Gefco i Bergé se udružuju za razvoj automobilske logistike u Španjolskoj

In Strateški savezi
berge

Nova tvrtka imat će kapacitet za upravljanje s 1,4 milijuna automobila godišnje, s više od 3 milijuna četvornih metara skladišnog prostora, 700 kamiona za prijevoz automobila, 100 željezničkih vagona i radionicama površine 40.000 četvornih metara.

Grupa GEFCO, globalni pružatelj usluga industrijskog lanca opskrbe i europski lider u automobilskoj logistici i Bergé, vodeći igrač u području multimodalnih logističkih usluga u Španjolskoj, udružili su snage kako bi stvorili vodeću tvrtku za logistiku gotovih vozila u Španjolskoj.

Novu tvrtku s jednakim vlasničkim udjelima, BERGÉ GEFCO, formirat će GEFCO Spain FVL i BERGE Automotive Logistics (BAL), divizije za logistiku gotovih vozila obiju tvrtki u Španjolskoj. Ova operacija podliježe odobrenju Europske komisije.

Sinergije za tržišni rast
Tržište gotovih vozila u Španjolskoj jedno je od najvećih u svijetu: godišnje se proizvede 3 milijuna vozila, izveze 2,4 milijuna te komercijalizira 1,2 milijuna. Cilj je kompanije BERGÉ GEFCO izgraditi snažnije odnose s klijentima kako bi zadovoljili njihove potrebe kroz unapređenje ključnih procesa, optimizaciju postojećih resursa i povećanje brzine reakcije.

Nova će tvrtka klijentima ponuditi cjelovitu uslugu logistike gotovih vozila koja uključuje prijevoz, skladištenje, tehničke usluge, ispitivanja i isporuku. Udruženi resursi i prijevozna sredstva omogućit će partnerskim tvrtkama pružanje sveobuhvatnih usluga po principu ključ u ruke, uključujući logistički dizajn i inženjering, od proizvodnih lokacija klijenata do isporuke krajnjim klijentima.

Zahvaljujući stručnosti i resursima matičnih tvrtki, BERGÉ GEFCO postat će dinamičan novi lider na tržištu gotovih vozila i stvoriti vrijednost za klijente, partnere i zaposlenike. Tvrtka će svoje aktivnosti usmjeriti na španjolsko tržište i pomoći obama partnerima u razvoju njihovih međunarodnih mreža na drugim tržištima.

Nova transportna i skladišna rješenja
BERGÉ GEFCO osigurat će značajno povećanje prijevoznog i skladišnog kapaciteta te geografskog dosega. Klijentima će biti na raspolaganju 3,4 milijuna četvornih metara skladišnog prostora u spremištima i lukama te kapacitet za upravljanje i transport 1,4 milijuna automobila godišnje putem flote od više od 700 kamiona i 100 željezničkih vagona. Osim toga, nova će tvrtka ponuditi široku paletu usluga koje se međusobno nadopunjuju u svojih 10 logističkih centara diljem Španjolske i radionicama površine 40.000 četvornih metara, uključujući popravke, bojanja, pranje vozila, pripremanje isporuka te kontrolu kvalitete i završnih procesa.

„Vrlo smo zadovoljni stvaranjem zajedničke tvrtke s Bergéom. Naše će nam partnerstvo omogućiti da nudimo još širi spektar visokokvalitetnih usluga od kojih će naši klijenti, partneri i zaposlenici imati koristi“, naglasio je Luc Nadal, predsjednik Uprave Grupe GEFCO. „Nova će tvrtka imati dobar položaj za predviđanje novih potreba u automobilskom sektoru i veselimo se ujedinjenju naših resursa kojim ćemo još snažnije razvijati inovacije.“

Jaime Gorbeña, predsjednik grupacije Bergé y Compañía, izjavio je: „Predanost Bergéa partnerstvu s GEFCO-om, globalnim liderom u industrijskoj logistici, zasigurno će ojačati naše vodstvo u španjolskoj automobilskoj logistici. Uvjereni smo da će udruživanje našeg znanja i iskustva u ovom segmentu unaprijediti našu ponudu usluga i potaknuti poslovni rast.“

Operativne sinergije
BERGÉ GEFCO ponudit će opsežan portfelj logističkih rješenja za trenutne klijente obiju tvrtki, omogućujući im bolju organizaciju u vrhuncima sezone i veće koristi od raspoloživih resursa. Uz to, očekuje se da će nova tvrtka razviti snažne operativne sinergije kroz udruživanje resursa i kapaciteta te ojačati svoj položaj na domaćim i međunarodnim tokovima.

Nova će tvrtka biti dobro pozicionirana kako bi predvidjela rastuće potrebe u segmentu automobilske logistike i pomogla klijentima u upravljanju većim prodajnim volumenima.

You may also read!

IMR

Hrvatska je pristupanjem EU profitirala, ali nedovoljno

„Hrvatska je danas, šest godina nakon pristupanja EU, gospodarski znatno snažnija zemlja. O tome svjedoče svi pokazatelji, od povećane

Read More...
Zaher: Cijene nekretnina neprimjereno visoke

Zaher: Cijene nekretnina neprimjereno visoke

„Tržište nekretnina u Hrvatskoj raste, ali je visoko segmentirano, ponajprije prema lokaciji, a potom i prema vrstama i kvaliteti

Read More...
kupujmo hrv

Akcija Kupujmo hrvatsko u Splitu

Hrvatska gospodarska komora obilježit će 22. rođendan akcije Kupujmo hrvatsko, u Splitu gdje će 21. i 22. svibnja domaći

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.