Gotovo 108 tisuća poljoprivrednika podnijelo jedinstven zahtjev za potporu

In Financije i gospodarstvo
poljoprivreda

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da je zaprimljeno gotovo 108 tisuća jedinstvenih zahtjeva poljoprivrednika za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu, ocijenivši da to pokazuje odličan odaziv poljoprivrednika bez obzira na pojavu bolesti Covid-19 i sve otežane okolnosti tijekom pandemije.

U svom priopćenju Ministarstvo navodi da je 15. lipnja istekao je rok za podnošenje jedinstvenog zahtjeva za 2020. godinu. U tijeku je rok za izmjene i dopune zahtjeva, koji traje do 30. lipnja.

Poljoprivrednici koji nisu podnijeli jedinstveni zahtjev u roku, svoj zahtjev mogu popuniti i podnijeti u roku za zakašnjele zahtjev, najkasnije do 10. srpnja 2020. godine, kaže se dalje u priopćenju.

Poljoprivrednici mogu elektronički popunjen i vlastoručno potpisan jedinstveni zahtjev dostaviti neposredno ili poštom podružnici Agencije za plaćanja u kojoj su upisani u Upisnik poljoprivrednika, kao i do sada. Također, od ove godine mogu elektronički popuniti zahtjev putem AGRONET aplikacije te ga, ukoliko posjeduju ePI (e-poljoprivrednu iskaznicu), potpisati i dostaviti elektroničkim putem, napominje se.

Oni koji još ne posjeduju ePI, mogu elektronički popuniti zahtjev putem AGRONET aplikacije te ga dostaviti elektroničkim putem bez potpisa uz upisivanje OIB-a nositelja/odgovorne osobe, a potpisani primjerak zahtjeva dostavit će naknadno u podružnice Agencije za plaćanja.

“Pozitivan trend i velik broj zaprimljenih zahtjeva za potporu svakako je rezultat predanog rada Agencije za plaćanja i drugih partnerskih institucija te pravovremene isplate potpora putem predujma i dvije rate, što našim korisnicima daje sigurnost i mogućnost lakšeg planiranja poljoprivrednih radova”, ističu iz Ministarstva. (H)

You may also read!

ikea

IKEA savjetuje: koji su ovoljetni must-have proizvodi za zabave na otvorenom

Ležerno, opušteno, sunčano, razigrano, obojeno – samo su neki od pridjeva koji neodoljivo asociraju na ljeto. Jedan od njegovih

Read More...
Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik je prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2019.

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2020

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, drugu godinu zaredom dobitnik je prestižne nagrade

Read More...
zona

Pozdravite dugo i bezbrižno ljeto uz novitete iz Zona Vital linije

Svima kojima nedostaje vremena za aktivnu brigu o svom zdravlju, dobro će doći sjajni noviteti iz Zone Vital: Ferrosorb,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.