Hanfa: Donesena tri pravilnika na temelju Zakona o tržištu kapitala

In Porezi / zakoni
HANFA

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na danas održanoj 31. ovogodišnjoj sjednici donijelo je tri pravilnika na temelju Zakona o tržištu kapitala, i to: Pravilnik o planu oporavka, kriterijima značajnosti i pokazateljima trenda koji ukazuju na nemogućnost kontinuiranog ispunjavanja uvjeta za rad i izdvajanju značajnih aktivnosti i procesa središnje druge ugovorne strane; Pravilnik o sadržaju, formatu i načinu dostave zahtjeva za izdavanje odobrenja za rad središnje druge ugovorne strane te Pravilnik o strukturi, i sadržaju, načinu i rokovima dostave godišnjih financijskih izvještaja i revizorskog izvješća te primjeni kontnog plana za središnje druge ugovorne strane.

Upravno vijeće Hanfe na današnjoj je sjednici donijelo i Rješenje kojim se izdaje odobrenje za Stjepana Mandića za obavljanje funkcije člana nadzornog odbora Allianz ZB d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima te Rješenje kojim se izdaje odobrenje za mr. sc. Zvonimira Savića za obavljanje funkcije člana nadzornog odbora Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d.

Na današnjoj sjednici donesena su i dva rješenja kojima se daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja, i to Ivanu Čondiću Kadmenoviću, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju A.K. Čondić obrt za zastupanje u osiguranju, i Karolini Pismar, osnivačici obrta za zastupanje u osiguranju AGENCIJA PISMAR, OBRT ZA ZASTUPANJE U OSIGURANJU, BUKOVJE BISTRANSKO.

Uz navedeno, doneseno je i Rješenje kojim se preddruštvu UNITIME društvo s ograničenom odgovornošću za zastupanje u osiguranju, Osijek, daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja.

You may also read!

HTZ promovira nautički turizam na devet europskih tržišta

HTZ promovira nautički turizam na devet europskih tržišta

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) počela je kampanju za nautički turizam koju će provoditi do kraja godine na devet europskih

Read More...
JYSK

JYSK u Hrvatskoj ostvario 535,4 milijuna kuna prometa

Maloprodajni lanac JYSK u Hrvatskoj je u svojoj fiskalnoj godini, koja traje od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza

Read More...
Spoj hrvatske kulture i turizma sve atraktivniji svjetskom tržištu

Spoj hrvatske kulture i turizma sve atraktivniji svjetskom tržištu

„Međuresorno povezivanje i komunikacija preduvjet su za uspješan spoj kulture i turizma. Napori oko Akcijskog plana za razvoj kulturnog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.