Europski povjerenik Vytenis Andriukaitis i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u radnom posjetu mesnoj industriji PIK Vrbovec

In Inspekcijske službe
1-mate_stetic_vytenis_ndriukaitis

PIK Vrbovec sinonim za visoke standarde i sigurnost u mesnoj industriji Hrvatske i regije

U sklopu prvog radnog posjeta Republici Hrvatskoj, povjerenik Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane, Vytenis Andriukaitis, jučer je, zajedno s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem posjetio PIK Vrbovec, pokazavši na taj način da su kvaliteta i poslovanje najveće mesne industrije prepoznati i izvan granica Hrvatske te da udovoljavaju visokim zahtjevima zdravstvene ispravnosti, higijene i sigurnosti hrane propisanim zakonodavstvom EU.

Posjetu su, uz europskog povjerenika Vytenisa Andriukaitisa i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, prisustvovali i drugi visoki dužnosnici. Tijekom boravka u PIK Vrbovcu obišli su proizvodne pogone vodeće hrvatske mesne industrije i uvjerili se u primjenu najboljih svjetskih praksi i iskustava temeljenih na stalnoj implementaciji visoke tehnologije i najviših standarda sigurnosti i kvalitete.

Prilikom posjeta, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, zahvalio se europskom povjereniku Vytenisu Andriukaitisu na dolasku u Hrvatsku i PIK Vrbovec te istakao: „Upravo ovakvi pogoni, ovakve tvornice i ovakva prerađivačka industrija jesu ono zbog čega odgovorno tvrdim da Hrvatska ima iznimno kvalitetnu hranu i kvalitetne proizvode. Razina čistoće, stotine tisuća analiza koje se ovdje naprave, kako od strane same tvrtke tako i od strane Ministarstva i svih ostalih institucija, razlog su zbog kojeg ću se i dalje boriti na sve moguće načine da upravo ovakvi proizvodi dođu do naših kupaca i do naših tržišta. Naravno, nema problema da proizvodi dođu i iz drugih zemalja, no razina kvalitete mora biti ista kao što je i ovdje.“

2-tomislav_tolusic_vytenis_ndriukaitis
Tomislav Tolušić i Vytenis Ndriukaitis

Povjerenik Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane, Vytenis Andriukaitis, izjavio je: „Vrlo sam impresioniran svime što sam vidio ovdje, posebno briljantnim idejama vezanim uz sastav proizvoda, kojima se uz korištenje visokih tehnologija minimiziraju rizični faktori. Sol je velik rizični faktor, a u PIK Vrbovcu su uspjeli reducirati sol u proizvodima za do 25 posto. Također ovdje se proizvode mesne prerađevine pod brandom PIK koje ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten i soju, što znači da smo na putu dolaska do „zdravije“ hrane. Ovdje sam vidio izvrsne primjere napretka koji je napravljen u Hrvatskoj, a što se, imajući u vidu mogućnosti dodatnog privlačenja turista u Hrvatsku, svakako treba iskoristiti kao dodatna prednost, uz stavljanje naglaska na predstavljanje zdrave hrane i promociju zdravog načina života. Ovim putem stoga mi je želja poslati poruku prevencije, promicanja i zaštite zdravlja ljudi, pri čemu je najvažniji faktor upravo smanjenje rizičnih faktora, a koje se u ovdje svakodnevno primjenjuje.“

“Praćenje trendova i stalne inovacije čine poslovanje i proizvode PIK Vrbovca još kvalitetnijima, čime smo postali sinonim za visoke standarde i sigurnost u mesnoj industriji. Stalna ulaganja u modernizaciju proizvodnih pogona i naših logističkih centara, kontinuirano ulaganje u visoku tehnologiju nadograđuje i implementirani integrirani sustav upravljanja kvalitetom, sigurnošću te zdravstvenom ispravnošću. Kvaliteta proizvoda temeljena na svemu navedenom, kao i na izvrsnosti i stručnosti naših zaposlenika, osigurale su nam današnju lidersku poziciju na tržištu na koju smo i više nego ponosni. Zdravlje i potrebe naših potrošača uvijek su nam na prvom mjestu i upravo tako, uz velik entuzijazam nastavit ćemo i dalje, nudeći tržištu visoke standarde sigurnosti naših proizvoda i dodatnu vrijednost koju od vodeće mesne industrije Hrvatske i regije, a sutra i Europe, s pravom očekuju.”, izjavio je ovom prigodom Mate Štetić, direktor društva PIK Vrbovca.

2-eu_povjerenstvo_u_piku_1
EU povjerenstvo u PIK-u

Kvaliteta, sigurnost i zdravstvena ispravnost proizvoda PIK Vrbovca temelji se na primjeni najviših higijenskih standarda koji su u svakom trenutku osigurani u svim tvorničkim prostorijama i laboratorijima. U Službi kontrole kvalitete zaposleno je 28 ljudi, dok se u vlastitom mikrobiološkom i kemijskom laboratoriju godišnje napravi preko 80.000 analiza. Uz Službu kontrole kvalitete, inspekciju vrši i 20 ovlaštenih veterinara, a uzorci se, sukladno zakonskoj regulativi, šalju i na analize u Hrvatski veterinarski institut u Zagrebu, kao i u druge ovlaštene laboratorije u Hrvatskoj i EU.

Uz sve navedeno, sigurnost i kvalitetu proizvoda u PIK Vrbovcu jamči i implementirani integrirani sustav upravljanja kvalitetom, okolišem, zdravljem i sigurnošću te zdravstvenom ispravnošću, sukladno međunarodnim normama ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 50001, Codex Alimentarius i standardima za auditiranje kvalitete i sigurnosti hrane za prehrambene proizvode (IFS Food), kao i HACCP koji omogućuje plasiranje proizvoda i na najzahtjevnija tržišta Amerike i Europe, što potvrđuje dugogodišnje posjedovanje izvoznog broja HR 10.

Kvaliteta proizvoda temeljena na svemu navedenom, kao i na izvrsnosti i stručnosti PIK-ovih zaposlenika, osigurale su kompaniji današnju lidersku poziciju na tržištu. Dokaz tome je i kontinuirani rast prodaje, tako da je iz PIK Vrbovca u 2016. godini na tržište isporučeno preko 100.000 tona mesa i mesnih prerađevina. PIK Vrbovec vodeća je mesna industrija, te druga prehrambena kompanija u Hrvatskoj u koju je u posljednjih desetak godina uloženo preko 1,1 mlrd kuna, a investicijski ciklus nastavit će se i u budućnosti.

You may also read!

1-Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Riviera lansirala novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com

Na novoj web stranici dostupne su sve informacije o Valamaru kao TOP Poslodavcu, otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada, napredovanju,

Read More...
Franck

Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za

Read More...
jump

Nastavlja se humanitarna priča milenijskog skoka dm-a: tri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Trinaesti dm millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.