Hong Kong potvrdio tehničku recesiju, prvu od globalne financijske krize

In Vijesti iz svijeta
hongkong

Hong Kong potvrdio je u petak da je njegovo gospodarstvo u trećem kvartalu završilo u recesiji, prvoj u posljednjih 10 godina, zbog eskalacije protuvladinih prosvjeda i američko-kineskog trgovinskog rata.

Gospodarstvo je u razdoblju od srpnja do rujna zabilježilo sezonski prilagođeni pad aktivnosti od 3,2 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, pokazali su revidirani podaci tamošnje vlade, u skladu s preliminarnom procjenom.

Time je bruto domaći proizvod (BDP) smanjen drugi kvartal zaredom, što znači da je gospodarstvo u tehničkoj recesiji koja se obično definira kao dva uzastopna tromjesečja pada aktivnosti na kvartalnoj razini.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine hongkonški BDP je smanjen je za 2,9 posto, također u skladu s preliminarnom procjenom. To je najslabiji rezultat od globalne financijske krize prije 10-ak godina.

Višemjesečni sukobi policije i prosvjednika gurnuli su to financijsko i trgovinsko središte u najtežu krizu od 1997. godine kada se vratilo u sastav Kine po završetku britanske vladavine.

Turisti otkazuju rezervacije, malotrgovce pritišće oštar pad prometa a padaju i cijene na tržištu dionica, pojačavajući pritisak na grad, koji već osjeća negativne posljedice usporavanja kineskog gospodarstva i otegnutog američko-kineskog trgovinskog sukoba. (H)

You may also read!

METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO poziva hrvatske dobavljače da plasiraju svoje proizvode putem METRO-ovih prodajnih centara, U sklopu projekta „Stvoren za hrvatski meni“, METRO

Read More...
grcic

Održan sastanak s Udrugom slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak na temu digitalne pristupačnosti

Digitalna pristupačnost bila je tema predstavnika Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak, Instituta za integrirano-inkluzivne komunikacije jugoistočne Europe i

Read More...
Kaufland

Kaufland: Našim kupcima nudimo isključivo domaću lubenicu

Sezona lubenica u punom je jeku, a ovoj slatkoj i osvježavajućoj ljetnoj poslastici teško je odoljeti u vrućim ljetnim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.