Horvat: Idućeg tjedna prvi set mjera za ublažavanje posljedica koronavirusa

In Financije i gospodarstvo
horvat

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u srijedu je u Krapini najavio da bi prvi set mjera za ublažavanje posljedica epidemije koronavirusa na hrvatsko gospodarstvo trebao biti poznat početkom idućeg tjedna.

Horvat smatra da je preuranjeno govoriti u kojoj će mjeri širenje koronavirusa utjecati na hrvatsko i europsko gospodarstvo. Najavio je da će se radna skupina za unaprjeđenje poslovne klime proširiti na monitoring učinka koronavirusa na hrvatsko gospodarstvo, kao i na predlaganje Vladi i Europskoj komisiji na koji način taj utjecaj ublažiti.

„Koji će prvi set mjera biti znat ćemo, siguran sam, u prvim danima sljedećeg tjedna, dok se stvari ne iskoordiniraju. Mislim da to u ovom trenutku nije tematika takvog prioriteta da bi set morao biti definiran danas. U ovih nekoliko dana prikupit ćemo informacije s terena različitih sektorskih politika i izaći s usuglašenim prvim setom mjera“, rekao je ministar Horvat.

Na novinarski upit koliko će se trebati izdvojiti iz državnog proračuna za ublažavanje posljedica, odgovorio je da u ovom trenutku nitko nema takav izračun.

„U ovom trenutku zbrajamo posljedice i osmišljavamo mjere kako bismo taj efekt ublažili. Poslat ćemo pismo početkom sljedećeg mjeseca Europskoj komisiji. Na tom papiru ćemo identificirati trenutni učinak koronavirusa na hrvatsko gospodarstvo i zatražiti da se u aspektu mjera koje Komisija osmišljava spram financijskih institucija uvaže i neki prijedlozi koji će doći iz Hrvatske“, najavio je ministar gospodarstva.

Horvat je u srijedu u Krapini učenicima srednje škole uručio stipendije za strukovna zanimanja, a u izjavi za novinare komentirao je i slučaj Bernarda Jakelića.

Naime, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i direktor regionalnog ureda Osijek Bernard Jakelić dobio je otkaz nakon prijave za seksualno uznemiravanje djelatnica HUP-a, pišu mediji, a iz HUP-a su potvrdili da su s Jakelićem raskinuli radni odnos. Kako donosi t-portal, Jakelić je nakon 24 godine rada dobio otkaz u HUP-u i to zbog više od deset slučajeva seksualnog uznemiravanja djelatnica.

„Komentirati bilo što takvog nema smisla u ovom trenutku. A ako se pokažu istinitima, postoje mjere koje će Jakelić morati prihvatiti. Kao i za sve druge, tako i za njega“, odgovorio je Horvat. (H)

You may also read!

trgovina

U veljači zabilježen rast maloprodajnoga prometa

U veljači 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 4,9% veći u

Read More...
fortenova

PIK Vinkovci pozvali male poljoprivredne proizvođače iz Hrvatske da se prijave za otkup proizvoda koji će se plasirati u Konzumu

PIK Vinkovci pozivaju sve zainteresirane male poljoprivredne proizvođače i OPG-ove u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu, da

Read More...
Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Ovih dana čuje se mnogo pretpostavki i projekcija koliko će COVID-19 kriza trajati te kakve će sve posljedice biti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.