Franšize za rast poslovanja i internacionalizaciju

In Konferencije / savjetovanja
fransiza

Kako da franšizom širite svoje poslovanje poslušajte na 15. Međunarodnom franšiznom forumu FIP 25.2.21. u 10 sati, online.

Razina znanja o franšiznom načinu poslovanja u Hrvatskoj relativno je niska. S toga ne čudi što još uvijek malen broj domaćih poduzetnika koji se okreću ovoj strategiji rasta poslovanja. Jedan od razloga zašto je franšizno poslovanje još uvijek nedovoljno prepoznao u Hrvatskoj je taj što vlada predrasuda da je to način poslovanja namijenjen velikim kompanijama. No, samo je 5% mega svjetskih franšiznih brendova. Ostali su narasli iz malih biznisa i internacionalizirali svoje poslovanje. Neki od naših primjera su i Carwiz i Surf’n’fries.

Kao strategija rasta poslovanja franšize su odlične upravo za mala poduzeća kako bi povećali svoj udio na tržištu stvaranjem franšiznog lanca s minimalno uloženog kapitala. Kad kažemo minimalno uloženog kapitala, mislimo na osnovna tri resursa koji se moraju osigurati kod odluke za širenje poslovanja. To su kapital, vrijeme i motivirani menadžment. Ta osnovna tri resursa kod franšiznog načina poslovanja osigurava kupac franšize.

Saznajte sve o franšiznom načinu poslovanja na 15. Međunarodnom Franšiznom Forumu FIP koji će se održati 25.2.21. u 10 sati on line i pogledajte hrvatske snimke hrvatskih uspješnih franšiza koje su već internacionalizirale svoje poslovanje ili upravo kreću.

Organizatori Foruma su HRVATSKA UDRUGA ZA FRANŠIZNO POSLOVANJE FIP, CENTAR ZA FRANŠIZE OSIJEK, a partner događaja je Ekonomski Fakultet Osijek. Medijski pokrovitelji: poslovni FM, Suvremena trgovina, Poslovni savjetnik, Udruga Glas poduzetnika i portal Women in Adria.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete na linku: https://forms.gle/zgqfVHGbvHRjGQZE7

program

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete na linku: https://forms.gle/zgqfVHGbvHRjGQZE7

Piše: dr.sc. Ljiljana Kukec

You may also read!

Imovina investicijskih fondova porasla za četvrtinu, na gotovo 20 milijardi kuna

Imovina investicijskih fondova porasla za četvrtinu, na gotovo 20 milijardi kuna

„Ukupna imovina otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom (UCITS fondova) na kraju travnja iznosila je 19,7 milijardi kuna i

Read More...
planet of plants

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda – rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ

Read More...
erste

Sporazum Erste banke, HAMAG-BICRO-a i MINTS-a za pomoć poduzetnicima u turizmu i sportu

Erste banka i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji za

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.