Franšize za rast poslovanja i internacionalizaciju

In Konferencije / savjetovanja
fransiza

Kako da franšizom širite svoje poslovanje poslušajte na 15. Međunarodnom franšiznom forumu FIP 25.2.21. u 10 sati, online.

Razina znanja o franšiznom načinu poslovanja u Hrvatskoj relativno je niska. S toga ne čudi što još uvijek malen broj domaćih poduzetnika koji se okreću ovoj strategiji rasta poslovanja. Jedan od razloga zašto je franšizno poslovanje još uvijek nedovoljno prepoznao u Hrvatskoj je taj što vlada predrasuda da je to način poslovanja namijenjen velikim kompanijama. No, samo je 5% mega svjetskih franšiznih brendova. Ostali su narasli iz malih biznisa i internacionalizirali svoje poslovanje. Neki od naših primjera su i Carwiz i Surf’n’fries.

Kao strategija rasta poslovanja franšize su odlične upravo za mala poduzeća kako bi povećali svoj udio na tržištu stvaranjem franšiznog lanca s minimalno uloženog kapitala. Kad kažemo minimalno uloženog kapitala, mislimo na osnovna tri resursa koji se moraju osigurati kod odluke za širenje poslovanja. To su kapital, vrijeme i motivirani menadžment. Ta osnovna tri resursa kod franšiznog načina poslovanja osigurava kupac franšize.

Saznajte sve o franšiznom načinu poslovanja na 15. Međunarodnom Franšiznom Forumu FIP koji će se održati 25.2.21. u 10 sati on line i pogledajte hrvatske snimke hrvatskih uspješnih franšiza koje su već internacionalizirale svoje poslovanje ili upravo kreću.

Organizatori Foruma su HRVATSKA UDRUGA ZA FRANŠIZNO POSLOVANJE FIP, CENTAR ZA FRANŠIZE OSIJEK, a partner događaja je Ekonomski Fakultet Osijek. Medijski pokrovitelji: poslovni FM, Suvremena trgovina, Poslovni savjetnik, Udruga Glas poduzetnika i portal Women in Adria.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete na linku: https://forms.gle/zgqfVHGbvHRjGQZE7

program

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete na linku: https://forms.gle/zgqfVHGbvHRjGQZE7

Piše: dr.sc. Ljiljana Kukec

You may also read!

Podravka

Rezultati poslovanja Grupe Podravka za 2020. godinu

Unatoč krizi uzrokovanoj koronavirusom Grupa Podravka sačuvala stabilnost i ostvarila rast Ostvarena je neto dobit u iznosu od 248,9

Read More...
wall

Svjetske burze oštro pale, ulagači se plaše inflacije

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica oštro pale, što je posljedica pritiska na tehnološki sektor i strahovanja

Read More...
radnik

Povećan broj poginulih radnika na radnom mjestu

U Hrvatskoj je u posljednje tri godine povećan broj poginulih radnika na radnom mjestu, posebice u građevinarstvu, gdje se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.