Food outlet Žabac ostvaruje svoju viziju

In Trgovina na malo
Žabac

Prvi Hrvatski lanac Food outleta „Žabac” danas je otvorio svoju petu po redu trgovinu u Zagrebu, točnije u Travnom.

Na 400 kvadratnih metara ovaj food outlet prodavati će više od 1000 artikala mješovite robe različitih proizvođača, a to su štok proizvodi (višak različite robe prehrambenih proizvoda ili neke druge vrste robe), lom proizvodi (oni proizvodi koji su oštećeni u proizvodnji ili kojima je oštećena ambalaža), i rok roba (proizvodi kojima uskoro ističe rok trajanja).

ŽabacMaja i Mario Žamboki započeli su ovaj startup projekt 2016. godine, a danas zapošljavaju 50 osoba. Otvaranjem petog Žabac food outleta ostvaruje se razvojna misija koja ima za cilj da se što manje hrane uništava.

U sklopu ove Žabac trgovine zaposliti će se osoba s posebnim potrebama u suradnji s Centrom za inkluzivne radne aktivnosti. S ciljem očuvanja okoliša i ova trgovina imati će: „detergentomat“ aparat za detergente u rinfuzi gdje kupci dolaze s vlastitom ambalažom u koju natoče jedan od proizvoda čime se smanjuje uporaba plastične ambalaže.

Ova ideja prepoznata je i od strane globalnog Instituta za istraživanje tržišta Euromonitor koji prati i analizira različite vrste društvenih i gospodarskih kretanja, pa tako i inovacije na području trgovine. Food outlet Žabac osvojio je 2017. godine drugo mjesto na svijetu u kategoriji „New concepts in retailing – Grocery“ njihovog globalnog godišnjeg natječaja koji se provodi bez financijske upisnine u kategoriji.

You may also read!

Jurica Lovrinčević

Lovrinčević: Bitno je graditi partnerske odnose

PEVEX d.d. (bivši PEVEC) prvi je hrvatski trgovački lanac na tržištu od 1990. godine. Kada je riječ o trgovini

Read More...
maric

Zadržavanje investicijskog rejtinga dobra vijest za Hrvatsku

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić u subotu je dobrom vijesti za Hrvatsku ocijenio zadržavanje investicijskog kreditnog rejtinga

Read More...
wall

Wall Street pao treći tjedan zaredom, pale i europske burze

Na Wall Streetu su burzovni indeksi pali i prošloga tjedna, trećega zaredom, što je posljedica nastavka korekcije cijena dionica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.