DZS: Međugodišnji rast prometa industrije 16,4 posto

In Statistika
industri

Ukupni promet industrije u studenom 2022. je porastao za 16,4 posto u odnosu na studeni 2021., a na mjesečnoj razini, u odnosu na listopad pao je za 3,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u studenom lani je prema istom mjesecu 2021. na domaćem tržištu porastao za 16,9 posto, a na nedomaćem tržištu za 15,7 posto.

U odnosu na listopad 2022., u studenom 2022. je taj promet na domaćem tržištu pao za 3,4 posto, a na nedomaćem tržištu za 0,9 posto.

Prema glavnim industrijskim grupacijama, u studenom 2022. je u usporedbi sa studenim 2021. godine prodaja energije porasla za 34,5 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 23 posto, intermedijarnih proizvoda za 15,6 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 8,9 posto i kapitalnih proizvoda za 4,4 posto.

Na godišnjoj razini promet industrije rastao je od početka 2021., s izuzetkom veljače kada je pao za 7,7 posto.

Na mjesečnoj razini, po industrijskim grupacijama u studenome lani u usporedbi s listopadom 2022. ukupna prodaja energije je manja za 33,7 posto, kapitalnih proizvoda za 8,6 posto i intermedijarnih proizvoda za 4,5 posto.

Istodobno je ukupna prodaja netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 6,3 posto i trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,6 posto. (H)

You may also read!

poljoprivreda

U proljetnu sjetvu s jeftinijim gnojivom, ali i padom cijena uroda

Ove ćemo godine imati jeftiniju proljetnu sjetvu nego lani, rekao je za Hinu član Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore

Read More...
sajam

Na Proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru više od 400 izlagača

Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, koji se ovog vikenda održava po 24. put u Gudovcu pored Bjelovara, bit će najveći

Read More...
vina

Hrvatski vinari predstavljaju se na najvećem sajmu vina ProWein u Düsseldorfu

Jedna od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina, vinarske opreme i alkoholnih pića u Europi i svijetu prilika je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design