Heineken ulaže 183 mln dolara u povećanje proizvodnje u Brazilu

In Tvrtke i tržišta
heineken

Nizozemski proizvođač piva Heineken najavio je da će uložiti 183 milijuna dolara u proširenje tvornice piva u brazilskoj Ponte Grossi, najavljujući žešću konkurenciju belgijskom Anheuser-Bush InBevu.

Heineken će novac uložiti ove i iduće godine i usredotočiti poslovanje u trećoj po veličini pivovari u brazilskoj saveznoj državi Parani na brendove Heineken i Amstel.

Kompanija nije navela detalje planirane investicije, navodeći tek da će proizvodnja porasti za 75 posto.

„Odlučili smo sve investicije iz našeg strateškog plana provesti godinu dana ranije. Brazil nam je ključno tržište”, rekao je glavni izvršni direktor Heineken Brazila Mauricio Giamellaro. “U biti gradimo novu pivovaru”, dodao je.

Unatoč sporom oporavku brazilskog gospodarstva drugi proizvođač piva u svijetu, nakon Anheuser-Busch InBeva, odlučio je proširiti proizvodnju na tržištu koje mu je važnije za prodaju od SAD-a i Europe.

Heineken je na brazilskom tržištu smanjio zaostatak za konkurentom Ambevom, podružnicom Anheuser-Busch InBeva, nakon što je 2017. godine kupio poslovanje japanskog Kirina za 1,2 milijarde dolara, udvostručivši time proizvodnju u toj latinoameričkoj zemlji. Tvrde da trenutno drže 22 posto brazilskog tržišta.

Ambev je pak dan ranije najavio dvije milijarde brazilskih reala ulaganja u novu pivovaru na sjeveru Brazila, tvornicu slada na jugoistoku zemlje, te tvornicu limenki i nove linije za proizvodnju premium piva. (H)

You may also read!

trgovina

U veljači zabilježen rast maloprodajnoga prometa

U veljači 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 4,9% veći u

Read More...
fortenova

PIK Vinkovci pozvali male poljoprivredne proizvođače iz Hrvatske da se prijave za otkup proizvoda koji će se plasirati u Konzumu

PIK Vinkovci pozivaju sve zainteresirane male poljoprivredne proizvođače i OPG-ove u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu, da

Read More...
Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Ovih dana čuje se mnogo pretpostavki i projekcija koliko će COVID-19 kriza trajati te kakve će sve posljedice biti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.