Enna Fruit poziva poljoprivrednike na suradnju

In Regionalni razvoj
voce

Tvrtka Enna Fruit koja se bavi organizacijom proizvodnje, otkupa, nabave, skladištenja, pakiranja, prerade i prodaje svježeg voća i povrća pozvala je u petak poljoprivrednike na suradnju.

Riječ je o novoj tvrtki koja je nastala povezivanjem poslovanja i interesa tvrtki Enna Agro i Marinada, a ovim povezivanjem, kako ističu, Enna Fruit preuzima vodeću poziciju u organizaciji proizvodnje, otkupu, distribuciji i preradi voća i povrća na području Hrvatske i regije.

Hrvatsko tržište voća i povrća relativno je malo te je konsolidacija tržišta od strateškog značaja, i za poljoprivredne proizvođače i za kupce, navode iz tvrtke.

Napominju kako proizvođači dobivaju specijaliziranu infrastrukturu koja će im omogućiti najlakši pristup tržištu, a kupci robu visoke kvalitete.

Enna Fruit povezuje primarnu poljoprivrednu proizvodnju i tržište kroz kooperantske odnose, vlastite otkupne centre, preradu i distribuciju cjelokupnog asortimana voća i povrća. Ovaj pristup kupcima osigurava kvalitetu, kontinuitet i količinu.

Poljoprivreda, da bi bila konkurentna i održiva, mora biti horizontalno i vertikalno integrirana, ističu iz tvrtke napominjući kako kroz integraciju osiguravaju sve potrebne inpute za proizvodnju, transfer znanja i tehnologija, dodanu vrijednost za proizvod, kao i prodajno tržište.

Situacija uzrokovana koronavirusom pokazuje da je nužna stabilna organizacija poljoprivredne proizvodnje i distribucije te integracija cijelog procesa od proizvodnje do plasmana proizvoda, s ciljem optimiziranja cijelog lanca, istaknuli su.

Također napominju da se njihov proizvodni pogon za preradu voća i povrća, jedan je od najmodernijih u regiji, nalazi se u Slatini. Otkupni centri, specijalizirani za otkup, skladištenje i pakiranje svježeg voća i povrća nalaze se u Donjem Miholjcu, Lozanu, Varaždinu i Opuzenu.

Vodeći su dobavljač banana i ostalih citrusa za tržište Hrvatske i regije. Tvrtka surađuje s nekoliko tisuća kooperanta te zapošljava oko 400 radnika. (H)

You may also read!

Gordana Picek

dm i Biobaza za unapređenje ženskog zdravlja – osigurana donacija od 24 tisuće kuna za KBC Zagreb

U četvrtak, 28. svibnja, dm i Biobaza predali su donaciju od 24.276 kuna Udruzi P.I.N.K. – life koja je

Read More...
turizam

HUT: Dodatna liberalizacija prelaska granica i uvođenje aplikacije za turiste važan su poticaj za sezonu

Vlada je odlukom o liberalizaciji prelaska granica s najviše razine poslala jasnu poruku da je Hrvatska turistički otvorena što

Read More...
stulic

SSSH i STH predsjedniku Vlade RH: Očekujemo da štitite i provodite zakone, a ne da imate razumijevanja za one koji ih krše

Nastavno na Odluku Stožera civilne zaštite RH o ukidanju zabrane rada trgovina nedjeljom, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Sindikat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.