EBRD dodijelio Erste banci TFP nagradu za najuspješniju banku partnera u Hrvatskoj

In Bankarstvo
Erste

Na godišnjem sastanku i poslovnom forumu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se održao u Jordanu, dodijeljena su priznanja najaktivnijim bankama partnerima za 2017. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme).

Erste banci pripala je nagrada za najaktivniju banku partnera u financiranju međunarodne trgovine u Hrvatskoj, a preuzeli su je član Uprave Erste banke Boris Centner i voditeljica financiranja trgovine i izvoza Sanja Gracin.

Događaj je privukao više od 250 predstavnika banaka u okviru TFP-a, kao i donositelja odluka vezanih uz financiranje međunarodne trgovine kako bi, s vodećim stručnjacima, uključujući i regulatore, raspravljali o izazovima u industriji.

Erste banka je s EBRD-om potpisala suradnju na TFP programu u svibnju 2015. godine s ciljem promicanja međunarodnog poslovanja i pružanja podrške izvoznicima. Kroz EBRD TFP program Erste banka klijentima nudi poboljšane uvjete financiranja koji omogućuju tvrtkama nastup i osvajanje novih tržišta.

Kroz ovaj program Erste banka je dosad podržala transakcije u ukupnom iznosu od 10 milijuna eura i u potpunosti iskoristila sredstva programa što joj je i donijelo priznanje za najaktivniju banku partnera EBRD-a u području financiranja međunarodne trgovine u Hrvatskoj. Trenutačno je u pripremi povećanje iznosa programa za dodatnih 10 milijuna eura.

„Ponosni smo što je EBRD prepoznao Erste banku kao najaktivniju banku na našem tržištu u području financiranja međunarodne trgovine. Naš cilj je u što većoj mjeri kroz različite inovativne modele financiranja trgovine i iznalaženje poslovnih rješenja pružiti potporu hrvatskim tvrtkama kako bi osnažili njihovu poziciju na međunarodnim tržištima. Osim ovog programa, kao komercijalna banka koristimo nekoliko kreditnih linija EBRD-a u ukupnom iznosu od 90 milijuna eura, koje su namijenjene financiranju mikro, malih i srednjih poduzeća te javnom i privatnom sektoru za financiranje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, kao i financiranje energetske učinkovitosti u zgradarstvu za segment građanstva. Trenutačno je u planu i nova kreditna linija namijenjena financiranju turizma“, rekao je član uprave Erste banke Boris Centner.

Cilj EBRD-ovog TFP programa, pokrenutog 1999., je promicanje međunarodne trgovine iz i između zemalja u kojima EBRD ulaže. Kroz program, EBRD pruža jamstva međunarodnim bankama te kratkoročne kreditne linije odabranim bankama i faktoring kućama za posredovanje u odobravanju sredstava domaćim izvoznicima, uvoznicima i distributerima.

TFP trenutno uključuje 94 partner banke u 26 zemalja, s odobrenim limitima u okviru programa koja prelaze ukupni iznos od 1,5 milijardi eura i više od 800 konfirmirajućih banaka širom svijeta.

You may also read!

zalac

Čagalj: Bez regionalne suradnje gubimo svi

Regionalna konferencija u Splitu okupila osam zemalja jadransko-jonske regije „Našu regiju čini 70 milijuna ljudi u osam država iznimno bogatih

Read More...
Davor Zeljko

Otvorenje prve prodavaonice u Ogulinu dm obilježio uređenjem dječjeg igrališta u naselju Struga

U srijedu, 17. listopada dm je Gradu Ogulinu predao donaciju vrijednu 44.600 kuna zahvaljujući kojoj je uređeno gradsko dječje

Read More...
Skupština

Za novog predsjednika HUP- Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede izabran je Dalibor Kezele iz Podravke

Na Izbornoj skupštini HUP- Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede koja je održana danas, 17. listopada 2018. u prostorijama HUP-a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.