Donacijom PBZ Grupe Dječji dom Zagreb izgradio i opremio dječje igralište i vanjsko vježbalište

In DOP
Donacijom PBZ Grupe Dječji dom Zagreb izgradio i opremio dječje igralište i vanjsko vježbalište

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati projekte za dobrobit djece i mladih diljem zemlje u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem. Najnovijom donacijom u iznosu od 46.436,67 eura omogućila je izgradnju i opremanje dječjeg igrališta i vanjskog vježbališta u Dječjem domu Zagreb – Podružnici „Antun Gustav Matoš“.

„Raduje nas svaka prilika da pomognemo djeci i mladima te nam je drago da smo u sklopu našeg humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem pomogli i Dječjem domu Zagreb – Podružnici A. G. Matoš, uručivši mu danas donaciju od oko 46,5 tisuća eura. Nadamo se da će novo dječje igralište i vanjsko vježbalište, čiju izgradnju i opremanje je omogućila ova donacija, uljepšati svakodnevne trenutke, igru i odrastanje te poboljšati kvalitetu života korisnika Dječjeg doma. Našu trajnu opredijeljenost i posvećenost pomaganju zajednici možda najbolje potvrđuje naš projekt „Činim dobro svaki dan“ i humanitarna Visa kartica sa srcem koji ove godine navršavaju petnaest godina kontinuiranog pomaganja najosjetljivijoj skupini našeg društva – djeci i mladima. Za dobrobit djece i mladih samo u sklopu ovoga projekta do sada smo donirali više od 4,2 milijuna eura te realizirali 70 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim domovima diljem Hrvatske“, istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Dječji dom Zagreb pruža socijalne usluge djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima te trenutno u institucijskim i izvaninstitucijskim uslugama ima 450 korisnika, djece i članova njihovih obitelji.

„Ova donacija nastavak je naše dugogodišnje suradnje s PBZ grupom, koju smo ostvarili kroz različite humanitarne akcije i sponzorstva našem Domu. Prošlogodišnja donacija PBZ grupe Dječjem domu Zagreb bila je usmjerena na najmlađu populaciju te smo zahvaljujući njoj izgradili i opremili senzorički park na našoj lokaciji u Nazorovoj 49, kojim smo podigli kvalitetu terapije za dječicu u tretmanu. Ove godine donacija je namijenjena školskoj populaciji – našim korisnicima na lokaciji podružnice „A. G. Matoš“ u Selskoj cesti 132, a gdje brinemo o četrdesetak djece u dobi od 7 do 18 godina. Zahvaljujući donaciji, izgradili smo i opremili dječje igralište za mlađi uzrast te vanjsko vježbalište za starije školarce, koje oni već uvelike koriste. Zahvaljujem Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, PBZ grupi te svima koji su sudjelovali u realizaciji ove za nas vrlo vrijedne donacije“, istaknula je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb.

Uručenju donacije nazočio je i Marco Elio Rottigni, glavni direktor Sektora za inozemne banke supsidijare Intesa Sanpaolo Grupe.

Donacija Dječjem domu Zagreb 2
Donacija Dječjem domu

Donacija Dječjem domu Zagreb dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već petnaest godina pod nazivom “Činim dobro svaki dan”. Sredstvima izdvojenim za taj projekt PBZ grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te „Srcem za djecu s malignim bolestima“ i „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ Ministarstva zdravstva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po deset centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada donirala više od 4,2 milijuna eura te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 70 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design