Domaće šparoge srijemskih polja u Kauflandu

In Trgovina na malo
KFL_sparoge

Šparoge s razlogom uživaju kraljevski status, a u kombinaciji s jajima prava su poslastica za cijelu obitelj.

Često čujemo kako je najzdravije pripremati jela sa sezonskim namirnicama, a upravo je sezona šparoga u punom jeku. Kao ‘carsko povrće’ kako ih ponekad nazivaju, šparoge su dobile nadimak zahvaljujući popularnosti koju su stekle još u rimsko doba, kada su podanici odlazili u berbu šparoga za careve. Tada su se mogle pronaći samo na carevom stolu, danas su srećom dostupne svima.

Osim nutritivnih vrijednosti, šparoga je poznata i po brojnim ljekovitim svojstvima. Ove zelene mesnate stapke niskokalorične su i pune vitamina i minerala, a nazivaju ih još i čistačima organizma. Iznimno su zdrave za normalan rad jetre, bubrega i pluća, a odlične su i za dijetalnu ishranu kod oboljelih od dijabetesa. Česta konzumacija šparoga pomaže protiv kroničnog bronhitisa, bubrežnog kamenca, anemije, dijabetesa, odstranjuje žuticu i čisti bubrege i mjehur.

To su prepoznali i naši Slavonci iz udruge „Vinkovačka šparoga“ koji su već nekoliko godina među većim uzgajivačima ove zdrave namirnice. Kako Kaufland brojne proizvode poput mesa, jaja, voća i povrća nabavlja lokalno te se velika pažnja polaže upravo na suradnju s domaćim proizvođačima kroz projekt Naše mi najbolje paše, tako su i domaće šparoge sa srijemskih polja dio njihove ponude.

You may also read!

plenkovic

Tri segmenta djelovanja za ublažavanje rasta cijena energenata

Premijer Andrej Plenković u srijedu je najavio kako će Vlada s ciljem ublažavanja rasta cijena energenata na građane djelovati

Read More...
Donacija dm

Donacija dm-a u iznosu od 67.595 kuna za nastavak istraživanja raka prostate

U srijedu, 26. siječnja, dm je Institutu Ruđer Bošković predao donaciju u iznosu od 67.595 kuna koja je namijenjena

Read More...
Milanović Kraš

U slavljeničkoj godini Kraš potvrđuje lidersku poziciju i nastavlja rasti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je posjetio Kraš prehrambenu industriju d.d. koja obilježava 110 godina poslovanja. Početak poslovanja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.