Dukat smanjio dobit

dukat

Dukat je u prvih devet mjeseci ostvario neto dobit od 38,9 milijuna kuna, što je pad za 50,4 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke.

Operativna dobit (EBIT) je u navedenom razdoblju iznosila 28,2 milijuna kuna i veća je za 2,9 milijuna kuna, pokazuje izvješće Dukata, objavljeno u petak.

Poslovni su prihodi Dukata u prvih devet mjeseci iznosili 1,3 milijarde kuna i veći su za 9,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Rast bilježe i prihodi od prodaje, za 9,6 posto, na 1,3 milijarde kuna.

Pritom su prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 85,5 posto ukupnih prihoda od prodaje, povećani za 9,6 posto, na 1,1 milijardu kuna. Prihodi od prodaje na međunarodnim tržištima, koji čine 14,5 posto ukupnih prihoda od prodaje, povećani su za 9,8 posto, na 190,6 milijuna kuna.

Poslovni rashodi Dukata u navedenom su razdoblju iznosili 1,29 milijardi kuna i veći su za 9,5 posto.

“Prvih devet mjeseci obilježeni su rastućim rizikom nastavka plasmana proizvodnog asortimana te naplate potraživanja od strane jednog od ključnih kupaca”, stoji u izvješću Dukata u kojem se ne navodi o kojem je kupcu riječ, iako se to vjerovatno odnosi na probleme u koncernu Agrokor.

Povećani ulazak tržišnih viškova izrazito niskih cijena, ponajviše trajnog mlijeka, polutvrdih sireva s non-EU tržišta i EU zemalja u Hrvatsku i dalje predstavlja jedan od ključnih problema domaće mljekarske industrije, navode iz Dukata.

Ističu i kako su se dugogodišnje aktivnosti poslovodstva u dijelu optimizacije poslovnih procesa i troškova poslovanja te povećanja efikasnosti na svim razinama poslovanja tvrtke nastavile i u prvih devet mjeseci ove godine.

Dukat je objavio i konsolidirane financijske rezultate za Dukat Grupu koju, uz matičnu kompaniju, čini još 14 povezanih društava u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

Dukat grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 114,1 milijun kuna, što je 17,6 posto više nego u istom razdoblju lani.

Poslovni su prihodi grupe u iznosili 2,75 milijardi kuna i veći su za 9,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Rast bilježe i prihodi od prodaje, za 9,6 posto, na 2,74 milijarde kuna.

Vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu u prvih devet mjeseci je iznosila 69,1 milijun kuna, a najviše je investirano u proizvodne pogone i informatičku opremu u Hrvatskoj. (H)

Pročitajte još vijesti!

osijek

Forum ICT-društvo: stvorimo uvjete za ostanak mladih

Tema prvog Foruma ICT-društvo, koji će se održati 23. ožujka 2018. u Osijeku, je utjecaj tehnološke dimenzije globalizacije na

Read More...
1-Jasminka Horvat Martinović

Vienna Insurance Group u Hrvatskoj: Pripajanje i promjene u vodstvu Društva

Jačanje bankoosiguranja kao zadan cilj Bankoosiguratelj Erste osiguranje bit će pripojen Wiener osiguranju, nakon odobrenja Hrvatske agencije za nadzor

Read More...
Tvornica

Neto dobit Končar D&ST-a 41,5 milijuna kuna

Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u 2017. su ostvarili 41,5 milijuna kuna neto dobiti, što je 15,5 posto

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja