EBRD i Addiko Bank podržavaju DIV Grupu

In Krediti za poduzetništvo
1-DIV-Samobor

Zajednički financijski paket u iznosu od 30 milijuna eura vodećem regionalnom proizvođaču vijčane robe i metalnih proizvoda.

Addiko Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Addiko banka odobrili su DIV Grupi, vodećem regionalnom proizvođaču vijčane robe i metalnih rješenja, financijski paket ukupne vrijednosti 30 milijuna eura. Sredstva su namijenjena za daljnja ulaganja u dugoročni razvoj DIV Grupe s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, jačanja održivog obrtnog kapitala te za restrukturiranje bilance.

DIV Grupa je vodeći regionalni proizvođač vijaka, vijčane robe i pričvrsnog pribora s dva proizvodna pogona u Hrvatskoj te postrojenjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Kroz kontinuirana ulaganja u modernizaciju, razvoj, nove tehnologije i kadrove DIV grupacija postala je jedan od najjačih proizvođača na području metalne industrije te kao etablirani dobavljač opreme, željezničkog programa i automobilske industrije, izvozi oko 90 posto svoje proizvodnje.

Addiko Bank Hrvatska dio je međunarodne financijske bankarske grupacije koja aktivno podupire rast lokalnih poduzeća u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Addiko Bank je zaključno s 2017. godinom šesta najveća banka u Hrvatskoj po ukupnoj imovini.

Kredit EBRD-a je odobren u sklopu Programa za direktno financiranje (Direct Finance Framework) koji je namijenjen za financiranje rasta i razvoja lokalnih poduzeća. Europska banka za obnovu i razvoj je vodeći investitor u regiji te je u Hrvatskoj dosad uložila 3,7 milijardi eura u više od 200 projekata.

You may also read!

kaufland

Kaufland svečano otvorio prvi Solar Carport – nadstrešnice za automobile s ugrađenim solarnim panelima

Kaufland je na lokaciji svoje poslovnice Blato u Zagrebu službeno obilježio puštanje solarnih panela u pogon. Ovaj projekt pametnih

Read More...
nekretnine

Zagreb privlači pažnju svih sudionika na tržištu nekretnina

Cushman & Wakefield, vodeća svjetska tvrtka za pružanje usluga na tržištu nekretnina koja je prošli tjedan priopćila da je

Read More...
jagode

Vrgorac počastio Zagrepčane jagodama

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu protekle je subote mirisalo po jagodama, pršutu i vinu, prepoznatljivim aromama i mirisima vrgorskog kraja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.