Dodjelom karitativne pomoći osiguran ljepši Uskrs najpotrebitijima

In DOP
Dodjelom karitativne pomoći osiguran ljepši Uskrs najpotrebitijima

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – Ravnateljstvo za robne zalihe isporučilo je danas jednokratnu pomoć u prehrambenim i neprehrambenim proizvodima u količini od 220 tona Caritasu Križevačke eparhije povodom nadolazećeg Uskrsa, koja će se koristiti za potrebe najsiromašnijih građana i osoba koje koriste organizirani način prehrane putem pučkih kuhinja.

Već tradicionalno, ova se pomoć odobrava odlukom Vlade Republike Hrvatske i upućuje potrebitima povodom Uskrsa i Božića. Caritasu je tako odobrena robna pomoć u vrijednosti od 4.576.793,34 kuna, te će se ona proslijediti dalje Caritasima ostalih vjerskih zajednica.

Pomoć Caritasu u Zaboku su prigodno predali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i pomoćnik ministra Damir Juzbašić. „Ovo je nastavak priče koju Vlada i Ministarstvo već godinama provode zajedno s Caritasom, pružajući time pomoć najpotrebitijima u vrijeme najvećih blagdana. Kako smo to uspješno radili do sad, tako ćemo to nastaviti raditi i dalje“, rekao je ministar Horvat, iskoristivši tu priliku da svim građanima RH zaželi sretan i blagoslovljen Uskrs.

„Obzirom na broj naših korisnika, iznimna je važnost i značaj ovakve donacije. Uvijek smo sretni i zahvalni na pomoći koju nam pružaju i Vlada i Ministarstvo putem robnih rezervi“, naglasili su ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar i ravnatelj Caritasa Križevačke eparhije pater Ivan Radeljak prilikom primanja donacije.

Povodom ovog Uskrsa Caritasu su isporučeni prehrambeni i neprehrambeni proizvodi kojima raspolaže Ravnateljstvo za robne zalihe u strateškim robnim zalihama: 20 tona tjestenine, 10 tona ribljih konzervi, 15 tona mesnih konzervi, 15 tona džema, 10 tona jaja u prahu, 35 tona riže, 50 tona brašna, 15 tona sira, 20.000 litara ulja, 4 600 litara deterdženta za suđe i 25.000 komada sapuna.

Ravnateljstvo za robne zalihe je i ranijih godina iz strateških robnih zaliha upućivalo robnu pomoć Caritasu za najsiromašnije građane i pučke kuhinje, temeljem Odluka Vlade Republike Hrvatske. Pomoć im je upućena i za Božić 2018. godine u financijskoj protuvrijednosti od 3.822.000,00 kuna, kada im je dostavljena riža, polutvrdi sir, džem, riblje i mesne konzerve, ulje, tjestenina, šećer, brašno, konzervirano povrće i deterdženti za rublje i posuđe.

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.