Food Revolution dan obilježava se i u Hrvatskoj

food

Food Revolution projekt je pokrenut od strane Jamie Olivera, slavnog britanskog chefa, kao odgovor na sve veću pojavnost pretilosti u djece u svijetu. Cilj ovog projekta je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse ‘zdrave’ hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio njihovog svakodnevnog života.

1-Food Revolution ZagrebProjektom se želi vratiti zdravo kuhanje u vrtiće, škole te druge institucije u kojima se hrane djeca i mladi. Ambasadori diljem svijeta slave Food Revolution Day organizirajući razne aktivnosti. Udruga Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma među svojim članovima ima i službene ambasadore Food Revolution Foundation te ove godine u Hrvatskoj na 4 lokacije organizira razne aktivnosti za djecu, mlade i njihove roditelje.

U petak, 19.05.2017., u Varaždinu HACPN u suradnji s Udrugom Medenjak te učenicima, budućim tehničarima nutricionistima, iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin održavaju edukativno-kulinarsku radionicu za djecu. Radionica će se odvijati u udruzi Medenjak od 09:00 do 12:00 sati, a voditeljice radionica su nutricionistica Karmen Kokot i učiteljica kuhanja Dorotea Solomun.

U subotu, 20.05.2017., u Zagrebu HACPN u suradnji s Odredom izviđača Plamen na igralištu OŠ Voltino od 09:00 do 15:00 sati održava niz edukativnih radionica za djecu i mlade. Također, djeca će imati mogućnost provesti dan u zanimljivim izviđačkim igrama i natjecanjima. Na kraju aktivnosti sve očekuje topli obrok koje HACPN kuha uz pomoć mlađih članova OI Plamen.

Istu subotu, 20.05.2017., u Dubrovniku radionice se održavaju u Restoranu Nishta od 09:00 do 11:00 sati. HACPN je pod voditeljstvom nutricionistice Marine Milanović u Dubrovniku pripremio nutricionističke radionice za djecu i odrasle. Osim radionica pripremati će se i zdravi snack-ovi uz pomoć kuharice Tee Đukić iz restorana te će zabavne igre za najmlađe voditi osobna trenerica Ana Lončarević.

Posljednju subotu u mjesecu, 27.05.2017., u Malinskoj na otoku Krku na čelu s ambasadoricom Sabinom Barbiš, u suradnji s kuharima iz showa Masterchef Ratkom Ivekoviće, Šimunom Sušićem i Ćeslavom Matijevićem, Udrugom Termen i HACPN-om kuhati će Krčke delicije od lokalnih namirnica, uz interaktivno predavanje o osnovama prehrane. Program traje od 11:00 do 17:00 sati.

Pročitajte još vijesti!

hgk

Dalić: Dobri gospodarski pokazatelji bude optimizam

Dobri gospodarski pokazatelji razlog su za optimizam i nude priliku za provedbu reformi, kazala je u utorak potpredsjednica Vlade

Read More...
agrokor

AGROKOR Završena prijava tražbina

Iz Agrokora su u utorak izvijestili da je završen proces prijave tražbina unutar postupka izvanredne uprave tijekom kojega je

Read More...
esplanada

Zagrebački hotel Esplanade bilježi 40 posto veću potražnju

Zagrebu bi, s obzirom na sve veći broj turista, trebalo više hotela, pogotovo delux kategorije, jer je sve više

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!