EBRD ulaže 10 milijuna eura u private equity fond za razvoj malih i srednjih tvrtki u jugoistočnoj Europi

In Financije i gospodarstvo
EBRD

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u utorak je objavila da će uložiti 10 milijuna eura u Invera Private Equity Fund za potrebe daljnjih ulaganja u mala i srednja poduzeća u jugoistočnoj Europi, s fokusom na ulaganja u vlasnički kapital privatnih tvrtki u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

“Ovim ulaganjem EBRD će omogućiti lakši pristup financiranju vlasničkim kapitalom sektoru malih i srednjih poduzeća jugoistočne Europe”, istaknula je direktorica EBRD-a i voditeljica odjela Equity fondova Anne Fossemalle.

“Izuzetno smo zadovoljni što ćemo na ovaj način podržati osnivanje novog tima lokalnih i nezavisnih stručnjaka”, dodala je Fossemalle.

Invera Equity Partners novoosnovano je društvo za upravljanje private equity fondovima koje planira prikupiti do 100 milijuna eura kapitala kroz partnerstva s lokalnim institucionalnim investitorima.

Regija jugoistočne Europe ima snažan poduzetnički potencijal koji često koči otežani pristup financiranju, navodi se u priopćenju.

“Poticanje razvoja loklanog private equity sektora jedan je od strateških ciljeva EBRD-a. Ovim će ulaganjem EBRD neizravno omogućiti pristup financiranju vlasničkim kapitalom lokalnim hrvatskim korporativnim klijentima te pridonijeti njihovom rastu i razvoju”, izjavila je Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku.

Fond će se fokusirati na ulaganja u niz sektora, uključujući prehrambenu, prerađivačku i IT industriju, te uslužni sektor, uključujući zdravstvo i prijevoz i sektor turizma, uz prosječnu vrijednost pojedinačnih ulaganja u rasponu od četiri do 12 milijuna eura, navodi se u priopćenju. (H)

You may also read!

1-Inicijativa-30-za-2019-godinu

Raste broj članica HUP-ove inicijative 30%

U petak je u HUP-u još šesnaest vodećih tvrtki i medijskih kuća pristupilo HUP-ovoj Inicijativi 30%, a posebna gošća

Read More...
1-Pink ribbon

dm obilježava mjesec borbe protiv raka dojke

Tijekom listopada kupci u dm prodavaonicama mogu podržati donaciju Udruzi P.I.N.K. life U četvrtak, 12. rujna dm i partneri najavili

Read More...
Zavod za zapošljavanje

Revidirani podaci o broju zaposlenih

Podaci o broju zaposlenih iz administrativnih izvora u Hrvatskoj dosad su imali dosta manjkavosti, što je smanjivalo njihovu relevantnost

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.