Glavni izazov ugostiteljstva u 2023. godini bit će nedostatak radne snage

In Konferencije / savjetovanja
Glavni izazov ugostiteljstva u 2023. godini bit će nedostatak radne snage

U utorak, 27. rujna, u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, održala se sedma konferencija Raise the Bar na kojoj je Coca-Cola HBC Adria s profesionalcima iz HoReCa sektora podijelila najnovije trendove iz svijeta ugostiteljstva i turizma te ustanovila prostor za napredak i razvoj.

Više od dvije trećine (68,8 %) ispitanih ugostitelja smatra da će glavni izazov ugostiteljstva u 2023. godini biti nedostatak radne snage, pokazala je anketa agencije Ipsos. Pri tome 72,7 % njih pozitivnim je ocijenilo poslovanje tijekom glavne turističke sezone, a 68,8 % očekuje dobre rezultate u post sezoni. Kada je u pitanju podizanje kvalitete hrvatskog ugostiteljstva, 61 % ispitanih ugostitelja istaknulo je da najvažnijim smatra podizanje razine i kvalitete znanja radnika.

„Na konferenciji Raise the Bar potičemo izvrsnost izgradnjom zajedništva i dijalogom te ju podižemo na višu razinu predavanjima istaknutih svjetskih stručnjaka i odavanjem priznanja onima koji nesebično dijele znanje i pomažu u razvoju novih generacija kuhara i barmena. Kao društveno odgovorna tvrtka, Coca-Cola HBC Adria predano stvara prilike koje mladim talentima omogućuju da lakše izgrade karijeru u svijetu ugostiteljstva. Tri programa projekta Raise the Bar do sada je uspješno završilo 45 barmena, barista i konobara, a deset mladih kulinarskih i slastičarskih talenata nagradili smo stipendijama za školovanje na svjetskim učilištima. Ove smo godine razvili program Raise the Bar Youth namijenjen dodatnoj edukaciji učenika ugostiteljskih i turističkih škola“, istaknula je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria.

Po prvi put na konferenciji su dodijeljene nagrade Chef’s Choice i Bartender’s Choice, o čijim su dobitnicima odlučili barmeni i chefovi iz cijele Hrvatske. Priznanje struke za najveći doprinos u 2022. godini dobili su glavni chef splitske Kinoteke Mario Mandarić te suvlasnik i glavni barmen Peaches & Cream Bara Dominik Bečvardi.

Najpoznatiji svjetski stručnjaci iz svijeta gastronomije i ugostiteljstva podijelili su svoja iskustva. Agostino Perrone direktor Connaught Bara i Giorgio Bargiani, glavni miksolog Connaught Bara, najboljeg bara na svijetu prema The World’s 50 Best Bars, otkrili su kako s educiranim osobljem dolaze do svjetskih nagrada i opstaju na vrhu. Predsjednica izbora The World’s 50 Best Bars Asia i osnivačica portala The Dram Attic Priyanka Blah ukazala je što je ključno za izgradnju karijere u ugostiteljstvu, dok je glavni chef i suvlasnik londonskog restorana KOL & KOL Mezcaleria Santiago Lastra otkrio kako je, kombiniranjem britanskih sastojaka s meksičkom tradicijom, tehnikama i okusima, ostavio svoj potpis u svijetu kulinarstva.

Kvaliteti hrvatskog ugostiteljstva zasigurno će doprinijeti i polaznici pete generacije Akademije Raise the Bar kojima su na konferenciji dodijeljeni certifikati Coca-Cole HBC i European Bartender School za uspješno završen program koji obrađuje teme koje odgovaraju potrebama poslodavaca i prate najnovije svjetske trendove.

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle, Fed najavio usporavanje tempa povećanja kamata

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, što se ponajviše zahvaljuje porukama iz američke središnje banke da

Read More...
pravo na isključenje

Ipak u zakon pravo na isključenje

Jednosmjesečno e-savjetovanje sa javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu završilo je 11. kolovoza

Read More...
The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se 1. prosinca 2022. održala u Londonu, ugledni međunarodni časopis iz grupe Financial Timesa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design