General Electric prodaje dijelove inozemnog poslovanja

In Vijesti iz svijeta
ge

Američki industrijski konglomerat General Electric (GE) objavio je da je postigao sporazum o prodaji poslovanja s rasvjetnim tijelima u Europi, na Bliskom istoku, te u Africi i Turskoj.

Iz američke su grupe u četvrtak objavili da su postigli sporazum s bivšim izvršnim direktorom Joergom Bauerom a iznos transakcije nije objavljen, kazala je glasnogovornica GE-ja u elektronskoj poruci agenciji AFP.

Bauer je donedavno vodio GE-jev ogranak u Mađarskoj, gdje se nalazi sjedište tvrtke za dijelove poslovanja predviđene za prodaju.

Transakcija neće obuhvatiti poslovanje GE Lightinga u Sjevernoj Americi koje konglomerat također želi prodati.

GE je izumio žarulju sa žarnom niti a sada se sprema napustiti povijesni dio svog poslovanja. Grupa je 2017. godinu završila s neto gubitkom od 6,2 milijarde dolara i u studenom je najavila plan restrukturiranja, koji uključuje i prodaju imovine u vrijednosti 20 milijardi dolara.

Inozemno poslovanje GE Lightinga zapošljava više od 4.000 radnika a njegova bi prodaja mogla biti zaključena do kraja lipnja. (H)

You may also read!

Informiranje

Posjetitelji trgovačkih centara u Zagrebu informirali se o svojim potrošačkim pravima

Građani i posjetitelji Zagreba koji su tijekom današnjeg dana, u vremenu od 10:00 do 14:00 sati posjetili trgovačke centre

Read More...
Tokic

Tokić otvorio nove poslovnice – u Križevcima i Zagrebu

Tvrtka TOKIĆ kontinuirano raste. Od prve poslovnice otvorene davne 1990. do danas broj poslovnica koje je TOKIĆ otvorio sam

Read More...
EXPO TROPHY

Na Jadranskom sajmu dodijeljene nagrade EXPO TROPHY

AD Jadranski sajam u cilju podsticanja tržišnog komuniciranja, edukacije potrošača, marketinškog i propagandnog prezentiranja proizvoda, dodjeljuje najuspješnijim izlagačima priznanje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.