Donacija dm-a KBC-u Zagreb olakšat će liječenje i oporavak žena oboljelih od raka dojke

In DOP
1-Primopredaja donacije dm

U srijedu, 26. rujna dm je KBC-u Zagreb predao donaciju vrijednu 78.993,75 kn kuna za nabavku aparata za limfnu drenažu koji će pacijenticama KBC-ove Klinike za onkologiju olakšati liječenje i oporavak. Potreba za aparatom koji se koristi u sklopu fizikalne terapije nakon operacije karcinoma pojavila se radi kontinuiranog rasta broja oboljelih od raka dojke. Danas u Hrvatskoj od raka dojke godišnje oboli gotovo 2.700 žena, a 2000. godine godišnja stopa obolijevanja bila je oko 2000.

„Rak dojke je najčešća zloćudna bolest žena u razvijenom svijetu. Gotovo polovica žena koje obole od raka dojke razvije metastatsku bolest, a oko trećinu svih malignih tumora kod žena čini upravo rak dojke. KBC Zagreb godišnje zaprimi oko 400 pacijentica s dijagnosticiranim rakom dojke, a taj broj nažalost raste iz godine u godinu. Upravo zato dm-ova donacija biti će nam izuzetno korisna jer je nakon operacije, u fazi liječenja (kirurgija, radioterapija, kemoterapija) potrebno provoditi fizioterapiju koja uključuje limfnu drenažu, a aparat se može upotrijebiti za limfni edem koji se često javlja kod žena nakon mastektomije. Očekujemo minimalno 20 korisnica novoga aparata mjesečno“, pojasnio je značaj donacije prof.dr.sc. Stjepko Pleština, dr.med., predstojnik Klinike za onkologiju i zamjenik ravnatelja KBC Zagreb.

„Donacijom aparata za limfnu drenažu KBC-u Zagreb nastavljamo dm-ovo dugogodišnje ulaganje u podršku ljudima oboljelima od raka te unapređenje dijagnostike i liječenja različitih vrsta karcinoma. Počevši s kampanjom Prekrižimo rak vrata maternice i dojke 2008. godine, preko suradnje i donacija udrugama poput Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna te prvog hrvatskog Centra za psihološku pomoć za oboljele od raka i njihove obitelji, do besplatnih pregleda madeža radi ranog otkrivanja karcinoma kože – ponosni smo što nam pozitivni poslovni rezultati omogućuju da i na ovaj način doprinesemo zdravlju naših sugrađana”, naglasio je Davor Željko, član Uprave dm-a.

Limfna drenaža važna je u rehabilitaciji oboljelih jer pozitivno djeluje na organizam obzirom da limfa prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do stanica. Osim koristi tijekom liječenja i oporavka, aparat za limfnu drenažu važan je i za 20 posto oboljelih od raka dojke u kojih nastane limfedem. Pravovremena i redovita rehabilitacija nakon operacije raka dojke izuzetno je važna radi sprečavanja komplikacija te brzog i kvalitetnog oporavka u cilju poboljšanja kvalitete života oboljelih osoba i njihovih obitelji.

Donacija aparata za limfnu drenažu KBC-u Zagreb jedna je u nizu aktivnosti kojima dm ulaže u prevenciju, dijagnostiku i liječenje raka dojke. Samo tijekom protekle godine, dm je u suradnji s kupcima osigurao više od 365.000 kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska, a dio sredstava usmjeren je za kupnju novog, modernog ultrazvučnog aparata kojim je pacijentima Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice omogućeno obavljanje potpune jednodnevne dijagnostike u najkraćem mogućem roku.

You may also read!

Kurtalj

Novi podrumi za još bolja vina i „Šampeke“

Južne padine Plešivice idealne su za vinogorja na kojima se uzgajaju brojna kvalitetna vina, a mnogi vjeruju kako vinova

Read More...
1-Alen Kajmović i Darko Horvat

Stipendije od 2.800 kuna, dodatne pogodnosti i siguran posao budućim mesarima u Grupi Pivac

Mjesečna stipendija od 2.800 kuna, besplatni udžbenici, naknada za rad na praksi, mogućnost rada za vrijeme školskih praznika, besplatan

Read More...
rowenta

Rowenta uređaji za efikasno uklanjanje komaraca iz vašeg doma

ROWENTA MOSQUITO PROTECT ventilator VU4210 Uporabom Ultimate Protect ventilatora rashladiti ćete prostoriju i ukloniti komarce. Zahvaljujući smart kombinaciji rashlađivanja zraka

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.