Haix i Gospodarska škola Čakovec dobitnici 1. AHK nagrade za strukovno obrazovanje

In Obrazovna rješenja
haix

U sklopu svoga prošlotjetnog Novogodišnjeg prijema (7. veljače) Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora je pred brojnim uzvanicima po prvi put dodijelila AHK nagradu za strukovno obrazovanje 2018/19. Pokrovitelji nagrade su Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH te Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu.

Pobjednici prvog izdanja AHK nagrade za strukovno obrazovanje su tvrtka Haix Obuća i Gospodarska škola Čakovec. Drugo mjesto podijelili su Kostwein proizvodnja strojeva i Strojarska i prometna škola Varaždin te Harburg-Freudenberger Belišće i Strojarska tehnička škola Osijek.

Nagrada je pokrenuta u sklopu Komorinog programa Skills Experts koji podržava njemačko Savezno ministarstvo gospodarstva i energetike, a kojim se promiče učenje temeljeno na radu te stjecanje praktičnih vještina po uzoru na njemački dualni model. Namijenjena je tvrtkama i obrazovnim institucijama u Hrvatskoj koje zajednički, vlastitim inicijativama potiču dualno strukovno obrazovanje, odnosno pojačano stjecanje praktičnih vještina u tvrtci, prilagođeno potrebama privrede u Hrvatskoj.

Od 10 pristiglih zajedničkih prijava tvrtke i obrazovnih institucija iz čitave Hrvatske, stručni neovisni žiri sastavljen od njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika te predstavnika politike odabrao je tri najbolje prijave prema sljedećim kriterijima:

  • Dualnost – spoj teorije i prakse, suradnja obrazovnih ustanova i tvrtki
  • Inovativnost – npr. usklađenost obrazovnih sadržaja s okvirnim potrebama gospodarstva
  • Kvaliteta – koncept, sadržaji i provođenje suradnje
  • Društvena korist – socijalna i društvena korist (npr. smanjenje nezaposlenosti mladih i sprječavanje iseljavanja)
  • Održivost – dugoročna perspektiva za budućnost i primjer dobre prakse koji će potaknuti nove projekte

Nagrade su predstavnicima tvrtki i obrazovnih institucija uručili njemački veleposlanik u Zagrebu Robert Klinke, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak i direktor Njemačko-hrvatske komore, Sven Thorsten Potthoff.

Na slici s lijeva na desno: njemački veleposlanik Robert Klinke, državna tajnica u MZO-u Branka Ramljak, direktor Komore Sven Thorsten Potthoff, ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko, voditeljica odjela ljudskih resursa tvrtke HAIX Obuća Suzana Mlinarić.

You may also read!

gastro

Na ZV od 20. do 24. veljače sajmovi Nautika, Hotel&gastro, Dani lova i ribolova te Festival maslina

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 20. do 24. veljače će se održati sajmovi Nautika, Hotel&Gastro, Dani lova i ribolova

Read More...
Valamar Argosy Hotel

Valamar Riviera sa sindikatima dogovorila isplatu 13. plaće u neto iznosu od 5.000 kuna

Valamar Riviera sklopila je danas sporazum sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije kojim

Read More...
vojna

Hrvatske tvrtke na najvećem sajmu vojne industrije

„Uz godišnji izvoz od preko 100 milijuna eura, tvrtke hrvatske obrambene industrije poznati su kao provjereni dobavljači s proizvodima

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.