Food Revolution dan obilježava se i u Hrvatskoj

food

Food Revolution projekt je pokrenut od strane Jamie Olivera, slavnog britanskog chefa, kao odgovor na sve veću pojavnost pretilosti u djece u svijetu. Cilj ovog projekta je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse ‘zdrave’ hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio njihovog svakodnevnog života.

1-Food Revolution ZagrebProjektom se želi vratiti zdravo kuhanje u vrtiće, škole te druge institucije u kojima se hrane djeca i mladi. Ambasadori diljem svijeta slave Food Revolution Day organizirajući razne aktivnosti. Udruga Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma među svojim članovima ima i službene ambasadore Food Revolution Foundation te ove godine u Hrvatskoj na 4 lokacije organizira razne aktivnosti za djecu, mlade i njihove roditelje.

U petak, 19.05.2017., u Varaždinu HACPN u suradnji s Udrugom Medenjak te učenicima, budućim tehničarima nutricionistima, iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin održavaju edukativno-kulinarsku radionicu za djecu. Radionica će se odvijati u udruzi Medenjak od 09:00 do 12:00 sati, a voditeljice radionica su nutricionistica Karmen Kokot i učiteljica kuhanja Dorotea Solomun.

U subotu, 20.05.2017., u Zagrebu HACPN u suradnji s Odredom izviđača Plamen na igralištu OŠ Voltino od 09:00 do 15:00 sati održava niz edukativnih radionica za djecu i mlade. Također, djeca će imati mogućnost provesti dan u zanimljivim izviđačkim igrama i natjecanjima. Na kraju aktivnosti sve očekuje topli obrok koje HACPN kuha uz pomoć mlađih članova OI Plamen.

Istu subotu, 20.05.2017., u Dubrovniku radionice se održavaju u Restoranu Nishta od 09:00 do 11:00 sati. HACPN je pod voditeljstvom nutricionistice Marine Milanović u Dubrovniku pripremio nutricionističke radionice za djecu i odrasle. Osim radionica pripremati će se i zdravi snack-ovi uz pomoć kuharice Tee Đukić iz restorana te će zabavne igre za najmlađe voditi osobna trenerica Ana Lončarević.

Posljednju subotu u mjesecu, 27.05.2017., u Malinskoj na otoku Krku na čelu s ambasadoricom Sabinom Barbiš, u suradnji s kuharima iz showa Masterchef Ratkom Ivekoviće, Šimunom Sušićem i Ćeslavom Matijevićem, Udrugom Termen i HACPN-om kuhati će Krčke delicije od lokalnih namirnica, uz interaktivno predavanje o osnovama prehrane. Program traje od 11:00 do 17:00 sati.

Pročitajte još vijesti!

martina-dalić

AGROKOR: Dalić očekuje da banke regresnu naplatu mjenica ne provode prisilno

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić izjavila je u srijedu kako očekuje od banaka da

Read More...
hub

HUB: Nacionalna referentna stopa smanjena 0,09 do 0,20 postotnih bodova

Hrvatska udruga banaka (HUB) objavila je novi izračun Nacionalne referentne stope prosječnog troška financiranja hrvatskog bankovnog sektora (NRS), koju

Read More...
krug

Udruga Krug – poduzetnice godine su Milena Mičić, Slavica Grkeš i Ljiljana Vukšić

Udruga poslovnih žena Hrvatske “Krug” u srijedu je dodijelila nagrade za poduzetnice 2016. godine – poduzetnica godine je Milena

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!