GEFCO i ArtiShock lansirali aplikaciju proširene stvarnosti s ciljem povećanja produktivnosti u opskrbnim lancima

In Obrazovna rješenja
vr

GEFCO, svjetski lider u pružanju složenih rješenja u opskrbnim lancima sklopio je partnerstvo s tvrtkom ArtiShock u svrhu razvijanja nove inovativne aplikacije proširene stvarnosti (AR).

Novo će rješenje pod nazivom GEFCO Enterprise AR koristiti Odjel poslovnog segmenta otpremništva i teretnog prijevoza (Freight Forwarding) u GEFCO-u kako bi povećali kontrolu kvalitete i produktivnost u hladnim lancima pakiranja gdje su točnost i učinkovitost od najveće važnosti.

GEFCO Enterprise AR koristi se putem Microsoftovih naočala HoloLens i zaposlenicima u skladištu omogućava interakciju s prostornim digitalnim informacijama kao što su korisnički priručnici i radni protokoli. Aplikacija je dizajnirana kako bi se povećala kontrola kvalitete i uštedjelo važno vrijeme potrebno u procesu pakiranja, osobito osjetljivih lijekova.

Aplikacija je razvijena u manje od godinu dana u suradnji s dugoročnim partnerom ArtiShockom, kompanijom iz Nizozemske specijaliziranom za proširenu stvarnost, a projekt je vodio direktor logističkog razvoja u GEFCO-u Omar van Geest. Ideja za aplikaciju nastala je u GEFCO-voj Tvornici inovacija, internom inkubatoru za prepoznavanje i poticanje inovativnih ideja koje imaju potencijal prerasti u konkretna rješenja usmjerena na rast poslovanja.

Aplikacija GEFCO Enterprise AR već je uspješno testirana u GEFCO-vom skladištu u Schipholu, pri čemu je u pojedinim situacijama došlo do porasta produktivnosti od 50 posto te brojnih drugih pogodnosti, poput smanjenja vremena potrebnog za obuku zaposlenika.

Po završetku faze dokazivanja inovativnog koncepta, odnosno dokazivanja da je inovacija ostvariva i potencijalno komercijalno isplativa, GEFCO namjerava uvesti rješenje u svojoj globalnoj mreži i poslovnim linijama kako bi nastavio istraživati dodatne mogućnosti korištenja tehnologije s ciljem daljnjeg povećanja učinkovitosti i kvalitete klijentima iz svih industrija, osobito automobilske.

Karin van den Brekel, globalna voditeljica za područje prirodnih znanosti i zdravstva u GEFCO-u, izjavila je: „Proces pakiranja od presudne je važnosti za naš odjel poslovnog segmenta otpremništva i teretnog prijevoza, osobito kad je riječ o osjetljivim lijekovima koje za klijente distribuiramo zračnim putem diljem svijeta. To zahtijeva posebno pakiranje s uputama kojih se moramo strogo pridržavati kako bi se održao integritet proizvoda. GEFCO Enterprise AR bit će ključan za povećanje produktivnosti u pakiranju, smanjenje pogrešaka te unapređenje u našim procesima obučavanja. S radošću nastavljamo istraživati buduće načine korištenja tog proizvoda i nastavljamo snažnu suradnju s Artishockom.“

Cristian Vorstius Kruijff, predsjednik Uprave ArtiShocka, izjavio je: „Proširena stvarnost unijela je revoluciju u način na koji se povezujemo s okolišem te oblikujemo svoje profesionalne živote. Važnost prostornog računalstva može se usporediti s razvojem pametnih telefona – postupno će postati dio svakodnevice i standard u narednih 5 do 10 godina. Dotad organizacije imaju priliku biti među prvima koji će prigrliti takvu vrstu tehnologije i pozicionirati se korak ispred drugih. Ovaj projekt na kojem smo radili s partnerom GEFCO-m prikazuje koliko je realistično očekivati i ostvariti povrat ulaganja pri investiciji u proširenu stvarnost. Izravnu financijsku korist, poput one koju donosi povećanje produktivnosti i unapređenje kvalitete, lako je precizno izračunati. Neizravne su pogodnosti pak povećanje zadovoljstva zaposlenika i brže obučavanje novih članova tima.“

You may also read!

wallstreet

Wall Street: Skori početak objave poslovnih rezultata pandemiju pogurao u drugi plan

Na Wall Streetu su protekloga tjedna najvažniji indeksi porasli, pri čemu Nasdaq na rekordnu razinu, dok se investitori pozicioniraju

Read More...
eu

Još jedan velik korak Hrvatske u procesu europskih integracija

U petak potvrđen ulazak Hrvatske u Europski tečajni mehanizam ERM II i bankovnu uniju još je jedan velik uspjeh

Read More...
Gari Capelli

Cappelli: Slovenski turisti ne moraju brinuti oko dolaska

Ministar turizma Cappelli rekao je u petak nakon posjeta Sloveniji gdje je bio u pratnji premijera Plenkovića, da se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.