EBRD ulaže 10 milijuna eura u private equity fond za razvoj malih i srednjih tvrtki u jugoistočnoj Europi

In Financije i gospodarstvo
EBRD

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u utorak je objavila da će uložiti 10 milijuna eura u Invera Private Equity Fund za potrebe daljnjih ulaganja u mala i srednja poduzeća u jugoistočnoj Europi, s fokusom na ulaganja u vlasnički kapital privatnih tvrtki u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

“Ovim ulaganjem EBRD će omogućiti lakši pristup financiranju vlasničkim kapitalom sektoru malih i srednjih poduzeća jugoistočne Europe”, istaknula je direktorica EBRD-a i voditeljica odjela Equity fondova Anne Fossemalle.

“Izuzetno smo zadovoljni što ćemo na ovaj način podržati osnivanje novog tima lokalnih i nezavisnih stručnjaka”, dodala je Fossemalle.

Invera Equity Partners novoosnovano je društvo za upravljanje private equity fondovima koje planira prikupiti do 100 milijuna eura kapitala kroz partnerstva s lokalnim institucionalnim investitorima.

Regija jugoistočne Europe ima snažan poduzetnički potencijal koji često koči otežani pristup financiranju, navodi se u priopćenju.

“Poticanje razvoja loklanog private equity sektora jedan je od strateških ciljeva EBRD-a. Ovim će ulaganjem EBRD neizravno omogućiti pristup financiranju vlasničkim kapitalom lokalnim hrvatskim korporativnim klijentima te pridonijeti njihovom rastu i razvoju”, izjavila je Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku.

Fond će se fokusirati na ulaganja u niz sektora, uključujući prehrambenu, prerađivačku i IT industriju, te uslužni sektor, uključujući zdravstvo i prijevoz i sektor turizma, uz prosječnu vrijednost pojedinačnih ulaganja u rasponu od četiri do 12 milijuna eura, navodi se u priopćenju. (H)

You may also read!

1-Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Riviera lansirala novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com

Na novoj web stranici dostupne su sve informacije o Valamaru kao TOP Poslodavcu, otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada, napredovanju,

Read More...
Franck

Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za

Read More...
jump

Nastavlja se humanitarna priča milenijskog skoka dm-a: tri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Trinaesti dm millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.