Dodjelom karitativne pomoći osiguran ljepši Uskrs najpotrebitijima

In DOP
Dodjelom karitativne pomoći osiguran ljepši Uskrs najpotrebitijima

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – Ravnateljstvo za robne zalihe isporučilo je danas jednokratnu pomoć u prehrambenim i neprehrambenim proizvodima u količini od 220 tona Caritasu Križevačke eparhije povodom nadolazećeg Uskrsa, koja će se koristiti za potrebe najsiromašnijih građana i osoba koje koriste organizirani način prehrane putem pučkih kuhinja.

Već tradicionalno, ova se pomoć odobrava odlukom Vlade Republike Hrvatske i upućuje potrebitima povodom Uskrsa i Božića. Caritasu je tako odobrena robna pomoć u vrijednosti od 4.576.793,34 kuna, te će se ona proslijediti dalje Caritasima ostalih vjerskih zajednica.

Pomoć Caritasu u Zaboku su prigodno predali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i pomoćnik ministra Damir Juzbašić. „Ovo je nastavak priče koju Vlada i Ministarstvo već godinama provode zajedno s Caritasom, pružajući time pomoć najpotrebitijima u vrijeme najvećih blagdana. Kako smo to uspješno radili do sad, tako ćemo to nastaviti raditi i dalje“, rekao je ministar Horvat, iskoristivši tu priliku da svim građanima RH zaželi sretan i blagoslovljen Uskrs.

„Obzirom na broj naših korisnika, iznimna je važnost i značaj ovakve donacije. Uvijek smo sretni i zahvalni na pomoći koju nam pružaju i Vlada i Ministarstvo putem robnih rezervi“, naglasili su ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar i ravnatelj Caritasa Križevačke eparhije pater Ivan Radeljak prilikom primanja donacije.

Povodom ovog Uskrsa Caritasu su isporučeni prehrambeni i neprehrambeni proizvodi kojima raspolaže Ravnateljstvo za robne zalihe u strateškim robnim zalihama: 20 tona tjestenine, 10 tona ribljih konzervi, 15 tona mesnih konzervi, 15 tona džema, 10 tona jaja u prahu, 35 tona riže, 50 tona brašna, 15 tona sira, 20.000 litara ulja, 4 600 litara deterdženta za suđe i 25.000 komada sapuna.

Ravnateljstvo za robne zalihe je i ranijih godina iz strateških robnih zaliha upućivalo robnu pomoć Caritasu za najsiromašnije građane i pučke kuhinje, temeljem Odluka Vlade Republike Hrvatske. Pomoć im je upućena i za Božić 2018. godine u financijskoj protuvrijednosti od 3.822.000,00 kuna, kada im je dostavljena riža, polutvrdi sir, džem, riblje i mesne konzerve, ulje, tjestenina, šećer, brašno, konzervirano povrće i deterdženti za rublje i posuđe.

You may also read!

Burilović

Burilović: Nedostatak radne snage je pitanje svih pitanja

Održana 2. sjednica Skupštine HGK „Gospodarski rast od gotovo 4 posto se konačno bliži stopama koje smo priželjkivali i očekivali,

Read More...
Gen-D launch

Gen-D – Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

Program „Gen-D – Nurturing a Digital Future“ pokrenut je s ciljem doprinosa digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i

Read More...
Doritos

DORITOS – vodeće svjetske kukuruzne tortilje u Konzumu

Na nezaboravnom večernjem događanju održanom na Europskom trgu brojni su uzvanici i posjetitelji uživali u uzbudljivom programu kojim su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.