Gotovo 400 američkih turističkih agenata stiže u Dubrovnik u prosincu

In Konferencije / savjetovanja
dubrovnik

Američko udruženje putničkih savjetnika (American Society of Travel Advisors – ASTA) održat će u Dubrovniku od 3 do 7. prosinca 2020. godine svoj „Destination Expo 2020“, kada će gotovo 400 američkih stručnjaka u turizmu pobliže upoznati Hrvatsku te tako usmjeriti buduću prodaju svojih aranžmana, najavljeno je na konferenciji za medije u četvrtak.

Potpredsjednik ASTA-e Robert Duglin izjavio je kako će američki turistički agenti tijekom konferencije saznati kako prodati Hrvatsku kao odredište te naglasio kako udruženje broji 12 tisuća članova, koji ostvaruju 83 posto prodaje svih putovanja u SAD-u i 60 posto svih putovanja iz SAD-a.

„U Grčkoj smo zabilježili 60 posto turističkog rasta iz SAD-a, godinu dana nakon naše konferencije. Zato nam je bitno da Amerikance dovedemo u Hrvatsku jer nudite puno toga, od hrane i vina do povijesti. Dubrovnik i Hrvatska su visoko na našoj listi“, istaknuo je Duglin na konferenciji u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma. Procijenio je kako će pojava koronavirusa imati učinak na turizam još mjesec dana te da će se s vremenom ljudi ohrabriti za putovanje.

U ime suorganizatora događaja, direktorica AmCro Travela Elinda Ravlić rekla je kako je Dubrovnik izabran u žestokoj konkurenciji s Ciprom, Vijetnamom i Portugalom.

„Vjerujemo da je ovo najvažniji događaj za turizam u ovoj godini. Cilj je povećati kvalitetu strukture gostiju u Hrvatskoj i Dubrovniku. ASTA je najveće svjetsko udruženje agenata. Turisti idu i letovi se ostvaruju tamo gdje oni kažu“, istaknula je Ravlić.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je kako nakon ASTA-ine konferencije očekuje značajan odgovor s američkog tržišta.

„SAD su nam i inače prioritet. Imamo izravnu zračnu liniju s Philadelphiom, a sigurno će interes još rasti, što nam je i cilj. Očekujem da će se do prosinca situacija u turizmu normalizirati“, izjavio je Franković.

ASTA-in „Destination Expo“ je konferencija koja se održava jednom godišnje izvan SAD-a s ciljem promocije zemlje domaćina, a ove godine je to Hrvatska. Tijekom skupa organizirat će se sajam, ali i poslovni sastanci na kojima će se moći izravno dogovarati poslovi u prodaji aranžmana na području SAD-a.

Također, sudionici će gotovo dva tjedna prije i poslije konferencije provesti na izletima diljem Hrvatske, od Dubrovnika i Konavala do Adventa u Zagrebu i ‘lova na tartufe’ i degustaciju sireva u Istri.

„Destination Expo 2020“ održat će se u partnerstvu s Gradom Dubrovnikom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika kao pokroviteljima događaja, te Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije, kao i agencijama HIT Dalmatia i Elite Travel.

Konferencija je prethodnih godina održana u Tel Avivu, Ateni, Dubaiju, Sevilji i Maroku. (H)

You may also read!

hgk-zgrada

Vlada poslušala gospodarstvenike – tvrtke koje ne rade oslobođene doprinosa i poreza

Drugi set mjera za pomoć gospodarstvu uvažio je prijedloge gospodarstvenika da se tvrtke kojima je poslovanje zaustavljeno zbog koronavirusa

Read More...
pbz

PBZ napravio mjere za pomoć klijentima čiji su prihodi i poslovanje pogođeni COVID -19 pandemijom

MJERE ZA GRAĐANE/POTROŠAČE U svrhu ublažavanja posljedica izazvanih COVID-19 pandemijom, PBZ će omogućiti odgodu plaćanja svim korisnicima kredita kod kojih

Read More...
Burilović

Unatoč osjetnom padu gospodarstva, nije ugrožena opskrba

Podaci iz sustava fiskalizacije Porezne uprave potvrđuju da je domaće gospodarstvo zbog koronavirusa osjetno usporilo u odnosu na prošlu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.