim načinom poslovanja. Zajedničkom inicijativom i angažmanom gospodarskog sektora poput ovoga kojemu danas svjedočimo možemo biti pokretač pozitivnih promjena u zemlji,“ rekao je potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš.

“Povećanje broja sudionika u Indeksu DOP-a nas posebno veseli jer potvrđuje jačanje interesa gospodarstva u Hrvatskoj za svoju odgovornost u području nefinancijskih utjecaja. Kompatibilnost metodologije s UN-ovim Globalnim ciljevima održivog razvoja s druge strane pokazuje relevantnost i aktualnost Indeksa DOP-a koji više nego ikad može sudionicima ponuditi informacije o materijalnosti utjecaja i prostoru za razvoj. Na kraju, veseli nas što u klub najboljih i ove godine ulaze neke nove, do sada ne prepoznate kompanije, čime klub jača i širi se. Nadamo se da će se ovi pozitivni trendovi nastaviti i narednih godina ojačani obvezom ostvarenja Ciljeva održivog razvoja.” izjavila je Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je zadovoljstvo što konferencija obilježava desetu godišnjicu i istaknuo da u pogledu održivoga razvoja Hrvatska dobro stoji. „Na UN-ovoj listi održivog razvoja za 2018. zauzeli smo 21. od 155 mjesta, što je napredak od 15 mjesta,“ rekao je Ćorić i istaknuo osnivanje Nacionalnog vijeća za održivi razvoj kao dio napora kako bi u sljedećim godinama bilježili još veći napredak na listi i time dali doprinos još većemu gospodarskom rastu.

Pokrovitelji konferencije su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Gradska Skupština Grada Zagreba i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške.

You may also read!

Suradnja Hrvatske i Kine

Suradnja Hrvatske i Kine doživljava renesansu

„Odnosi Hrvatske i Kine u zadnjih nekoliko godina doživljavaju pravu renesansu. Prošlogodišnja trgovinska razmjena premašila je milijardu dolara, a

Read More...
Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar Riviera pokreće inicijativu „1,000 stabala Valamara“, najveću zelenu inicijativu ovakvog tipa u hrvatskom turizmu. U sklopu inicijative Valamar

Read More...
Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Tvrtke Verso Altima grupa i Radar Cyber Security potpisale su u Zagrebu partnerski ugovor za područje informacijske i kibernetičke

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.