Drvo u kupaonici

In Promocije / novi proizvodi
Geberit

Vlaga u kupaonici može biti problem za kupaonski namještaj. Kapljice vode iz umivaonika, WC školjke, tuša i kade šire se u kupaonicu i rezultiraju visokom vlagom, koja može oštetiti namještaj ako nije izrađen za uvjete u kupaonici. Samo prozračivanje kupaonice nije dovoljno.

Ako vlaga dospije u drvo, zahvaćena područja mogu početi bubriti. Vlažne drvene ploče na kupaonskom namještaju također mogu promijeniti oblik. U najgorem slučaju, ladice i vrata kupaonskih elemenata možda više neće ispravno pristajati. No, možete spriječiti sve vrste problema u kupaonici odabirom pravog namještaja.

NA ŠTO TREBA PRIPAZITI PRI KUPNJI KUPAONSKOG NAMJEŠTAJA?
Dva su bitna čimbenika pri odabiru kupaonskog namještaja: materijal od kojeg je namještaj izrađen i površina kupaonskog namještaja.

MATERIJAL KOJI SE KORISTI
Drvo je najčešći materijal koji se koristi za kupaonski namještaj. Dolazi u raznim oblicima: šperploča, iverica, MDF ploče ili puno drvo. Ovisno o svom sastavu, drvo će različito reagirati na vlagu u zraku pa se razlikuje u pogledu prikladnosti za kupaonski namještaj.

• Puno drvo brzo bubri kada je izloženo vlazi. Ni najbolje građevinske mjere to ne mogu promijeniti. Štoviše, relativno je i skupo. Stoga ne savjetujemo kupaonski namještaj od punog drva.
• Šperploča je dobar izbor. Daleko manje mijenja oblik nego puno drvo jer se lijepi unakrsno. Materijal je također vrlo otporan na savijanje i lako se spaja. Drugim riječima – to je funkcionalan i dobar izbor za kupaonski namještaj.
• MDF ploče sastoje se od razgrađenih drvenih vlakana koja su pomiješana s ljepilom i prešana. Površina je prekrasno glatka što znači da je pogodna za završne obrade s lakom ili folijom. Prilično su otporne na vodu i stoga su savršeno prikladne za upotrebu u kupaonici. S dobrom folijom ili lakom, plijesan i bubrenje neće predstavljati problem.
• Kod iverice je bitno da se radi o iverici visoke gustoće koja je otporna na vlagu. Uz to i kvalitetnu površinsku obradu imat ćete izdržljivost i pouzdanost.

POVRŠINSKE OBRADE
Drvne materijale koji se koriste u kupaonici potrebno je površinski obraditi, odnosno premazati. Dostupne su razne varijante.

• Folije su najjednostavnije, a ujedno i najjeftinije. Kvaliteta je odlučujući faktor. Jeftine folije na kupaonskom namještaju osjetljive su na ogrebotine i sklone su guljenju. A onda voda može oštetiti namještaj. S druge strane, visokokvalitetne debele folije, kakve koristi Geberit, robusne su i lake za održavanje.
• Melamin je laminat izrađen od smole, dekora papira i prozirnog gornjeg sloja. Materijal je kvalitetan – i stoga dobar izbor za kupaonicu.
• Pravi drveni furnir lijepi se na iveral ili MDF ploče kao sloj drva debljine oko jednog milimetra. Izgleda vrlo slično namještaju od punog drva. S furnirom namještaj je jeftiniji, ali izdržljiviji nego kada je izrađen od punog drva. Naravno, frontu od pravog drva potrebno je premazati ili lakirati jer je inače osjetljiva na visoku vlažnost u kupaonici.
• Lak pruža popularan efekt visokog sjaja za kupaonski namještaj. Postupak lakiranja je složen: nakon lakiranja površina se mora brusiti i polirati.
• Staklo ima dobro poznatu prednost da je potpuno neosjetljivo na vlagu. Kada je riječ o kupaonskom namještaju, staklo se najčešće kombinira s MDF pločom ili iveralom. Staklo daje efekt visokog sjaja i dodatno štiti kupaonski namještaj od vlage.

Visokokvalitetne vanjske površine osiguravaju da se kupaonski namještaj unatoč vlazi neće deformirati.
Saznajte više na www.geberit.hr

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle, Fed najavio usporavanje tempa povećanja kamata

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, što se ponajviše zahvaljuje porukama iz američke središnje banke da

Read More...
pravo na isključenje

Ipak u zakon pravo na isključenje

Jednosmjesečno e-savjetovanje sa javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu završilo je 11. kolovoza

Read More...
The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se 1. prosinca 2022. održala u Londonu, ugledni međunarodni časopis iz grupe Financial Timesa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design