HGK oslobodio plaćanja članarine za veljaču tvrtke kojima je ograničen rad

In Financije i gospodarstvo
hgk-zgrada

Hrvatska gospodarska komora (HGK) odlučila je ukinuti obvezu plaćanja članarine za veljaču onim tvrtkama kojima je odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite onemogućen rad.

“HGK je donio odluku o produljenju privremenog ukidanja obveze plaćanja članarine uslijed ograničenja radi epidemioloških uvjeta na temelju odluke Stožera civilne zaštite RH o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 putem okupljanja od 12. veljače. Odluka se primjenjuje od 1. do 28. veljače”, kaže se u priopćenju objavljenom u petak.

Podsjetimo, HGK je već ukinula članarine za tvrtke kojima je epidemiološkim mjerama bilo ograničeno poslovanje od početka studenoga do 31. prosinca 2020. Prema toj odluci, članarina je bila ukinuta za tvrtke iz 20-ak djelatnosti, među kojima su i restorani i ostali objekti za pripremu i usluživanje hrane i pića, gradski i prigradski prijevoz, fitness centri, obrazovanje i poučavanje u području sporta, rekreacije, kulture itd. HGK je oslobodila od plaćanja članarine tvrtke i za vrijeme zatvaranja gospodarstva u proljeće lani, u razdoblju od početka ožujka do kraja svibnja.

Iz HGK u petak još ističu da su ranije donijeli odluku i da se privremeno, od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. ukida obveza plaćanja članarine za članice HGK sa sjedištem na području pogođenom potresom iz Sisačko-moslavačke županije, kojima je onemogućeno redovito poslovanje zbog posljedica potresa.

Također, krajem prošle godine je sve članice osnovane iza 1. siječnja 2021. oslobodila plaćanja članarina za prve dvije godine poslovanja. Zbog iznimno teških uvjeta izazvanih koronom i tvrtke koje su s radom počele 1. siječnja 2020. također su oslobođene članarine za 2021., zaključuje se u priopćenju. (H)

You may also read!

Imovina investicijskih fondova porasla za četvrtinu, na gotovo 20 milijardi kuna

Imovina investicijskih fondova porasla za četvrtinu, na gotovo 20 milijardi kuna

„Ukupna imovina otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom (UCITS fondova) na kraju travnja iznosila je 19,7 milijardi kuna i

Read More...
planet of plants

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda – rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ

Read More...
erste

Sporazum Erste banke, HAMAG-BICRO-a i MINTS-a za pomoć poduzetnicima u turizmu i sportu

Erste banka i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji za

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.