Haix i Gospodarska škola Čakovec dobitnici 1. AHK nagrade za strukovno obrazovanje

In Obrazovna rješenja
haix

U sklopu svoga prošlotjetnog Novogodišnjeg prijema (7. veljače) Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora je pred brojnim uzvanicima po prvi put dodijelila AHK nagradu za strukovno obrazovanje 2018/19. Pokrovitelji nagrade su Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH te Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu.

Pobjednici prvog izdanja AHK nagrade za strukovno obrazovanje su tvrtka Haix Obuća i Gospodarska škola Čakovec. Drugo mjesto podijelili su Kostwein proizvodnja strojeva i Strojarska i prometna škola Varaždin te Harburg-Freudenberger Belišće i Strojarska tehnička škola Osijek.

Nagrada je pokrenuta u sklopu Komorinog programa Skills Experts koji podržava njemačko Savezno ministarstvo gospodarstva i energetike, a kojim se promiče učenje temeljeno na radu te stjecanje praktičnih vještina po uzoru na njemački dualni model. Namijenjena je tvrtkama i obrazovnim institucijama u Hrvatskoj koje zajednički, vlastitim inicijativama potiču dualno strukovno obrazovanje, odnosno pojačano stjecanje praktičnih vještina u tvrtci, prilagođeno potrebama privrede u Hrvatskoj.

Od 10 pristiglih zajedničkih prijava tvrtke i obrazovnih institucija iz čitave Hrvatske, stručni neovisni žiri sastavljen od njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika te predstavnika politike odabrao je tri najbolje prijave prema sljedećim kriterijima:

  • Dualnost – spoj teorije i prakse, suradnja obrazovnih ustanova i tvrtki
  • Inovativnost – npr. usklađenost obrazovnih sadržaja s okvirnim potrebama gospodarstva
  • Kvaliteta – koncept, sadržaji i provođenje suradnje
  • Društvena korist – socijalna i društvena korist (npr. smanjenje nezaposlenosti mladih i sprječavanje iseljavanja)
  • Održivost – dugoročna perspektiva za budućnost i primjer dobre prakse koji će potaknuti nove projekte

Nagrade su predstavnicima tvrtki i obrazovnih institucija uručili njemački veleposlanik u Zagrebu Robert Klinke, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak i direktor Njemačko-hrvatske komore, Sven Thorsten Potthoff.

Na slici s lijeva na desno: njemački veleposlanik Robert Klinke, državna tajnica u MZO-u Branka Ramljak, direktor Komore Sven Thorsten Potthoff, ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko, voditeljica odjela ljudskih resursa tvrtke HAIX Obuća Suzana Mlinarić.

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.