Haix i Gospodarska škola Čakovec dobitnici 1. AHK nagrade za strukovno obrazovanje

In Obrazovna rješenja
haix

U sklopu svoga prošlotjetnog Novogodišnjeg prijema (7. veljače) Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora je pred brojnim uzvanicima po prvi put dodijelila AHK nagradu za strukovno obrazovanje 2018/19. Pokrovitelji nagrade su Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH te Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu.

Pobjednici prvog izdanja AHK nagrade za strukovno obrazovanje su tvrtka Haix Obuća i Gospodarska škola Čakovec. Drugo mjesto podijelili su Kostwein proizvodnja strojeva i Strojarska i prometna škola Varaždin te Harburg-Freudenberger Belišće i Strojarska tehnička škola Osijek.

Nagrada je pokrenuta u sklopu Komorinog programa Skills Experts koji podržava njemačko Savezno ministarstvo gospodarstva i energetike, a kojim se promiče učenje temeljeno na radu te stjecanje praktičnih vještina po uzoru na njemački dualni model. Namijenjena je tvrtkama i obrazovnim institucijama u Hrvatskoj koje zajednički, vlastitim inicijativama potiču dualno strukovno obrazovanje, odnosno pojačano stjecanje praktičnih vještina u tvrtci, prilagođeno potrebama privrede u Hrvatskoj.

Od 10 pristiglih zajedničkih prijava tvrtke i obrazovnih institucija iz čitave Hrvatske, stručni neovisni žiri sastavljen od njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika te predstavnika politike odabrao je tri najbolje prijave prema sljedećim kriterijima:

  • Dualnost – spoj teorije i prakse, suradnja obrazovnih ustanova i tvrtki
  • Inovativnost – npr. usklađenost obrazovnih sadržaja s okvirnim potrebama gospodarstva
  • Kvaliteta – koncept, sadržaji i provođenje suradnje
  • Društvena korist – socijalna i društvena korist (npr. smanjenje nezaposlenosti mladih i sprječavanje iseljavanja)
  • Održivost – dugoročna perspektiva za budućnost i primjer dobre prakse koji će potaknuti nove projekte

Nagrade su predstavnicima tvrtki i obrazovnih institucija uručili njemački veleposlanik u Zagrebu Robert Klinke, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak i direktor Njemačko-hrvatske komore, Sven Thorsten Potthoff.

Na slici s lijeva na desno: njemački veleposlanik Robert Klinke, državna tajnica u MZO-u Branka Ramljak, direktor Komore Sven Thorsten Potthoff, ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko, voditeljica odjela ljudskih resursa tvrtke HAIX Obuća Suzana Mlinarić.

You may also read!

Nikada nije bilo važnije osigurati plasman domaćeg proizvoda

Nikada nije bilo važnije osigurati plasman domaćeg proizvoda

U Splitu održani sastanci lokalnih proizvođača, trgovaca i turizma Od mora i polja do police i stola. Od mora i

Read More...
industrija

Poduzetnici iz šest županija ostvarili 80 posto ukupne lanjske neto dobiti

Preliminarni rezultati poduzetnika u prošloj godini pokazuju da su poduzetnici u šest županija - Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Istarskoj, Primorsko-goranskoj,

Read More...
konobar

Cro karticu u prvim danima zatražilo 1675 građana, a raste i broj popusta

Hrvatsku turističku "Cro" karticu do 10. srpnja zatražilo je 1675 građana, izdano ih je 1325, a u idućim ih

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.