Francusko tržište – nedovoljno iskorišten potencijal

In Konferencije / savjetovanja
Francusko tržište – nedovoljno iskorišten potencijal

„Francusko tržište nudi puno više potencijala nego što ga domaće tvrtke trenutno koriste, naročito kad uzmemo u obzir da je naš izvoz u velikoj mjeri orijentiran na tržište Europske unije, koje je Francuska dio“, istaknuo je Zlatan Frölich, predsjednik HGK ŽK Zagreb na konferenciji Kako poslovati u Francuskoj: Razumijevanje pravnog, poreznog i radnog okruženja koju je organizirala međunarodna mreža odvjetničkih društava GBL Alliance sa svojim članovima, odvjetničkim društvima Kovačević Prpić Simeunović, Vaughan Avocats i Baklaja Igrić Tintor, uz potporu Hrvatske gospodarske komore i agencije Business France.

“Možemo mnogo naučiti od francuskih tvrtki koji posluju u Hrvatskoj, a postoje i nove perspektive u razvoju naše suradnje posebice u sektoru turizma, ali i na zajedničkom nastupu na trećim tržištima. HGK će i dalje podupirati takve aktivnosti. Iako nemamo predstavništvo u Francuskoj, Bruxelles nije tako daleko i možemo preko našeg ureda u tom gradu pomoći u suradnji naša dva gospodarstva”, zaključuje Frölich.

Bertrand Le Tallec, savjetnik za ekonomske poslove za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u Francuskom veleposlanstvu u Zagrebu, ističe kako nema dovoljno prilika da se lokalni poduzetnici upoznaju s Francuskom. “Poslovanje na međunarodnom tržištu može biti izazovno za tvrtke, no prilike i mogućnosti su velike i to treba iskoristiti. Hrvatska i Francuska su dobri partneri na mnogim područjima, no u ekonomiji svakako možemo bolje i više. Francuska je tek sedmi ili osmi investitor po veličini u Hrvatskoj, a ovdje posluje više od šezdeset francuskih tvrtki, među kojima su i one koje upravljaju aerodromima i autocestama. Možemo surađivati i na drugim područjima, popu IT-a, pa moramo osigurati pomoć svima koji pokažu interes za suradnju”, dodaje Le Tallec.

Francuska je sve privlačnija stranim investitorima i poduzetnicima, o čemu svjedoči i nedavni porast direktnih stranih ulaganja, kao i razvitak francuskoga tehnološkog ekosustava. Upravo zato se na ovoj konferenciji, koja je uslijedila tjedan dana nakon slične održane u Francuskoj za francuske poduzetnike koji žele poslovati u našoj regiji, govorilo o radnom pravu i mogućnostima fleksibilnosti poslovanja u Francuskoj, pitanjima međunarodne mobilnosti, socijalnim i poreznim razmatranjima za radnike kada poslujete u Francuskoj, te izazovima poslovanja s Francuskom i u Francuskoj.

You may also read!

Samsung

Samsung Galaxy Note10 i Note10+ predstavljeni u Zagrebu

Nakon službenog predstavljanja u New Yorku, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji predstavljeni su premijerno i u Hrvatskoj.

Read More...
cro

Dubrovnik – tri milijuna noćenja sedam dana ranije nego 2018.

Dubrovnik je ovogodišnje tromilijunto noćenje ostvario 21. kolovoza, što je sedam dana ranije nego 2018. godine, objavila je u

Read More...
london

Velika Britanija i Južna Koreja potpisale trgovinski sporazum

Velika Britanija potpisala je u četvrtak bilateralni trgovinski sporazum s Južnom Korejom, kojim se produljuje dosadašnji režim slobodne trgovine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.