Globalni podaci pokazuju da je tek 29% žena u svijetu na seniorskim pozicijama

In Konferencije / savjetovanja
Athena

Po prvi puta u Hrvatskoj održana je globalna rasprava o ženskom liderstvu „Women’s Leadership in Times of Crises“ povodom Međunarodnog dana žena u organizaciji Montessori Grupe i KPMG Hrvatska.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena održan je treći globalni panel „Women’s Leadership in Times of Crises“ kojeg je pokrenula međunarodna organizacija Athena40, platforma koja promovira rad i napredak inovativnih žena diljem svijeta, u suradnji s Montessori Grupom i KPMG Hrvatska.

Ove godine globalnom panelu pridružio se i Zagreb, gdje su u prostoru KPMG Hrvatska, hrvatske liderice imale priliku predstaviti svoje ideje i stajališta na temu ženskog vodstva i odgovorile na pitanje kako ga učiniti kvalitetnijim i inovativnijim, osobito u profesijama u kojima inače dominiraju muškarci.

Prije nego su se uključile u sinkronizirani internetski globalni razgovor s ostalim sudionicima iz Londona, Beiruta, Ammana, Irvina u Kaliforniji, Oregona, Lagosa, Nairobija i Karachija, zagrebačke panelistice – Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, Marijana Šarolić Robić, predsjednica Professional Women’s Networka Zagreb, Stephanie E. Trpkov, izvršna direktorica tvrtke Intech Ventures d.o.o, Katarina Kecko, partner KPMG-a i Victoria Zinchuk, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj za Hrvatsku – raspravljale su o izazovima, kako lokalnim tako i globalnim, koje je donijela pandemija, ali i o učinkovitosti ženskog liderstva u kriznim vremenima općenito.

Voditeljica i suorganizatorica panela, Leonor Stjepic, CEO Montessori Grupe, tom je prilikom izjavila: „Oduševljena sam što sam u prostoriji s toliko inspirativnih Hrvatica. Ovaj panel je doista pokazao kako budućnost Hrvatske ima veliki potencijal s ovakvim ženama“.

Uvodnu riječ na zagrebačkom panelu dali su Nj. E. Andrew Dalgleish, britanski veleposlanik u Hrvatskoj i Kristina Grbavac, direktorica u odjelu Poreza KPMG Hrvatska, koja je izjavila: „Drago nam je što je KPMG Hrvatska mogla ugostiti ovaj panel i da smo imali priliku sudjelovati i poduprijeti ovako važnu diskusiju. Smatramo da su ovakve teme vezane za ženska prava i mogućnosti iznimno bitne kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Iako je zadnjih godina postignut određeni napredak u ravnopravnosti spolova, ova zadnja pandemijska godina otvorila je nova pitanja ravnopravnosti koja moramo riješiti u godinama koje su pred nama“.

Zaključak panela bio je da se, za promjenu položaja žena u zajednici, moraju uključiti sve institucije, osobito politički vrh, kako bi ohrabrivali i podržavali žene u njihovom vodstvu. Također, ohrabrujuće je da se ovakve globalne rasprave šire i na Hrvatsku, ali i da se ovakvi razgovori moraju češće voditi jer time dajemo primjer i ključnu ulogu za mlade djevojke i žene kako bismo ih potaknuli da se ne boje izazova i promjena koje mogu donijeti jer, bez obzira na sve, poštovanje se zaslužuje na temelju rada i truda.

You may also read!

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Ella Dvornik, Nevena Rendeli i Saša Lozar prošetali neobičnom šumom u Super Konzumu Radnička Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“

Read More...
Kaufland

Sjedište Kauflanda trajno na Donjim Sveticama, preko puta grade trgovinu

Kupovinom zgrade u kojoj ima sjedište i izgradnjom velike trgovine odmah nasuprot, Kaufland planira aktivno sudjelovati u pozitivnom razvoju

Read More...
Juicy

Stanić Beverages uložio 10 598 000 kuna u tvornicu Juicy sokova

Gordan Grlić Radman i Dragan Čović posjetili nove pogone u tvornici Juicy sokova i s odobravanjem prihvatili nove investicije. Hrvatska

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.