Higijenski proizvodi: novi iskorak regionalnog lidera inspiriran sve većim potrebama potrošača

In Promocije / novi proizvodi
Higijenski proizvodi: novi iskorak regionalnog lidera inspiriran sve većim potrebama potrošača

Higijenski i proizvodi za čišćenje kategorija je koja na globalnoj razini ostvaruje kontinuirani godišnji rast mjeriv u milijardama dolara. Predviđa se da će globalno tržište jednokratnih higijenskih proizvoda sa 173,57 milijardi dolara u 2022. narasti na 273,44 milijarde dolara do 2029., uz stopu rasta od 6,7%. Istovremeno, veličina globalnog tržišta proizvoda za čišćenje 2022. iznosila je 106,33 milijarde USD, a očekivana stopa daljnjeg rasta projicira se na 4,4%. No te brojke nikoga ne bi trebale čuditi budući da se radi o proizvodima koji se upotrebljavaju svakodnevno i nužni su u kućanstvima, zbog čega je ova industrija iznimno kompetitivna i ulaže znatne napore kako bi si osigurala stabilnu potrošačku bazu.

U uistinu velikoj ponudi renomiranih inozemnih proizvođača, na hrvatskom tržištu ističe se i jedan regionalni igrač. U samo dva desetljeća postojanja, Violeta d.o.o. postala je sinonim za kvalitetu i sastavni dio brojnih kućanstava. Pristup kreiranja proizvoda za potrošače i njihove potrebe formula je uspjeha koji godinama prati ovaj, sada već mnogima, omiljeni brend. Tako su i u razvoju novog deterdženta za pranje posuđa – koji je upravo ovih dana stigao na police trgovina – potrošači ponovno bili fokus. Naime, u anketama koje su prethodile razvoju linije istaknuli su da im je u tom procesu najvažnije vrijeme pranja i postojanost pjene te je na temelju tih naoko jednostavnih zahtjeva nastao ‘Vio’.

Prilikom predstavljanja koncepta potrošačima ‘Vio’ je dobio najveće ocjene: 89% ih je navelo da izgleda atraktivno, 86% ocijenilo snažnim i efikasnim, za njih 82% pravi je ekspert za čišćenje, a 80% ga smatra inovativnim brendom. Na tzv. blind testu se pak pokazao jednako kvalitetnim kao i prvi vodeći proizvod na hrvatskom tržištu!

„Zahvaljujući novim, poboljšanim formulama, odnosno većem postotku aktivnih sastojaka koji efikasno uklanjaju masnoću i najtvrdokornije mrlje, pranje suđa postaje jednostavan i brz posao. Pjena mu je 30% snažnija u odnosu na prethodne Violeta proizvode. Dermatološki je testiran, nema umjetnih bojila već samo prirodne sastojke. Šipak, organski badem, lavanda i morska sol ili limun i soda bikarbona – sve su to kombinacije koje garantiraju učinkovitost. Dizajn bočice je ergonomski, a dolazi u pakiranjima od 450 ml i 900 ml kako bi se zadovoljile potrebe većih i manjih kućanstva“, poručuju iz Violete.

Slogan koji prati lansiranje novog proizvoda ‘Snažan, a nježan’ ima zapravo dvojako značenje koje će biti jasnije svima koji pogledaju njihov novi TV spot – trenutno aktualan na malim ekranima – u kojemu, za razliku od očekivanoga, glavnu ulogu ima muškarac. Naravno, slogan govori o osnovnim karakteristikama proizvoda, ali i aludira na to kako ni takozvanim mačo muškarcima uobičajeni kućanski poslovi nisu ispod časti. Dapače, jasno se ističe kako se kućanski poslovi ne bi trebali dijeliti na ženske i muške.

„Pri predstavljanju proizvoda domaćim potrošačima htjeli smo novi, svježiji pristup, odmak od ustaljenih načina prezentacije u kojem žena pere suđe i sretna je jer ima dobar proizvod. Zanemarivanje predrasuda rezultirao je kampanjom u kojoj je glavni lik muškarac. Jer, zašto muškarac ne bi prao suđe?“, kažu u Violeti.

Baš kao što nas je prije 20 godina na prvu osvojila simpatična „teta Violeta“ i njeno „Čudo jedno“ zbog koje su proizvodi prepoznatljive ljubičaste ambalaže vrlo brzo zauzeli police hrvatskih kuhinja i kupaonica, u Violeti vjeruju i da će muškarac koji sa zadovoljstvom pere suđe ostati zapamćen kao prvi regionalni iskorak u odmaku od tradicionalnih postavki podjele poslova na muške i ženske.

Kako to izgleda, pogledajte na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=qQRF3sm73BM

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design