Dodjelom karitativne pomoći osiguran ljepši Uskrs najpotrebitijima

In DOP
Dodjelom karitativne pomoći osiguran ljepši Uskrs najpotrebitijima

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – Ravnateljstvo za robne zalihe isporučilo je danas jednokratnu pomoć u prehrambenim i neprehrambenim proizvodima u količini od 220 tona Caritasu Križevačke eparhije povodom nadolazećeg Uskrsa, koja će se koristiti za potrebe najsiromašnijih građana i osoba koje koriste organizirani način prehrane putem pučkih kuhinja.

Već tradicionalno, ova se pomoć odobrava odlukom Vlade Republike Hrvatske i upućuje potrebitima povodom Uskrsa i Božića. Caritasu je tako odobrena robna pomoć u vrijednosti od 4.576.793,34 kuna, te će se ona proslijediti dalje Caritasima ostalih vjerskih zajednica.

Pomoć Caritasu u Zaboku su prigodno predali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i pomoćnik ministra Damir Juzbašić. „Ovo je nastavak priče koju Vlada i Ministarstvo već godinama provode zajedno s Caritasom, pružajući time pomoć najpotrebitijima u vrijeme najvećih blagdana. Kako smo to uspješno radili do sad, tako ćemo to nastaviti raditi i dalje“, rekao je ministar Horvat, iskoristivši tu priliku da svim građanima RH zaželi sretan i blagoslovljen Uskrs.

„Obzirom na broj naših korisnika, iznimna je važnost i značaj ovakve donacije. Uvijek smo sretni i zahvalni na pomoći koju nam pružaju i Vlada i Ministarstvo putem robnih rezervi“, naglasili su ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar i ravnatelj Caritasa Križevačke eparhije pater Ivan Radeljak prilikom primanja donacije.

Povodom ovog Uskrsa Caritasu su isporučeni prehrambeni i neprehrambeni proizvodi kojima raspolaže Ravnateljstvo za robne zalihe u strateškim robnim zalihama: 20 tona tjestenine, 10 tona ribljih konzervi, 15 tona mesnih konzervi, 15 tona džema, 10 tona jaja u prahu, 35 tona riže, 50 tona brašna, 15 tona sira, 20.000 litara ulja, 4 600 litara deterdženta za suđe i 25.000 komada sapuna.

Ravnateljstvo za robne zalihe je i ranijih godina iz strateških robnih zaliha upućivalo robnu pomoć Caritasu za najsiromašnije građane i pučke kuhinje, temeljem Odluka Vlade Republike Hrvatske. Pomoć im je upućena i za Božić 2018. godine u financijskoj protuvrijednosti od 3.822.000,00 kuna, kada im je dostavljena riža, polutvrdi sir, džem, riblje i mesne konzerve, ulje, tjestenina, šećer, brašno, konzervirano povrće i deterdženti za rublje i posuđe.

You may also read!

Suradnja Hrvatske i Kine

Suradnja Hrvatske i Kine doživljava renesansu

„Odnosi Hrvatske i Kine u zadnjih nekoliko godina doživljavaju pravu renesansu. Prošlogodišnja trgovinska razmjena premašila je milijardu dolara, a

Read More...
Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar Riviera pokreće inicijativu „1,000 stabala Valamara“, najveću zelenu inicijativu ovakvog tipa u hrvatskom turizmu. U sklopu inicijative Valamar

Read More...
Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Tvrtke Verso Altima grupa i Radar Cyber Security potpisale su u Zagrebu partnerski ugovor za područje informacijske i kibernetičke

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.