Fina izradila COVID score

In Financije i gospodarstvo
fina

radi bolje transparentnosti i praćenja učinaka dodijeljenih mjera poduzetnicima od strane Vlade Republike Hrvatske, Fina je izradila COVID score, scoring sustav za ocjenu ugroženosti poslovnih subjekata uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19.

COVID score kroz svoju jedinstvenu metodologiju ocjene ugroženosti koja je jednaka za sve poslovne subjekte koji su se prijavili za mjere Vlade RH putem portala gospodarskemjere.fina.hr osigurava objektivnost i transparentnost prilikom ocjenjivanja ugroženosti poslovanja.

Kako bi se poduzetnicima pojednostavnio proces dokazivanja ugroženosti te smanjio trošak i uštedjelo vrijeme, poduzetnik koji je prijavio poslovni subjekt za mjere Vlade RH, ne treba dodatno dostavljati dokumentaciju već se podaci uzimaju iz provjerenih službenih baza/izvora na temelju podataka koje je sam poduzetnik u uobičajenim procesima već jednom predao drugim državnim institucijama poput Porezne Uprave, HZMO-a ili HZZ-a.

Važno je za napomenuti da COVID score nije jedini kriterij za odobrenje mjera kod banaka, već će ga banka uzeti u obzir kao jedan od pokazatelja poslovanja kod odluke o dodjeli mjera.

Metodologija za COVID score će se prema potrebama kalibrirati, odnosno prilagođavati prema novonastalim uvjetima. Metodologiju obračuna COVID score-a i druge informacije možete pogledati u članku objavljenom na Fininoj web stranici: https://www.fina.hr/-/metodologija-za-izracun-covid-score-a

You may also read!

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

„Ako je itko prije ove krize bio skeptičan o tome koliko je važna digitalizacija, ovi posljednji mjeseci sigurno su

Read More...
shop

U travnju veliki pad maloprodajnoga prometa EU27

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u travnju 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost

Read More...
podravka

Podravki čak 14 odličja Superior Taste Award

Zvijezde među nagrađenima su Lino Lada Gold i Žito heljdin kruh s orasima s 3 STA zvjezdice i kristalnom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.