Ekonomski fakultet u Osijeku i Visoka škola Sveučilišta u Pforzheimu okrunili 42 godine dugo prijateljstvo novim sporazumom o suradnji

In Konferencije / savjetovanja
efos

U subotu je završen 42. znanstveno-stručni simpozij „Osijek – Pforzheim“, koji se održava u njemačkom gradu Pforzheimu. Osim što su nastavili dosad najdugovječniju suradnju između dva sveučilišta, Ekonomski fakultet u Osijeku i Visoka škola Sveučilišta u Pforzheimu okrunili su svoje prijateljstvo definiranjem strategije o zajedničkim nastupima na znanstveno-istraživačkim projektima.

Koliko je ova suradnja važna za Ekonomski fakultet u Osijeku govori i činjenica da studenti u sklopu Simpozija „Osijek – Pforzheim“ imaju priliku sudjelovati na projektima za tvrtke, kao što su Bosch, Porsche, Daimler-Mercedes, EY i ostali subjekti s kojima Visoka škola Sveučilišta u Pforzheimu surađuje.

Ključan naglasak ovogodišnjeg Simpozija stavljen je upravo na projektnu suradnju i međunarodnu prepoznatljivost. Ovakav oblik prikupljanja praktičnog iskustva izuzetno je važan za profesionalni razvoj studenata, kao i za samo podizanje standarda Ekonomskog fakulteta u Osijeku. To su potvrdili i brojni zanimljivi projekti koje su predstavile obje institucije te utvrdile gdje postoji prostor za suradnju, poput projekta eksperimentalnog učenja, istraživanja ponašanja potrošača i zajedničkog razvoja novih nastavnih programa.

„Počašćeni smo što imamo priliku nastaviti ovo preko 40 godina dugo prijateljstvo i važnu suradnju dviju obrazovnih ustanova, koje imaju vrlo značajnu ulogu u svojim lokalnim sredinama. Grad Pforzheim je već dugi niz veliki prijatelj i cijenjen partner Osijeka, koji na nas zaboravio ni za vrijeme rata. U tim vremenima, Pforzheim nam je pružio veliku pomoć na razne načine, a danas nam pruža priliku za znanstveno-stručni rast i razvoj, zbog čega nas iznimno veseli kada svojim znanjima možemo doprinijeti na projektima naših partnera u Pforzheimu. Ipak, kao Dekana Ekonomskog fakulteta u Osijeku, najviše me vesele prilike koje ova suradnja pruža našim studentima za osobni i profesionalni razvoj“, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković.

Na ovaj Simpozij u Pforzheim otputovali su profesori Ekonomskog fakulteta u Osijeku, mnogima od njih će ovo putovanje zasigurno ostati u sjećanju zbog prilike da se uključe u međunarodne projekte i mrežu poslovnih kontakata koje njeguje Sveučilište u Pforzheimu.

Naravno, Ekonomski fakultet u Osijeku će ovogodišnji Simpozij „Osijek-Pforzheim“ upamtiti i po usvojenim znanjima kako osigurati međunarodnu prepoznatljivost kroz ishođenje renomiranih međunarodnih akreditacija. Navedena suradnja pritom uključuje mentorstvo profesora EFOS-a u postupku ishođenja akreditacije za poslovne škole AACSB.

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze pale drugi tjedan zaredom,

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagače zabrinjava širenje omikron varijante

Read More...
industrija

Zalihe industrijskih proizvoda pale na godišnjoj razini

Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju listopada ove godine bile su za 1,6 posto veće u odnosu na

Read More...
Cromaris

Cromaris donirao vrijednu školsku opremu OŠ Petra Lorine u Salima

Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, lider je hrvatske marikulture i jedna je od šest najvećih kompanija u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.