General Electric prodaje dijelove inozemnog poslovanja

ge

Američki industrijski konglomerat General Electric (GE) objavio je da je postigao sporazum o prodaji poslovanja s rasvjetnim tijelima u Europi, na Bliskom istoku, te u Africi i Turskoj.

Iz američke su grupe u četvrtak objavili da su postigli sporazum s bivšim izvršnim direktorom Joergom Bauerom a iznos transakcije nije objavljen, kazala je glasnogovornica GE-ja u elektronskoj poruci agenciji AFP.

Bauer je donedavno vodio GE-jev ogranak u Mađarskoj, gdje se nalazi sjedište tvrtke za dijelove poslovanja predviđene za prodaju.

Transakcija neće obuhvatiti poslovanje GE Lightinga u Sjevernoj Americi koje konglomerat također želi prodati.

GE je izumio žarulju sa žarnom niti a sada se sprema napustiti povijesni dio svog poslovanja. Grupa je 2017. godinu završila s neto gubitkom od 6,2 milijarde dolara i u studenom je najavila plan restrukturiranja, koji uključuje i prodaju imovine u vrijednosti 20 milijardi dolara.

Inozemno poslovanje GE Lightinga zapošljava više od 4.000 radnika a njegova bi prodaja mogla biti zaključena do kraja lipnja. (H)

Pročitajte još vijesti!

bujković

Na Jadranskom sajmu u Budvi tri sajma otvaraju jubilarnu 50. sajamsku sezonu

Na Jadranskom sajmu u Budvi od 22. do 24. marta održat će se 44. Sajam hraneufi , 27. Međunarodni

Read More...
Zrinušić

Zrinušić: PDV bi mogao pasti, ali uz reforme

Bez poreznih izuzetaka, međustopa i sniženih stopa PDV bi mogao pasti na 20 posto, ali uz usporedne reforme, prvenstveno

Read More...
sberbank

AGROKOR – Postignut dogovor sa Sberbankom

Agrokor i Sberbank potpisali su sporazum koji omogućuje povratak Sberbanka u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da izvanredna

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja