Gebrüder Weiss osigurava siguran transport opreme za znanstvene eksperimente raketne misije Švedske svemirske korporacije (Swedish Space Corporation)

In Logistika
Gebrüder Weiss

Znanstveni eksperimenti u bestežinskom stanju u središtu su misije u sjevernoj Švedskoj.

Međunarodna tvrtka Gebrüder Weiss službeni je logistički partner za raketnu misiju SubOrbital Express Švedske svemirske korporacije (SSC) u okviru koje će transportirati dvanaest znanstvenih eksperimenata u Kirunu u sjevernoj Švedskoj. Od 14. do 24. studenoga SSC će u raketnoj bazi Esrange u blizini Kirune provesti misiju “SubOrbital Express 3 (S1X-3M15)”, tijekom koje će eksperimenti biti poslani u svemir te će znanstvenici istražiti njihovo ponašanje i reakcije u bestežinskom stanju. Cilj ove misije je stjecanje novih spoznaja za daljnja istraživanja i rad astronauta u svemiru.

„Kao Švedska svemirska korporacija omogućujemo istraživanje svemira međunarodnim sveučilištima, istraživačkim timovima i start-upovima. Brojni eksperimenti imaju izravan utjecaj na znanost čime mogu utjecati i na cijeli svijet“, govori Stefan Krämer, voditelj programa za SubOrbital Express pri Švedskoj svemirskoj korporaciji. Logistika također igra važnu ulogu u provedbi projekta: „Presudno je da se oprema na vrijeme i ponajprije sigurno dopremi u raketnu bazu. S tvrtkom Gebrüder Weiss oslanjamo se na logističkog partnera kojem možemo vjerovati“, zaključuje Krämer.

Frank Haas, Head of Corporate Brand Strategy & Communications u tvrtki Gebrüder Weiss dodao je: „Podržavamo Švedsku svemirsku korporaciju svojim iskustvom i znanjem iz područja logistike, čime želimo pridonijeti daljnjem razvoju svemirskih letova. Projekti mobilnosti usmjereni u budućnost, poput raketne misije „SubOrbital Express 3“ u u fokusu su djelovanja Gebrüder Weissa.“ Tvrtka Gebrüder Weiss još je prošle godine dokazala svoje logističko iskustvo u simuliranju astronautske misije na Mars u Izraelu.

O misiji „SubOrbital Express 3“

Mogu li satovi izdržati ubrzanja i vibracije kod lansiranja rakete? Kako se može bolje nadzirati zdravlje astronauta u svemiru? Kako se stanice u tijelu ponašaju kada ostanu bez gravitacije? Ovi i drugi testovi u bestežinskom stanju predmet su istraživačkih timova iz Australije, Kostarike, Portugala, Italije, Lihtenštajna, Njemačke, Švicarske, Belgije i Švedske na 15. raketnoj misiji za pokuse u bestežinskom stanju SSC-a.

Gebrüder Weiss organizira prijevoz opreme za znanstvene eksperimente iz sjedišta SSC-a u Solni blizu Stockholma u 1200 kilometara udaljenu Kirunu na sjeveru Švedske. Znanstveni eksperimenti će 22. studenog biti poslani u svemir iz raketne baze u Esrangeu. Parabolična putanja omogućit će bestežinsko stanje u trajanju od šest minuta, nakon čega eksperimenti slijeću u nenaseljeno područje sjeverno od Esrangea i u konačnici u bazu helikopterom, gdje će biti evaluirani od strane stručnih istraživača.

Gebrüder WeissNa raketi će između ostaloga biti i modul Fortis (u sredini), koji će ispitati 13 satova u bestežinskom stanju. U projektu sudjeluju: (s lijeva na desno): Marcel Giger (voditelj operacija, Fortis), Andreas Bentele (voditelj marketinga, Fortis), Stefan Krämer (voditelj programa, SubOrbital Express, SSC), Jupp Philipp (vlasnik i direktor, Fortis), Oscar Löfgren (inženjer strojarstva, SSC), Christos Tolis (sistemski inženjer, SSC). (Izvor: What The Film)

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle nakon povećanja kamata Feda i ECB-a

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno porasle jer se ulagači nadaju da će uskoro završiti ciklus

Read More...
PBZ

Intesa Sanpaolo blago povećala dobit i prihod u 2022.

Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o blagom rastu dobiti i prihoda u 2022. godini, uz veće

Read More...
Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštani poremećaji pripadaju najčešćim oboljenjima povezanima s radom. Ti poremećaji pogađaju milijune radnika diljem Europe i koštaju poslodavce milijarde

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design