Drvoprerađivači spremni za još jednu Ambientu

In Sajmovi i izložbe
zv

„Industrijska proizvodnja u prvih šest mjeseci 2018. bilježi rast u djelatnosti prerade drva i drvnih proizvoda za 4,4%, a u proizvodnji namještaja za 3,4% u odnosu na isto razdoblje 2017. Također, u prvoj polovici godine ovaj sektor bilježi povećanje izvoza za 2% u odnosu na isto razdoblje lani. Jedan od načina da proizvodi drvoprerađivačke industriju pronađu put prema izvozu je i nastup na Ambienti“, rekao je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević na predstavljaju programa ovogodišnje Ambiente.

Ovaj 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industriju održava se od 10. do 14. listopada i predstavlja koncepcijski i komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji. Na sajmu izlažu 332 izlagača iz 32 zemalja, a među njima su 32 članice Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK na 3006 četvornih metara.

„Interes nam je da hrvatski drvoprerađivači nastupe na Ambienti u dobrom svijetlu zahvaljujući marketinškoj promociji i brandiranju domaćeg proizvoda, osobito industrijskog namještaja. Ove je godine HGK uložila značajne napore u vezi s nastupom domaćih drvoprerađivača i proizvođača na Ambienti, što se vidi u dodatnoj animaciji članica i financijskoj potpori od 50% kojom se pokrivaju troškovi izložbenog prostora i koja je za 20% veća nego prethodne godine“, kazao je Kovačević.

„Jubilarna 45. Ambienta bilježi kvalitativni i kvantitativni rast, i u broju izlagača, i u povećanju izložbene površine, što, među ostalim, možemo zahvaliti suradnji s Gradom i s HGK“, istaknula je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić, napomenuvši da se u sedam paviljona trima tematskim cjelinama (AmbiDOM, AmbiPRO te Design zona) predstavljaju ugledni proizvođači namještaja te dizajneri i dizajnerski studiji.

„Povijest i tradicija sajma u Gradu Zagrebu jako je duga i utkana je u 45. Ambientu. Grad Zagreb podupire proizvođače, prerađivače drvne industrije i Zagrebački velesajam, a želimo da ova važna manifestacija kao mjesto susreta na kreativan način bude i čimbenik brandiranja Grada Zagreba“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić te dodala kako će sajmovi ostati u mrežnom modelu suradnje jer od njih Grad i država imaju značajne koristi.

You may also read!

Burilović

Burilović: Nedostatak radne snage je pitanje svih pitanja

Održana 2. sjednica Skupštine HGK „Gospodarski rast od gotovo 4 posto se konačno bliži stopama koje smo priželjkivali i očekivali,

Read More...
Gen-D launch

Gen-D – Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

Program „Gen-D – Nurturing a Digital Future“ pokrenut je s ciljem doprinosa digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i

Read More...
Doritos

DORITOS – vodeće svjetske kukuruzne tortilje u Konzumu

Na nezaboravnom večernjem događanju održanom na Europskom trgu brojni su uzvanici i posjetitelji uživali u uzbudljivom programu kojim su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.