Dukat smanjio dobit

dukat

Dukat je u prvih devet mjeseci ostvario neto dobit od 38,9 milijuna kuna, što je pad za 50,4 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke.

Operativna dobit (EBIT) je u navedenom razdoblju iznosila 28,2 milijuna kuna i veća je za 2,9 milijuna kuna, pokazuje izvješće Dukata, objavljeno u petak.

Poslovni su prihodi Dukata u prvih devet mjeseci iznosili 1,3 milijarde kuna i veći su za 9,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Rast bilježe i prihodi od prodaje, za 9,6 posto, na 1,3 milijarde kuna.

Pritom su prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 85,5 posto ukupnih prihoda od prodaje, povećani za 9,6 posto, na 1,1 milijardu kuna. Prihodi od prodaje na međunarodnim tržištima, koji čine 14,5 posto ukupnih prihoda od prodaje, povećani su za 9,8 posto, na 190,6 milijuna kuna.

Poslovni rashodi Dukata u navedenom su razdoblju iznosili 1,29 milijardi kuna i veći su za 9,5 posto.

“Prvih devet mjeseci obilježeni su rastućim rizikom nastavka plasmana proizvodnog asortimana te naplate potraživanja od strane jednog od ključnih kupaca”, stoji u izvješću Dukata u kojem se ne navodi o kojem je kupcu riječ, iako se to vjerovatno odnosi na probleme u koncernu Agrokor.

Povećani ulazak tržišnih viškova izrazito niskih cijena, ponajviše trajnog mlijeka, polutvrdih sireva s non-EU tržišta i EU zemalja u Hrvatsku i dalje predstavlja jedan od ključnih problema domaće mljekarske industrije, navode iz Dukata.

Ističu i kako su se dugogodišnje aktivnosti poslovodstva u dijelu optimizacije poslovnih procesa i troškova poslovanja te povećanja efikasnosti na svim razinama poslovanja tvrtke nastavile i u prvih devet mjeseci ove godine.

Dukat je objavio i konsolidirane financijske rezultate za Dukat Grupu koju, uz matičnu kompaniju, čini još 14 povezanih društava u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

Dukat grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 114,1 milijun kuna, što je 17,6 posto više nego u istom razdoblju lani.

Poslovni su prihodi grupe u iznosili 2,75 milijardi kuna i veći su za 9,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Rast bilježe i prihodi od prodaje, za 9,6 posto, na 2,74 milijarde kuna.

Vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu u prvih devet mjeseci je iznosila 69,1 milijun kuna, a najviše je investirano u proizvodne pogone i informatičku opremu u Hrvatskoj. (H)

Pročitajte još vijesti!

posao

Eurostat: Rast stope slobodnih radnih mjesta u prvom kvartalu u EU i Hrvatskoj

Stopa slobodnih radnih mjesta u prvom je ovogodišnjem kvartalu u Europskoj uniji i eurozoni uvećana prema tromjesečju ranije i

Read More...
Čedomir Momčilović, Udruga trgovaca Sjever Plus i Marko Malić, Velpro

Velpro potpisao ugovor o suradnji s Udrugom trgovaca Sjever Plus

Suradnja između najveće hrvatske veleprodajne mreže i udruge malih trgovaca donosi obostrane pogodnosti i predstavlja korak dalje u nastavku

Read More...
JDcom

Google investira 550 milijuna dolara u kineskog diva e-trgovine JD.com

Google će investirati više od pola milijarde dolara u kinesku tvrtku za e-trgovinu JD.com u sklopu nastojanja širenja maloprodajnih

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake