Dodijeljene stipendije Raise the Bar

In HoReCa
Dodijeljene stipendije Raise the Bar

Stručnjaci odabrali četvero stipendista koji će se educirati na uglednim kulinarskim učilištima.

U utorak 18. travnja na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2023. za Hrvatsku proglašeni su ovogodišnji dobitnici kulinarskih stipendija koje Coca-Cola HBC Adria dodjeljuje u sklopu projekta Raise the Bar. Chefovi Stella Pasek, Nikola Tomašić i Tilen Utenkar te slastičarka Željka Bleuš ovogodišnji su dobitnici stipendija koji će nastaviti svoje profesionalno usavršavanje na uglednim svjetskim učilištima kao što su Le Cordon Bleu, École Ducasse i ALMA – La Scuola Internazionale di Cucina Italiana.

„Projektom Raise the Bar Coca-Cola HBC Adria od 2019. godine pruža podršku mladim profesionalcima koji rade u ugostiteljstvu da ostvare svoje ambicije i postignu razinu izvrsnosti koja će doprinijeti cijelome sektoru. Do sada smo na Akademiji Raise the Bar educirali 55 barmena, konobara i barista, talentiranim mladim kuharima i slastičarima dodijelili smo 14 stipendija te smo za više od 1.000 učenika škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima osigurali dodatnu edukaciju u sklopu programa Raise the Bar Youth. Ponosni smo što smo podigli razinu njihovoga znanja i pomogli im da ga usklade sa zahtjevima tržišta i potrebama poslodavaca“, istaknuo je Filip Verbanac, direktor Odjela za kavu, jaka alkoholna pića i ugostiteljstvo Coca-Cole HBC Adria.

Dobitnike stipendija odabrali su idejni začetnik projekta Raise the Bar Filip Verbanac, chefovi Igor Gudac, Marko Gajski i Bruno Vokal te najbolji hrvatski sommelier i suvlasnik Noela Ivan Jug, a dugogodišnjim članovima žirija ove godine pridružila se i slastičarka Tea Mamut. Dvodnevnom tehničkom testiranju pod budnim okom vrhunskih stručnjaka pristupilo je ukupno 11 finalista, a žiri je ocjenjivao njihove ideje za realizaciju jela, izvedbu, prezentaciju i okus te motivaciju i ambiciju. Uz zavidno visoke ocjene u svim kategorijama testiranja, Stella, Nikola, Tilen i Željka dobili su najviše moguće ocjene u kategorijama motivacije i ambicije.

Stella Pasek (25) iz Zagreba trenutno radi u Theatriumu, a iskustvo je stekla radeći u restoranima Ab Ovo i Beštija. Stella je i prošle godine bila među finalistima za stipendiju, a ove je godine pokazala izniman napredak ostvarivši najbolje rezultate na testiranju.

Značajan napredak u odnosu na prošlu godinu pokazao je i Nikola Tomašić (22) s Korčule, koji iskustvo stekao radeći u dvama restoranima s Michelinovom zvjezdicom – Noelu i Lešić Dimitriju. Tilen Utenkar (24) iz Slovenije s ostalim dobitnicima dijeli ambiciju i motivaciju, ali i znanje koje je stekao tijekom rada u ponajboljim nacionalnim restoranima kao što su Landerik i Hiša Franko. Slastičarka među kuharima i sudionica Masterchefa, Željka Bleuš (25) s Korčule, priliku za besplatno profesionalno usavršavanje dobila je jer je imala najbolje rezultate u slastičarskome dijelu testiranja.

Dobitnici će u suradnji s timom projekta Raise the Bar odabrati učilište koje će pohađati kako bi edukacija bila usklađena s njihovim trenutnim znanjima i željenim područjem usavršavanja.

Uz Stipendije, Raise the Bar obuhvaća i Akademiju za barmene, konobare i bariste te program Raise the Bar Youth za učenike završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima. Više informacija o projektu možete pronaći na internetskoj stranici: raisethebaradria.com.

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design