EBRD ulaže 10 milijuna eura u private equity fond za razvoj malih i srednjih tvrtki u jugoistočnoj Europi

In Financije i gospodarstvo
EBRD

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u utorak je objavila da će uložiti 10 milijuna eura u Invera Private Equity Fund za potrebe daljnjih ulaganja u mala i srednja poduzeća u jugoistočnoj Europi, s fokusom na ulaganja u vlasnički kapital privatnih tvrtki u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

“Ovim ulaganjem EBRD će omogućiti lakši pristup financiranju vlasničkim kapitalom sektoru malih i srednjih poduzeća jugoistočne Europe”, istaknula je direktorica EBRD-a i voditeljica odjela Equity fondova Anne Fossemalle.

“Izuzetno smo zadovoljni što ćemo na ovaj način podržati osnivanje novog tima lokalnih i nezavisnih stručnjaka”, dodala je Fossemalle.

Invera Equity Partners novoosnovano je društvo za upravljanje private equity fondovima koje planira prikupiti do 100 milijuna eura kapitala kroz partnerstva s lokalnim institucionalnim investitorima.

Regija jugoistočne Europe ima snažan poduzetnički potencijal koji često koči otežani pristup financiranju, navodi se u priopćenju.

“Poticanje razvoja loklanog private equity sektora jedan je od strateških ciljeva EBRD-a. Ovim će ulaganjem EBRD neizravno omogućiti pristup financiranju vlasničkim kapitalom lokalnim hrvatskim korporativnim klijentima te pridonijeti njihovom rastu i razvoju”, izjavila je Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku.

Fond će se fokusirati na ulaganja u niz sektora, uključujući prehrambenu, prerađivačku i IT industriju, te uslužni sektor, uključujući zdravstvo i prijevoz i sektor turizma, uz prosječnu vrijednost pojedinačnih ulaganja u rasponu od četiri do 12 milijuna eura, navodi se u priopćenju. (H)

You may also read!

vlada

Rast BDP-a za 0,4 posto ohrabrujući signal

Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) za 0,4 posto u prvom tromjesečju ohrabrujući je signal za nastavak poduzimanja reformi i

Read More...
trgovina

U travnju zabilježen veliki pad maloprodajnoga prometa

U travnju 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 25,5 posto manji

Read More...
Održan prvi online tečaj „Digitalna pristupačnost“

Održan prvi online tečaj „Digitalna pristupačnost“

U svibnju je održan pilot online tečaj o digitalnoj pristupačnosti za predstavnike tijela javnog sektora. Tečaj „Digitalna pristupačnost“ zajednički su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.