Dubravica nastavlja tržišnu ekspanziju: otvorena 35. poslovnica

1-Dubravica_Nova poslovnica u Španskom

Ukupni broj zaposlenih u tvrtki koja je počela kao obiteljski obrt premašio je 450, a nova prodajna mjesta nude niz inovativnih proizvoda.

Pekara Dubravica otvorila je svoju 35. poslovnicu na tržnici u zagrebačkom naselju Špansko, čime je nastavljena ekspanzija tvrtke koja je od malog obiteljskog obrta osnovanog prije 56 godina izrasla u jednu od vodećih hrvatskih pekara. Poslovnica u Španskom druga je otvorena ove godine, a do kraja 2017. Dubravica planira proširenje postojeće poslovnice u Gajnicama, čime će ukupni broj zaposlenih premašiti 450.

U poslovnicama Dubravice prodaje se širok asortiman s oko 120 različitih pekarskih proizvoda, među kojima su i neke inovacije na hrvatskom tržištu. Dubravica u proizvodnji koristi najmoderniju tehnologiju pripreme tijesta i kontrolirane procese, a većinu sastojaka nabavljaju iz Hrvatske. Tako se na primjer u proizvodima Dubravice nalaze jaja iz Stubice te svježe mlijeko i vrhnje iz Bedenice, u salatama su kozice iz viškog akvatorija, a u sendvičima sir s otoka Paga.

“Osnova za naš kruh su kisela tijesta koja su zdravija i lakše se probavljaju. U proizvodnji kruha koristimo čak 30 vrsta brašna, a sam proces proizvodnje tijesta za kruh traje i do dva dana kako bi se postigla potrebna razina kvalitete. Gotovo sva tijesta za kruh dorađujemo ručno” – pojašnjavaju u Dubravici.

Da bi svježina proizvoda ostala na najvišoj razini, dostava se u 35 poslovnica Dubravice obavlja četiri puta dnevno. U skoroj budućnosti u Dubravici planiraju i proširenje proizvodnog pogona, jer su širenjem prodajne mreže neki dijelovi proizvodnje postali premali.

„Dubravica je prva velika pekara koja je uvela izradu sendviča na licu mjesta pred kupcima. Među našim posljednjim inovacijama su svježe salate koje su dobile jako dobre ocjene kupaca. Ponosni smo i na to što veći dio proizvoda i dalje radimo ručno po tradicionalnim recepturama, iako je to značajno skuplji proces. Na taj način dobivamo proizvode po kojima smo jedinstveni na tržištu“ – ističu u Dubravici.

Konkurencija je na hrvatskom tržištu iznimno jaka, jer se pekarstvom bavi oko 600 poduzetnika koji u prosjeku godišnje isporuče između 350.000 i 370.000 tona pekarskih proizvoda ukupne vrijednosti oko 450 milijuna eura. Ako se pribroje i obrti sa samo jednom pekarom onda je u pekarskoj industriji ukupno oko 2000 poslovnih subjekata. U takvoj konkurenciji, Pekara Dubravica je među šest najvećih prema prihodima (126,5 milijuna kuna u 2016.), odnosno među tri najveća po neto dobiti koja se reinvestira u daljnji razvoj kompanije.

Više informacija saznajte na FB stranici ili Instagram profilu.

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake