Gotovo svi njemački trgovci planiraju podići cijene

In Vijesti iz svijeta
cijene

Njemački potrošači očekuju poskupljenja i sljedećih mjeseci. Gotovo svi trgovci hranom i luksuznom robom planiraju podići cijene, rezultati su istraživanja Ifo instituta za ekonomska istraživanja.

Takva cjenovna očekivanja su na 98,9 postotnih bodova, što je jedva manje od teorijske maksimalne vrijednosti od 100 bodova, objavio je Ifo u petak.

Trgovci u ostalim maloprodajnim djelatnostima također većinom planiraju poskupljenja, a očekivanja cijena su 78,6 postotnih bodova. “Stope inflacije trebale bi ostati visoke”, rekao je Ifo stručnjak Timo Wollmershäuser.

No, postoje i prve naznake da bi stopa inflacije mogla postupno padati tijekom godine. “To je zato što su očekivanja cijena u nekim sektorima gospodarstva pala dva mjeseca zaredom”, objasnio je Volmershauser.

Riječ je o industriji, gdje su pale sa 66,7 na 59,7 bodova, sektoru građevinarstva sa 56 na 50, te trgovini na veliko sa 68,1 na 57,4 boda.

dpa GermanyToday

You may also read!

MAGROS 2022 - Naglasak na novim izazovima

MAGROS 2022 – Naglasak na novim izazovima

Tema ovogodišnje 34. tradicionalne konferencije trgovaca i proizvođača MAGROS 2022 bila je vrlo izazovna. Riječ je o trgovini u

Read More...
FORTENOVA

Ugovor o suradnji Fortenova grupe i EI Hrvoje Požar na izradi studije izračuna ugljikovog otiska u Fortenova grupi

Fortenova grupa i Energetski institut Hrvoje Požar potpisali su ugovor o suradnji na izradi studije izračuna ugljikovog otiska Fortenova

Read More...
Vesna Pavković (dm) Helena Nađ

Proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača od studenog u dm-u

U ponudi dm-a od studenog 2022. godine bit će dostupni proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača koje je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design