EBRD i Addiko Bank podržavaju DIV Grupu

In Krediti za poduzetništvo
1-DIV-Samobor

Zajednički financijski paket u iznosu od 30 milijuna eura vodećem regionalnom proizvođaču vijčane robe i metalnih proizvoda.

Addiko Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Addiko banka odobrili su DIV Grupi, vodećem regionalnom proizvođaču vijčane robe i metalnih rješenja, financijski paket ukupne vrijednosti 30 milijuna eura. Sredstva su namijenjena za daljnja ulaganja u dugoročni razvoj DIV Grupe s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, jačanja održivog obrtnog kapitala te za restrukturiranje bilance.

DIV Grupa je vodeći regionalni proizvođač vijaka, vijčane robe i pričvrsnog pribora s dva proizvodna pogona u Hrvatskoj te postrojenjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Kroz kontinuirana ulaganja u modernizaciju, razvoj, nove tehnologije i kadrove DIV grupacija postala je jedan od najjačih proizvođača na području metalne industrije te kao etablirani dobavljač opreme, željezničkog programa i automobilske industrije, izvozi oko 90 posto svoje proizvodnje.

Addiko Bank Hrvatska dio je međunarodne financijske bankarske grupacije koja aktivno podupire rast lokalnih poduzeća u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Addiko Bank je zaključno s 2017. godinom šesta najveća banka u Hrvatskoj po ukupnoj imovini.

Kredit EBRD-a je odobren u sklopu Programa za direktno financiranje (Direct Finance Framework) koji je namijenjen za financiranje rasta i razvoja lokalnih poduzeća. Europska banka za obnovu i razvoj je vodeći investitor u regiji te je u Hrvatskoj dosad uložila 3,7 milijardi eura u više od 200 projekata.

You may also read!

Kongres poduzetnica 2019

Četvrti po redu Kongres poduzetnica Hrvatske i regije okupit će više od 500 vlasnica tvrtki i obrta u hrvatskom glavnom gradu 08. 03. 2019.

Pripreme za četvrti po redu Kongres poduzetnica, koji će se kao najveće okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe održati

Read More...
perutnina-ptuj

Ukrajinskom MHP-u odobreno preuzimanje Perutnine Ptuj

Slovenska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) dala je suglasnost ukrajinskom holdingu MHP za preuzimanje Perutnine Ptuj te više

Read More...
konferencija hub

– Održana konferencija o poticanju suradnje između poslovnog i znanstvenog sektora

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i njemačkog partnera Steinbeis 2i GmbH, jučer je u Zagrebu, održana konferencija i radionica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.