Heinekenu u prvom polugodištu porasli prihodi, ali pala neto dobit

In Tvrtke i tržišta
Heineken

Proizvođač piva Heineken u ponedjeljak je izvijestio o snažnom rastu prihoda u prvoj polovini godine, ali i 1,4-postotnom padu neto dobiti – na 936 milijuna eura, zbog većih troškovima pakiranja.

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci prihodi od prodaje porasli su za 5,9 posto u usporedbi s istim razdobljem lani, na 13,6 milijardi eura, izvijestio je taj drugi najveći proizvođač piva u svijetu. Glavni pokretač 6,9-postotnog rasta obujma prodaje piva brenda Heineken bila je potražnja za bezalkoholnim pivima.

Troškovi sirovina nizozemske kompanije u navedenom su razdoblju porasli za 8,5 posto, uglavnom zbog viših cijena aluminija koji se koristi u izradi ambalaže. Istovremeno, povećani su troškovi poslovanja zbog ulaganja u internetsku trgovinu, IT nadogradnju i sponzorstva.

U prvoj polovini godine prodaja piva porasla je u svim regijama osim u Europi, gdje je bila pogođena lošim vremenskim uvjetima i nepovoljnom usporedbom s prošlogodišnjim rezultatima kada je značajno povećana prodaja zbog svjetskog nogometnog prvenstva.

Operativna dobit porasla je u prvom polugodištu za 0,3 posto, na 1,78 milijardi eura. Heinekenu je pomogla snažna prodaja u Vijetnamu, njegovom drugom najprofitabilnijem tržištu, te u Brazilu.

Također, iz Heinekena su dodali kako je od kraja travnja postalo aktivno partnerstvo s tvrtkom China Resources Beerom, što im sada omogućava pristup brzorastućem tržištu vrhunskog piva u Kini. (H)

You may also read!

hrv

Hrvatska u New Yorku među najtraženijim turističkim destinacijama

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), koja sudjeluje na sajmu turizma New York Times Travel Show u New Yorku od 24.

Read More...
cikloturizam

Eurostat: broj noćenja turista u EU i Hrvatskoj porastao u 2019.

Ukupni broj turističkih noćenja u Europskoj uniji ponovo je porastao u 2019. a Hrvatska je zadržala poziciju među zemljama

Read More...
wall

Svjetske burze pale s rekordnih razina zbog koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna skliznule s rekordnih razina jer se ulagači plaše negativnih posljedica širenja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.