Haix i Gospodarska škola Čakovec dobitnici 1. AHK nagrade za strukovno obrazovanje

In Obrazovna rješenja
haix

U sklopu svoga prošlotjetnog Novogodišnjeg prijema (7. veljače) Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora je pred brojnim uzvanicima po prvi put dodijelila AHK nagradu za strukovno obrazovanje 2018/19. Pokrovitelji nagrade su Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH te Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu.

Pobjednici prvog izdanja AHK nagrade za strukovno obrazovanje su tvrtka Haix Obuća i Gospodarska škola Čakovec. Drugo mjesto podijelili su Kostwein proizvodnja strojeva i Strojarska i prometna škola Varaždin te Harburg-Freudenberger Belišće i Strojarska tehnička škola Osijek.

Nagrada je pokrenuta u sklopu Komorinog programa Skills Experts koji podržava njemačko Savezno ministarstvo gospodarstva i energetike, a kojim se promiče učenje temeljeno na radu te stjecanje praktičnih vještina po uzoru na njemački dualni model. Namijenjena je tvrtkama i obrazovnim institucijama u Hrvatskoj koje zajednički, vlastitim inicijativama potiču dualno strukovno obrazovanje, odnosno pojačano stjecanje praktičnih vještina u tvrtci, prilagođeno potrebama privrede u Hrvatskoj.

Od 10 pristiglih zajedničkih prijava tvrtke i obrazovnih institucija iz čitave Hrvatske, stručni neovisni žiri sastavljen od njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika te predstavnika politike odabrao je tri najbolje prijave prema sljedećim kriterijima:

  • Dualnost – spoj teorije i prakse, suradnja obrazovnih ustanova i tvrtki
  • Inovativnost – npr. usklađenost obrazovnih sadržaja s okvirnim potrebama gospodarstva
  • Kvaliteta – koncept, sadržaji i provođenje suradnje
  • Društvena korist – socijalna i društvena korist (npr. smanjenje nezaposlenosti mladih i sprječavanje iseljavanja)
  • Održivost – dugoročna perspektiva za budućnost i primjer dobre prakse koji će potaknuti nove projekte

Nagrade su predstavnicima tvrtki i obrazovnih institucija uručili njemački veleposlanik u Zagrebu Robert Klinke, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak i direktor Njemačko-hrvatske komore, Sven Thorsten Potthoff.

Na slici s lijeva na desno: njemački veleposlanik Robert Klinke, državna tajnica u MZO-u Branka Ramljak, direktor Komore Sven Thorsten Potthoff, ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko, voditeljica odjela ljudskih resursa tvrtke HAIX Obuća Suzana Mlinarić.

You may also read!

capelli

Cappelli: Šibenik je primjer dobrih ulaganja u turističke projekte

Ministar turizma Gari Cappelli u petak je u Šibeniku na sastanku sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom i šibenskim

Read More...
Žigman

Potpisan memorandum između HANFA-e i izraelskih regulatora o suradnji u području FinTech inovacija

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Žigman jučer je s predstavnikom izraelskog regulatora svečano

Read More...
dm

dm predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin

dm-ovu donaciju OB Varaždin uložit će u nabavu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju. U četvrtak, 19. rujna dm je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.