Erste Card Club d.o.o. preuzima Diners Club International® franšize u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori

In Bankarstvo
Erste preuzima Diners

Zagreb, 23. studenog 2016. – U Beogradu je potpisan Ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela između kompanija SKB Capital S.A. iz Luksemburga i Erste Card Cluba d.o.o. (ECC), sa sjedištem u Zagrebu. Time ECC stječe 100% vlasništva nad kompanijama Diners Club International Belgrade d.o.o. iz Beograda i Diners Club International Mak d.o.o.e.l. iz Skoplja, a posredno i nad kompanijama Diners Club International Montenegro d.o.o. iz Podgorice i DC Travel iz Beograda. Diners Club International, kao davatelj franšize, podržava transakciju i odobrava prijenos licence na ECC, kao i budući razvoj Diners Club brenda i poslovanja na tim tržištima.

U skladu s ugovorom, ECC preuzima ekskluzivno pravo izdavanja i prihvaćanja Diners Club kartica, odnosno odgovornost za daljnji razvoj Diners Club brenda i budućeg poslovanja na području Republike Srbije, Republike Makedonije i Crne Gore. Dovršenje transakcije i konačan prijenos poslovnih udjela očekuje se u prvom tromjesečju 2017. godine, nakon ispunjenja formalnopravnih uvjeta iz samog ugovora, kao i ishođenja odobrenja svih regulatornih tijela.

„Kao najveći izdavatelj u regiji, ECC će na tržište Srbije, Crne Gore i Makedonije donijeti nova platna rješenja iz Diners Club palete proizvoda i time obogatiti ponudu franšiza u ove tri zemlje. Prednosti spajanja franšiza na regionalnoj razini, kao i veliki potencijal za proširenje poslovnih mogućnosti i uspjeha, osjetit će svi sudionici u poslovanju franšize, kao i naši partneri. Besprijekoran servis i usluga na koji su klijenti iz Srbije, Crne Gore i Makedonije navikli tijekom više desetljeća poslovanja Diners Cluba u ovim zemljama, ostat će prioritet i u idućem razdoblju, a klijentima će biti dostupan veći izbor kada su u pitanju proizvodi, usluge i pogodnosti za plaćanje Diners Club karticama“, naglasio je povodom potpisivanja Ugovora o kupoprodaji Obrad Sikimić, koji će sljedećih pet godina obavljati dužnost predsjednika Nadzornog odbora u DCI Belgrade. Obrad Sikimić je preko 25 godina proveo na čelu Diners Cluba na području Srbije, Crne Gore i Makedonije, aktivno radeći na pozicioniranju Diners Club brenda u spomenutim zemljama, odnosno razvoju ponude platnih usluga.

„Ovaj iskorak logičan je nastavak naše poslovne strategije čiji je cilj jačanje regionalne prisutnosti na području jugoistočne Europe. Uvažavajući rezultate dosadašnjeg franšiznog poslovanja na ovim tržištima, vjerujemo da razvijenim poslovnim modelom možemo osigurati vrhunsku kvalitetu usluge prema klijentima te dugoročno ostvariti uspješne poslovne rezultate“ dodala je Marija Radonić, zamjenica predsjednika Uprave ECC-a zadužena za regionalno poslovanje.

Erste Card Club d.o.o. je kartičarska kuća s preko 550.000 izdanih kreditnih kartica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Dio je jedne od najvećih bankarskih grupacija u srednjoj i istočnoj Europi, Erste Groupa, i njegovog partnera u ovoj regiji, Steiermärkische Sparkasse iz Graza. Osim franšize Diners Cluba u Hrvatskoj, koja je jedna od 10 najvećih i najuspješnijih na svijetu, ECC je vlasnik i Diners Club franšize u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, a prisutan je i na tržištima Mađarske, Bugarske i Rumunjske u segmentu prihvata kartica.

Za dodatne informacije:
Erste&Steiermärkische Bank d.d., 51000 Rijeka, Jadranski trg 3a, www.erstebank.hr
Ured korporativnih komunikacija
Zagreb, Ivana Lučića 2, e-mail: pr@erstebank.com
Dario Gabrić, tel.: +385 (0)72 37 13 71; mob: +385 99 2371 371
Danijela Trbović, tel.: +385 (0)72 37 15 31; mob: +385 99 2371 531
Nataša Vuletić, tel.: +385 (0)72 37 15 21;
Sara Zadravec, tel.: + 385 (0)72 37 24 93

You may also read!

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

„Ako je itko prije ove krize bio skeptičan o tome koliko je važna digitalizacija, ovi posljednji mjeseci sigurno su

Read More...
shop

U travnju veliki pad maloprodajnoga prometa EU27

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u travnju 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost

Read More...
podravka

Podravki čak 14 odličja Superior Taste Award

Zvijezde među nagrađenima su Lino Lada Gold i Žito heljdin kruh s orasima s 3 STA zvjezdice i kristalnom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.